Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Olvi
4561 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
Yhtiö ei ole seurannassa. Katso kaikki yhtiöt tästä.
OSTO 41.60 ALIN 41.20 VAIHTO (KPL) 5 016
MYYNTI 41.80 YLIN 42.60 VAIHTO (VAL) 0,211 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Tulevat tapahtumat

18
Elo
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
30.10.
2015

Olvin Q3-tulos oli selvästi odotuksia heikompi ja yhtiö heikensi tulosohjeistustaan. Taustalla vaikutti heikon sään lisäksi mm. kiristynyt kilpailu, kuluttajien ostovoiman huono kehitys ja Valko-Venäjän valuutan voimakas heikentyminen. Olvin nettotulos tulee laskemaan tänä vuonna jyrkästi ja myös lähivuosien potentiaali näyttää suhteellisen heikolta. Laskemme negatiivisten ennustemuutosten myötä Olvin tavoitehinnan 21,5 euroon (aik. 22,5 EUR) ja toistamme vähennä-suosituksen. 

Tyyppi: company_report
24.9.
2015

Laskemme Olvin tavoitehinnan 22,5 euroon (23,5), mutta nostamme suosituksen vähennä-tasolle (aik. myy). Syksy ei ole tuonut vaisuihin näkymiin merkittäviä muutoksia, mutta Valko-Venäjän rupla ja talouden kehitys ovat heikentyneet entisestään. Osakkeen arvostus on palannut kurssilaskun myötä jo kohtuulliseksi, mutta heikko markkina ja Valko-Venäjän riskit huomioiden nousuvara on rajattu. 

Tyyppi: company_report
14.8.
2015

Olvin Q2-tulos oli selvästi odotuksia heikompi ja näkymät ovat entistäkin vaisummat. Heikon tuloskehityksen taustalla vaikutti heikon sään lisäksi mm. kiristynyt kilpailu, kuluttajien ostovoiman huono kehitys ja Valko-Venäjän valuutan heikentyminen. Olvin nettotulos tulee laskemaan tänä vuonna jyrkästi ja myös lähivuosien tuloskasvupotentiaali näyttää heikolta. Laskemme negatiivisten ennustemuutosten myötä tavoitehinnan 23,5 euroon 24,5 EUR) ja suosituksen myy-tasolle (aik. vähennä)

Tyyppi: company_report
30.4.
2015

Olvin eilen Q1-raportti oli operatiivisesti odotuksia parempi, mutta tulos ennen veroja jäi selvästi ennusteista valuuttakurssitappioiden vuoksi. Olvin tuloskehitys oli odotuksiamme parempaa lähinnä Valko-Venäjällä, joka näyttää toistaiseksi selviävän operatiivisesti vähin vaurioin kansantalouden haasteista. Odotamme edelleen Olvin tuloskehityksen olevan kokonaisuutena varsin vaisua lähivuosina, mutta tarkistamme Valko-Venäjän tilanteen helpottumisen myötä tavoitehintaa 24,5 euroon (aik. 21,5 euroa) ja toistamme vähennä-suosituksen osakkeelle.

Tyyppi: company_report
26.2.
2015

Q4-raportti oli operatiivisesti hieman odotuksia heikompi. Olvin tuloskehitystä jarrutti Suomen heikko markkinatilanne ja Valko-Venäjän ruplan devalvoituminen. Odotamme tuloskehityksen olevan lähivuodet heikkoa ja kasvun painottuvan riskiseen Valko-Venäjän markkinaan. Heikkojen tuloskasvunäkymien takia toistamme vähennä-suosituksen, mutta tarkistamme tavoitehintaa 21,5 euroon (aik. 20 euroa).

 

Tyyppi: company_report
9.1.
2015

Toistamme Olvin vähennä-suosituksen ja laskemme osakkeen tavoitehinnan 20,0 euroon (aik. 21,0 euroa). Olvi antoi tulosvaroituksen Valko-Venäjän vuoden vaihteessa toteuttaman devalvaation johdosta. Merkittävämpää on kuitenkin Valko-Venäjän tekemä uusi, odotuksiamme suurempi devalvaatio ja valuutan arvon sitominen valuuttakoriin. Uusi devalvaatio tulee heikentämään merkittävästi kuluvan vuoden tulosta.

 

Tyyppi: company_report
29.12.
2014

Toistamme vähennä-suosituksen Olvin osakkeelle, mutta laskemme ennustemuutosten ja riskitason kohoamisen myötä tavoitehintaa 21,0 euroon (24,5 euroa). Odotamme Olvin tuloksen jäävän suunnilleen vuoden 2013 tasolle vuosina 2014 ja 2015. Tuloskasvua jarruttaa erityisesti Valko-Venäjän heikentyvä talouskehitys ja Suomen vaisu markkinatilanne.

 

Tyyppi: company_report
31.10.
2014

Q3-liikevoitto ylitti hieman markkinaodotukset. Hellejakso suosi panimoita eikä Olvi ollut tästä poikkeus. Q3:n yllätyksiä olivat Valko-Venäjän myynnin ja tuloksen erittäin vahva kasvu sekä toisaalta Suomen vaisu kannattavuus. Odotamme tuloskasvun olevan lähivuodet kokonaisuutena heikkoa ja painottuvan riskiseen Valko-Venäjän markkinaan. Haastavan arvostustason myötä toistamme vähennä-suosituksen ja 24,5 euron tavoitehinnan.

 

Tyyppi: company_report
15.8.
2014

Olvin Q2-raportti oli odotuksia heikompi. Kesäkuun kylmä sää ei suosinut panimoita ja lisäksi Olvin tuottamien Angry-Birds virvoitusjuomien myynti Venäjälle pysähtyi. Olvin kasvu tulee olemaan lähivuodet kokonaisuutena heikkoa ja painottuu riskiseen Valko-Venäjän markkinaan. Toistamme vähennä-suosituksen ja 24,5 euron tavoitehinnan osakkeelle. 

Tyyppi: company_report
2.5.
2014

Olvin keskiviikkona julkaisema Q1-raportti oli odotuksia heikompi. Syy heikkouteen löytyy kotimaan odotuksia vaisummasta markkinakehityksestä ja Olvin Suomen vientitoiminnan hyytymisestä. Myös Valko-Venäjän liikevaihdon kasvu oli Q1:llä heikkoa. Toistamme vähennä-suosituksen, mutta tarkistamme tavoitehintaa laskevien ennusteiden myötä alaspäin 24,5 euroon (aik. 25,5 euroa). 

Olvi

Olvi

Olvi on vuonna 1878 perustettu panimo, joka valmistaa oluita, siidereitä, lonkeroita, kivennäisvesiä, virvoitus-, energia- sekä urheilujuomia. Tuotemerkkejä yhtiöllä Suomessa ovat mm. Olvi, Sandels, A. Le Coq ja FIZZ. Suomessa Olvin panimo sijaitsee Iisalmessa ja sillä on tytäryhtiöt ja tuotantolaitokset Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Valko-Venäjällä. Yhtiön osake on noteerattu Helsingin pörsissä.