Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Enedo

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Aapeli Pursimo

Aapeli Pursimo

Analyytikko

Lisätiedot
Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
15.8.
2022

Enedo julkaisi perjantaina H1-raporttinsa. Raportin osalta keskeisimmät asiat liittyivät edenneeseen kannattavuuskäänteeseen ja korkealle asettuneeseen tilauskantaan. Isossa kuvassa operatiivinen tekeminen on kuitenkin toissijaista todennäköisesti läpimenevän ostotarjouksen takia. 

Analyysi
3.7.
2022

Mielestämme Inissionin Enedosta tekemä pakollinen ostotarjous on kaikkien osapuolien kannalta hyvä ja looginen ratkaisu ja pidämme tarjouksen läpimenoa hyvin todennäköisenä.

Analyysi
4.5.
2022

Enedo julkaisi eilen lyhyen Q1-liiketoimintakatsauksen. Katsauksen osalta keskeisimmät asiat liittyivät erittäin korkealle kirineeseen tilauskantaan, purreisiin tehostamistoimiin sekä päällä oleviin toimituskyky- ja likviditeettihaasteisiin. Osakkeen arvostus ei ole viimeisten kuukausien aikana muuttunut ja se on yhä kaikilla mittareilla kallis.

Analyysi
21.2.
2022

Enedo julkaisi H2-raporttinsa perjantaina. Yhtiön viime vuosi oli vaikea, mutta käänneohjelman puitteissa tehtyjen ja vielä tehtävien toimenpiteiden tulisi valaa pohjaa paremmalle huomiselle. Osakkeen hinnassa tätä hyvää on kuitenkin sisällä liikaa, eikä käänteeseen liittyviä riskejä mielestämme huomioida riittävällä tavalla. 

Analyysi
7.1.
2022

Enedolle uusi vuosi on erityisen tärkeä, sillä käänneohjelman loppu häämöttää ja samalla erilaiset ulkoiset haasteet ovat hellittämään päin. Yhdessä näiden tekijöiden tulisikin tarjota ensimmäisiä osviittoja piilevästä pidemmän aikavälin potentiaalista. Osakkeen hinnassa tätä on kuitenkin sisällä liikaa, eikä käänteeseen liittyviä riskejä huomioida riittävällä tavalla. 

Analyysi
28.10.
2021

Enedo julkaisi eilen lyhyen Q3-liiketoimintakatsauksen. Katsauksen tarjoamat keskeisimmät tiedonjyvät liittyivät hyvin kehittyneisiin uusiin tilauksiin, komponenttipulan aiheuttamiin riesoihin sekä ennakoitua haastavampaan käänneohjelmaan ja sen seurauksena orastaviin rahoitushuoliin. Jälkimmäiset tiedot olivat hivenen yllättäviä ja jo ennestään korkeaa riskiprofiilia ajatellen epämiellyttäviä. Osakkeen arvostus ei ole muuttunut ja se on edelleen kaikilla mittareilla varsin kallis.

Analyysi
15.10.
2021

Enedo on parhaillaan viemässä läpi yhtiön tulevaisuuden suuntaa määrittävää käänneohjelmaa. Suunniteltujen toimenpiteiden onnistuessa ja omien kyvykkyyksien vahvistuessa näemme yhtiössä varteenotettavaa pidemmän aikavälin potentiaalia. Osakkeen hinnassa tätä potentiaalia on kuitenkin sisällä turhan paljon, eikä käänteeseen liittyviä riskejä huomioida riittävällä tavalla. 

Analyysi
13.8.
2021

Enedo julkaisi eilen optimistisiksi osoittautuneista odotuksistamme jääneen H1-raportin. Kestävän käänteen toteuttamisessa riittää työnsarkaa ja loppuvuoden agenda kulminoituukin operatiivisen perustan kuntoon laittamiseen. Osakkeen hinta on useilla mittareilla katsottuna korkea, emmekä näe käänteen erinomaisenkaan etenemisen tarjoavan riittävää palkintoa.

Analyysi
29.4.
2021

Enedon eilen julkaisema Q1-liiketoimintakatsaus ei tarjonnut varsinaisesti uutta tietoa. Yhtiön alkuvuosi on lähtenyt käyntiin edelleen päällä olevan pandemiatilanteen ja globaaleissa toimitusketjuissa olevien haasteiden värittämänä. Kuluvan vuoden agenda on selvä ja se kulminoituu operatiivisen perustan kuntoon laittamiseen. Mielestämme osake on kaikilla mittareilla liian kallis.

Analyysi
12.3.
2021

Toteutettavat rahoitusjärjestelyt tuovat yhtiölle kaivattuja taloudellisia resursseja ja samalla työrauhaa operatiivisen perustan kuntoon laittamiseksi. Pitkällä aikavälillä näemmekin yhtiössä mainiota potentiaalia, kunhan suunnitelluissa toimenpiteissä onnistutaan ja omista kyvykkyyksistä saadaan irti paras terä. 

Enedo

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas