Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Kesko

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
4.2.
2021

Analyytikon kommentti
1.2.
2021

Hyvin kehittyneiden myyntilukujen perusteella tulossa on jälleen kaikkien aikojen paras neljäs kvartaali. Katseemme raportissa on kuitenkin jo näkymissä ja vuoden 2021 ohjeistuksessa. Ohjeistus kertoo toisaalta siitä, miten Kesko arvioi rokotusten etenemisen vaikuttavan kulutuskäyttäytymiseen ja toisaalta siitä, millaista tulosparannusta strategian toteuttamiselta on lupa odottaa.

Analyytikon kommentti
19.1.
2021

Toistamme Keskon tavoitehintamme 22,0 euroa ja lisää-suosituksemme. Teimme tulosennusteisiimme pieniä tarkennuksia ylöspäin joulukuun myyntilukujen perusteella sekä nostimme osinkoennusteitamme koronavuoden kassavirran ollessa vuolas.

Analyytikon kommentti
18.1.
2021

Kesko kertoi aamulla joulukuun myyntiluvut ja kokonaisuutena myynti kasvoi vertailukelpoisesti 10,7 % 886,4 MEUR:oon.

Analyytikon kommentti
22.12.
2020

Kesko kävi maanantaina järjestämässään analyytikkopuhelussa tarkemmin läpi eri segmenttien viimeaikaista kehitystä ennen hiljaisen periodin alkamista.

Analyytikon kommentti
14.12.
2020

Kesko kertoi aamulla marraskuun myyntiluvut ja kokonaisuutena myynti kasvoi vertailukelpoisesti 2,9 % 875,0 MEUR:oon. Myynnin kehitys oli kokonaisuutena lähellä odotuksiamme. Päivittäistavarakaupan myynti jäi hieman odotuksistamme, mutta Rakentamisen ja talotekniikan myynti oli odotuksiamme vahvempaa.

Analyytikon kommentti
3.12.
2020

Kesko järjesti eilen pääomamarkkinapäivän, jossa eri segmenttien kasvustrategioita ja realisoimatonta potentiaalia käytiin tarkemmin läpi. Emme tehneet tilaisuuden perusteella ennustemuutoksia, mutta luottamuksemme pidemmän aikavälin tuloskasvunäkymään on vahvistunut.

Analyytikon kommentti
2.12.
2020

Kesko kertoi eilen pörssin sulkeuduttua uudet keskipitkän ajan taloudelliset tavoitteensa, jotka nousivat vertailukelpoisen liikevoitto-%:n osalta 5,5 %:iin (aik. 5,0 %) ja vertailukelpoisen sidotun pääoman tuoton osalta 12,5 %:iin (aik. 11,0 %).

Analyytikon kommentti
13.11.
2020

Kesko kertoi aamulla lokakuun myyntiluvut ja kokonaisuutena myynti kasvoi vertailukelpoisesti 0,4 % 927,8 MEUR:oon. Myynti kasvoi edelleen vahvasti päivittäistavarakaupassa (PT), mutta Rakentamisessa ja talotekniikassa (R&T) sekä Autokaupassa viime kuukausina nähty hyvä kasvu hieman hiipui.

Analyytikon kommentti
2.11.
2020

Nostamme Keskon tavoitehinnan 22,0 euroon (aik. 21,0 €) ja toistamme vähennä-suosituksemme. Keskon Q3 ei tarjonnut isompia yllätyksiä vakuuttavan etenemisen oltua odotuksissa aiemman reippaan ohjeistusnoston jälkeen.

Kesko

Kesko lyhyesti

Kesko on suomalainen kaupan alan edelläkävijä. Toimimme päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Toimialamme ja ketjumme toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti (pro forma) oli noin 13 mrd. euroa vuonna 2019. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä.

Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.