Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Harvia
4119 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 11.35 ALIN 11.05 VAIHTO (KPL) 7 578
MYYNTI 11.45 YLIN 11.50 VAIHTO (VAL) 0,086 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Tulevat tapahtumat

13
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
28.4.
2020

Harvian Q1-raportti oli odotuksiamme parempi, eikä yhtiö näytä kärsivän koronaviruksesta yhtä paljon kuin alun perin kuvittelimme. Nostimme hyvän Q1-raportin ja johdon positiivisten kommenttien takia lähivuosien tulosennusteitamme 5-9 %. Harvian laatu ja kilpailukyky ovat ensiluokkaisia, eikä vahvasti korvauskysyntään nojaava liiketoiminta näytä yhtiön johdon mukaan vieläkään erityistä yskähtelyä koronaviruksen tuomasta epävarmasta markkinatilanteesta huolimatta. 

Tyyppi: company_report
18.3.
2020

Harvia kertoi jatkavansa saunamarkkinan konsolidointia ostamalla enemmistön saksalaisesta EOS Groupista. Pidämme kauppaa pitkällä aikavälillä hyvänä asiana Harvian markkina-aseman ja tuloskasvun kannalta, vaikka lyhyellä aikavälillä koronaviruksen aiheuttama talousshokki tuokin toimintaan haasteita. Toistamme osakkeen houkuttelevasta arvostuksesta johtuen positiivisen suosituksemme, mutta koronaviruksen aiheuttaman talousshokin takia laskemme tavoitehintaamme. 

Tyyppi: company_report
11.2.
2020

Harvian Q4 oli todella vahva. Luvut ylittivät liikevaihdon ja tuloksen osalta selvästi sekä vertailukauden että meidän ennusteemme. Nostimme selvästi ennakoitua paremman raportin jälkeen lähivuosien EPS-ennusteitamme 9-10 %. Käsityksemme yhtiön laadusta ja kilpailueduista nousivat jälleen asteen ja Harvian toiminnasta on tällä hetkellä vaikea löytää heikkouksia. 

Tyyppi: company_report
29.12.
2019

Harvia on tarjonnut sijoittajille koko vuoden lämpimiä löylyjä, mutta viime viikkojen kurssinousun jälkeen kiuas on alkanut hehkua jo sen verran kuumana, että mielestämme tässä välissä on hyvä käydä ulkona vilvoittelemassa. Odotamme yhtiön jatkavan systemaattista matkaa globaalin sauna- ja spa-markkinan johtavaksi toimijaksi, mutta lähivuosien tuloskasvu tulee ennusteissamme hidastumaan selvästi tänä vuonna nähdyltä yli 20 %:n tasolta.

Tyyppi: company_report
8.11.
2019

Harvian Q3-raportti ylitti odotuksemme ja tiedotustilaisuuden kommentit olivat muutenkin selvästi positiivisia. Nostimme lähivuosien EPS-ennusteitamme noin 5-9 %, minkä takia nostamme tavoitehintaamme. Hyvät tuloskasvunäkymät, kohtuullinen arvostus ja vakaasti kasvava osinko saavat meidät pysymään osakkeessa positiivisella puolella.

Tyyppi: company_report
17.8.
2019

Harvian Q2-raportti oli pitkälti odotustemme mukainen. Teimme lähivuosien liikevaihto- ja tulosennusteisiimme vain hyvin pieniä muutoksia, minkä takia toistamme tavoitehintamme. Hyvät tuloskasvunäkymät, houkutteleva arvostus ja vakaasti kasvava osinko saavat meidät toistamaan myös positiivisen suosituksemme.

Tyyppi: company_report
7.5.
2019

Harvian Q1’19 ylitti selvästi odotuksemme. Suoritus oli erityisen vakuuttava, sillä vastassa oli yhtiön kaikkien aikojen ennätyskvartaali liikevaihdon ja kannattavuuden osalta. Teimme lähivuosien liikevaihto- ja tulosennusteisiimme kautta linjan positiivisia muutoksia, minkä takia nostamme tavoitehintaamme ja toistamme positiivisen suosituksemme.

Tyyppi: company_report
15.2.
2019

Harvian Q4-raportti oli yllätyksettömän hyvä. Pidimme lähivuosien ennusteemme pitkälti ennallaan. Matala tulospohjainen arvostus ja hyvä osinkotuotto tarjoavat osakkeelle tukea, joten toistamme positiivisen näkemyksemme yhtiöstä.

Tyyppi: company_report
2.12.
2018

Siirryimme reilu kaksi viikkoa sitten Harvian Q3-raportin jälkeen osakkeessa osta-puolelle. Yhtiön osakekurssi on noussut sen jälkeen noin 17 % ja mielestämme räikein aliarvostus on purkaantunut. Emme tehneet ennusteisiimme muutoksia päivityksen yhteydessä ja suosituksen muutos perustuu puhtaasti viimeisten viikkojen vahvalle kurssinousulle.

Tyyppi: company_report
15.11.
2018

Harvian Q3-raportti tarjosi jälleen yllätyksettömän hyviä numeroita, eikä raportti antanut aihetta muuttaa näkemystämme yhtiön arvosta. Teimme ennusteisiimme vain hyvin pieniä muutoksia. Kurssilaskun jälkeen otamme osakkeessa entistä rohkeamman näkemyksen.

Harvia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Harvia

Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä. Yhtiön tuotemerkit ja tuotevalikoima ovat markkinalla hyvin tunnettuja ja yhtiön kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Harvian liikevaihto vuonna 2019 oli 74,1 miljoonaa euroa, liikevoitto 13,3 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 13,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 400 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Virossa. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.