Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Harvia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
4.11.
2022

Harvian Q3 liikevaihto laski selvästi odotuksia enemmän, mutta marginaali oli siihen nähden vahva ja markkinaosuudet paranivat. Nämä kertovat mielestämme yhtiön laadusta ja lupaavat hyvää jatkoa ajatellen, kun kysyntä aikanaan toipuu. Tulevat kvartaalit tulevat olemaan yhtiölle vaikeita, mutta arvostus on edullinen ensi vuoden luvuilla (EV/EBIT 10x) ottaen huomioon yhtiö laatu ja potentiaali. Tuotto-odotus on siten edelleen korkea. 

Analyysi
11.10.
2022

Olemme tänään lisänneet omistustamme Harviassa 3,2 %-yksiköllä, jonka myötä osakkeen paino Mallisalkussa nousi 5,1 %:iin. Avasimme rivin Harviassa alun perin kuluvan vuoden helmikuussa, jolloin totesimme, ettei ajoituksemme välttämättä ole optimaalinen. Tämä osoittautui todeksi katastrofaalisella tavalla, sillä pian oston jälkeen Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan, jonka lisäksi kiihtynyt inflaatio ja siitä seurannut korkojen voimakas nousu sekä heikentynyt talouskasvunäkymä on runnellut osaketta voimalla.

Analyysi
9.9.
2022

Harvia on alansa johtava yhtiö, jolla on selkeitä kilpailuetuja. Tämä mahdollistaa hyvän pääoman tuoton ja arvonluonnin, jonka lisäksi yhtiön pääoman allokointi yritysostoihin on ollut onnistunutta. Tulevat kvartaalit ovat ennusteidemme mukaan Harvialle vaikeita, kun liikevaihto ja tulos laskevat, mutta arvostus ensi vuodenkin luvuilla edullinen (EV/EBIT alle 10x).

Analyysi
11.8.
2022

Harvian Q2 luvut olivat kerrottu jo ennakkoon, eikä markkinakommenteissakaan ollut merkittäviä uutisia. Ne olivat tosin odotetusti aiempaa varovaisempia, joskin edelleen melko positiivisia. Näemme kysynnän normalisoitumisen korona-ajan jälkeen pitävän Harvian tuloksen laskutrendillä H222 ja 2023. Ensi vuoden kertoimet (esim. EV/EBIT 12x) ovat kuitenkin maltillisia heikollakin tuloksella ja tukevat osakkeen positiivista tuotto-odotusta. Olemme laskeneet tulosennusteitamme 20-25 % vuosille 2023-24.

Analyysi
20.7.
2022

Aikaistetun kysynnän hiipuminen yhdessä Venäjän hyökkäyssodan epäsuorien vaikutuksien kanssa antaa Harvialle aikaisempia odotuksiamme enemmän vastatuulta. Yhtiön antamien ennakkotietojen perusteella leikkasimme selvästi ennusteitamme.

Analyysi
6.5.
2022

Harvian Q1 raportti oli lukujen valossa aavistuksen odotuksiamme vahvempi, mutta kustannusinflaatioon ja materiaalien sekä komponenttien saatavuuteen liittyvien huolien vuoksi teimme ennusteisiimme pieniä negatiivisia tarkennuksia.

Analyysi
10.3.
2022

Harvia tiedotti maanantaina keskeyttäneensä Venäjän toiminnot maaliskuun alussa. Venäjän hyökättyä Ukrainaan liiketoimintaympäristö on muuttunut maassa erittäin epävarmaksi, eikä näkyvyyttä tulevaan juurikaan ole. Tilanteen vaikutuksia ja kestävyyttä on äärimmäisen vaikea arvioida, jonka seurauksena olemme nollanneet Venäjä-ennusteemme. 

Analyysi
16.2.
2022

Ostimme Mallisalkkuun noin 4 %:n painolla uutena sijoituksena Harviaa. Profiililtaan Harvia istuu erittäin hyvin Mallisalkun sijoitusfilosofiaan ja nyt myös osakemarkkina tarjosi paikan lähteä tämän laadukkaan kasvajan kyytiin hyvällä hinnalla. Ostojen ajoitus ei välttämättä ole optimaalinen, mutta luotamme Harvian pitkän aikavälin tarinaan. Kartoitamme edelleen aktiivisesti myös muita markkinahermoilun tarjoamia mahdollisuuksia, mihin salkun käteispaino antaa edelleen kohtuullisen hyvin liikkumavaraa.

Analyysi
11.2.
2022

Harvian Q4-raportti oli hieman odotuksiamme vaisumpi. Yhtiö jatkaa vakuuttavasti markkinaosuuksien voittamista, mutta komponenttipulan ja tuotantokapasiteetin rajoituksien vuoksi Harvia ei kyennyt katsauskaudella täysmääräisesti vastaamaan kysyntään. 

Analyysi
27.1.
2022

Harvian osake on ollut viime aikoina paineessa, kun erityisesti kasvuyhtiöissä nähty korjausliike on jäähdytellyt viime vuosina nousseita arvostuskertoimia kautta linjan. Edellisestä päivityksestämme Harvian osake on laskenut 26 %, kun samalla yhtiön verrokkiryhmän arvostus on laskenut 21 %. Muuten Harvian vahva kasvutarina on käytännössä ennallaan ja siten kurssilasku tarjoaa mielestämme osakkeessa ostopaikan, vaikka heikentynyt markkinasentimentti aiheuttaa painetta myös Harvian arvostuskertoimiin.

Harvia

ipo