Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Olvi

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

20.04.2023 - 09:00
10.02.2023 - 09:00

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
30.10.
2015

Olvin Q3-tulos oli selvästi odotuksia heikompi ja yhtiö heikensi tulosohjeistustaan. Taustalla vaikutti heikon sään lisäksi mm. kiristynyt kilpailu, kuluttajien ostovoiman huono kehitys ja Valko-Venäjän valuutan voimakas heikentyminen. Olvin nettotulos tulee laskemaan tänä vuonna jyrkästi ja myös lähivuosien potentiaali näyttää suhteellisen heikolta. Laskemme negatiivisten ennustemuutosten myötä Olvin tavoitehinnan 21,5 euroon (aik. 22,5 EUR) ja toistamme vähennä-suosituksen. 

Analyysi
24.9.
2015

Laskemme Olvin tavoitehinnan 22,5 euroon (23,5), mutta nostamme suosituksen vähennä-tasolle (aik. myy). Syksy ei ole tuonut vaisuihin näkymiin merkittäviä muutoksia, mutta Valko-Venäjän rupla ja talouden kehitys ovat heikentyneet entisestään. Osakkeen arvostus on palannut kurssilaskun myötä jo kohtuulliseksi, mutta heikko markkina ja Valko-Venäjän riskit huomioiden nousuvara on rajattu. 

Analyysi
14.8.
2015

Olvin Q2-tulos oli selvästi odotuksia heikompi ja näkymät ovat entistäkin vaisummat. Heikon tuloskehityksen taustalla vaikutti heikon sään lisäksi mm. kiristynyt kilpailu, kuluttajien ostovoiman huono kehitys ja Valko-Venäjän valuutan heikentyminen. Olvin nettotulos tulee laskemaan tänä vuonna jyrkästi ja myös lähivuosien tuloskasvupotentiaali näyttää heikolta. Laskemme negatiivisten ennustemuutosten myötä tavoitehinnan 23,5 euroon 24,5 EUR) ja suosituksen myy-tasolle (aik. vähennä)

Analyysi
30.4.
2015

Olvin eilen Q1-raportti oli operatiivisesti odotuksia parempi, mutta tulos ennen veroja jäi selvästi ennusteista valuuttakurssitappioiden vuoksi. Olvin tuloskehitys oli odotuksiamme parempaa lähinnä Valko-Venäjällä, joka näyttää toistaiseksi selviävän operatiivisesti vähin vaurioin kansantalouden haasteista. Odotamme edelleen Olvin tuloskehityksen olevan kokonaisuutena varsin vaisua lähivuosina, mutta tarkistamme Valko-Venäjän tilanteen helpottumisen myötä tavoitehintaa 24,5 euroon (aik. 21,5 euroa) ja toistamme vähennä-suosituksen osakkeelle.

Analyysi
26.2.
2015

Q4-raportti oli operatiivisesti hieman odotuksia heikompi. Olvin tuloskehitystä jarrutti Suomen heikko markkinatilanne ja Valko-Venäjän ruplan devalvoituminen. Odotamme tuloskehityksen olevan lähivuodet heikkoa ja kasvun painottuvan riskiseen Valko-Venäjän markkinaan. Heikkojen tuloskasvunäkymien takia toistamme vähennä-suosituksen, mutta tarkistamme tavoitehintaa 21,5 euroon (aik. 20 euroa).

 

Analyysi
9.1.
2015

Toistamme Olvin vähennä-suosituksen ja laskemme osakkeen tavoitehinnan 20,0 euroon (aik. 21,0 euroa). Olvi antoi tulosvaroituksen Valko-Venäjän vuoden vaihteessa toteuttaman devalvaation johdosta. Merkittävämpää on kuitenkin Valko-Venäjän tekemä uusi, odotuksiamme suurempi devalvaatio ja valuutan arvon sitominen valuuttakoriin. Uusi devalvaatio tulee heikentämään merkittävästi kuluvan vuoden tulosta.

 

Analyysi
29.12.
2014

Toistamme vähennä-suosituksen Olvin osakkeelle, mutta laskemme ennustemuutosten ja riskitason kohoamisen myötä tavoitehintaa 21,0 euroon (24,5 euroa). Odotamme Olvin tuloksen jäävän suunnilleen vuoden 2013 tasolle vuosina 2014 ja 2015. Tuloskasvua jarruttaa erityisesti Valko-Venäjän heikentyvä talouskehitys ja Suomen vaisu markkinatilanne.

 

Analyysi
31.10.
2014

Q3-liikevoitto ylitti hieman markkinaodotukset. Hellejakso suosi panimoita eikä Olvi ollut tästä poikkeus. Q3:n yllätyksiä olivat Valko-Venäjän myynnin ja tuloksen erittäin vahva kasvu sekä toisaalta Suomen vaisu kannattavuus. Odotamme tuloskasvun olevan lähivuodet kokonaisuutena heikkoa ja painottuvan riskiseen Valko-Venäjän markkinaan. Haastavan arvostustason myötä toistamme vähennä-suosituksen ja 24,5 euron tavoitehinnan.

 

Analyysi
15.8.
2014

Olvin Q2-raportti oli odotuksia heikompi. Kesäkuun kylmä sää ei suosinut panimoita ja lisäksi Olvin tuottamien Angry-Birds virvoitusjuomien myynti Venäjälle pysähtyi. Olvin kasvu tulee olemaan lähivuodet kokonaisuutena heikkoa ja painottuu riskiseen Valko-Venäjän markkinaan. Toistamme vähennä-suosituksen ja 24,5 euron tavoitehinnan osakkeelle. 

Analyysi
2.5.
2014

Olvin keskiviikkona julkaisema Q1-raportti oli odotuksia heikompi. Syy heikkouteen löytyy kotimaan odotuksia vaisummasta markkinakehityksestä ja Olvin Suomen vientitoiminnan hyytymisestä. Myös Valko-Venäjän liikevaihdon kasvu oli Q1:llä heikkoa. Toistamme vähennä-suosituksen, mutta tarkistamme tavoitehintaa laskevien ennusteiden myötä alaspäin 24,5 euroon (aik. 25,5 euroa). 

Olvi