Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Enedo
2443 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.00 ALIN 1.03 VAIHTO (KPL) 6 984
MYYNTI 1.05 YLIN 1.08 VAIHTO (VAL) 0,008 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot
Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimari

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
16.10.
2020

Mielestämme yhtiön tuloskäänne hinnoitellaan tällä hetkellä jo onnistuneeksi. Emme pidä tätä perusteltuna, sillä yhtiön uudistetusta strategiasta, toteutetuista tehostamistoimista ja oikeanlaisista rakennuspalikoista huolimatta matka kestävään käänteeseen on vielä pitkä ja sen riskitaso epämiellyttävän korkea. Näin ollen emme näe osakkeen tarjoavan riittävää palkintoa ylhäällä olevan kokonaisriskiprofiilin vastapainoksi.

Analyytikon kommentti
16.10.
2020

Toistamme Enedon myy-suosituksemme ja 1,00 euron tavoitehintamme. Mielestämme yhtiön tuloskäänne hinnoitellaan tällä hetkellä jo onnistuneeksi.

Analyytikon kommentti
14.8.
2020

Yhtiöraportti
14.8.
2020

Enedo julkisti eilen H1-raporttinsa. Yhtiön kannattavuuskäänne otti koronapandemian kurittamassa ympäristössä tuntuvan taka-askeleen. Enedo on toteuttanut viimeisen vuoden aikana mittavan rakennejärjestelyn, luonut strategisen nahkansa uudelleen ja vienyt onnistuneesti läpi operatiivisia säästö- ja tehostustoimia. Uskomme näiden toimien luovan yhtiölle tervettä pohjaa kannattavuuskäänteen toteuttamista ajatellen. Matka kestävästi hyvään tulostasoon on kuitenkin vielä pitkä ja sen riskitaso ikävän korkea.

InderesTV
13.8.
2020

Enedon alkuvuosi on ollut koronapandemian myötä haastava ja esimerkiksi Tunisian tehtaan toimituskyky kärsi merkittävästi vallinneen ulkonaliikkumiskiellon myötä. Toimitusjohtaja Vesa Leino kommentoi myös taserakenteen nykytilaa ja uuden strategian jalkauttamista analyytikko Joonas Korkiakosken haastattelussa.

00:00 H1:n pääkohdat
02:05 Ohjeistus
04:50 Toimitushaasteet ja kysyntäkuva
06:45 Taseasema
07:51 Strategian jalkauttamistyö ja iso kuva

Analyytikon kommentti
12.8.
2020

Odotamme Enedon Q2-liikevaihdon laskeneen koronapandemian hallitsemalla vuosipuolikkaalla, mutta kannattavuuskäänteen edenneen oikeansuuntaisesti vallinneista toiminta- ja tehokkuuskitkoista huolimatta.

Yhtiöjulkaisu
1.6.
2020

Teksti päivitetty 1.6.2020.

Missä toimipisteenne sijaitsevat ja mikä on koronaviruksen vaikutus yhtiölle ja sen asiakkaille?

Yhtiöraportti
27.5.
2020

Koronaviruksesta laaja-alaisesti maailmantalouteen ja sitä kautta teollisuusvetoisiin arvoketjuihin osuvat vaikutukset ovat langettaneet Enedon toimintaympäristön ylle tummanpuhuvan varjon. Tämän seurauksena heikentyneet toimintaedellytykset ovat kohottaneet myös viime vuonna varovaisia askeleita ottaneen kannattavuuskäänteen riskiprofiilia. Ennustemuutoksiamme voimakkaammasta alkuvuoden kurssilaskusta huolimatta näemme nykyisen arvostuskuvan yhä liian kireänä vallitsevan toimintakehikon haastavuuteen sekä kannattavuuskäänteen epävarmuustekijöihin suhteutettuna. 

Analyytikon kommentti
27.5.
2020

Koronaviruksesta laaja-alaisesti maailmantalouteen ja sitä kautta teollisuusvetoisiin arvoketjuihin osuvat vaikutukset ovat langettaneet Enedon toimintaympäristön ylle tummanpuhuvan varjon.

InderesTV
26.5.
2020

Enedon toimitusjohtaja Vesa Leino kertoo yhtiön tuoreimmat kuulumiset. Strategian jalkauttaminen jatkuu ja töitä käännematkalla riittää.

00:15 Enedon kuulumiset
02:10 Koronan vaikutukset
04:56 Koronakriisin vaikutukset teholähdemarkkinaan?
10:20 Taseasema ja kassavirta
12:30 Strategian jalkauttaminen
17:15 Mitä sijoittajan kannattaa seurata Enedon matkassa?

Enedo https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/enedo

Enedo

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Enedo

Enedo on korkealuokkaisten tehoelektroniikkatuotteiden ja -systeemien eurooppalainen suunnittelija ja valmistaja, jonka tuotteet soveltuvat kriittisiin toimintoihin vaativimmissakin ympäristöissä. Enedon tehtävänä on tehdä sähkövirrasta parempaa – luotettavampaa, turvallisempaa ja energiatehokkaampaa – ja juuri käyttötarkoitukseensa sopivaa. Enedon kolme päätuotekategoriaa ovat Led Drivers, Power supplies ja Power Systems. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 43,3 milj. euroa. Enedossa työskentelee 388 henkilöä ja sen päätoiminnot sijaitsevat Suomessa, Italiassa, Tunisiassa ja Yhdysvalloissa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Suomessa ja emoyhtiö Enedo Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.enedopower.com