Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Tallink

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Yhtiön vuosikertomukset

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
4.10.
2021

Päätämme Tallinkin osakkeen seurannan yhtiön irtisanottua yhtiöseurantasopimuksen. Tästä johtuen emme anna osakkeelle enää tavoitehintaa (aik. 0,74 eur)  tai suositusta (aik. vähennä). Tallink on kärsinyt koronasta pahasti liikevaihdon ja tuloksen romahtaessa matkustamisen vähentymisen myötä. Odottamamme palautuminen on viivästynyt ja vuodesta 2021 tulee myös hyvin heikko Tallinkille. Vuoden 2022 aikana näemme kysyntätilanteen parantuvan merkittävästi, mutta olevan vielä kaukana koronaa edeltävistä liiketoiminnan tasoista.

Analyysi
30.7.
2021

Odottamamme palautuminen matkustajavolyymeissa näyttäisi viivästyvän ja vuodesta 2021 uhkaa tulla myös hyvin heikko Tallinkille. Vuoden 2022 aikana näemme tilanteen parantuvan merkittävästi, mutta olevan vielä kaukana koronaa edeltävistä liiketoiminnan tasoista. Alhaisella tasolla vuosia pysyvä tulos, isot investoinnit ja kasvava velkamäärä lisäävät myös riskejä, vaikka lyhyellä aikavälillä likviditeetti onkin turvattu. Laskeneisiin ennusteisiimme nähden arvostus ei enää mielestämme korvaa Tallinkissa ja toimintaympäristössä olevia riskejä. 

Analyysi
30.4.
2021

Yhtiön Q1-tulos oli odotetun heikko matkustusrajoituksien sekä koronan haasteiden runnomalla ensimmäisellä kvartaalilla. Nopeasti kevään aikana toimintaympäristöön ei ole luvassa merkittävää parannusta ja ennusteidemme mukaisesti myös vuosi 2021 tulee olemaan yhtiöllä vielä heikko tuloksellisesti. Vuonna 2022 odotamme jo selkeää palautumista rokotekehityksen sekä matkailun kasvavan kysynnän kautta. Tähän palautuvaan tulostasoon nähden arvostus myös tarjoaa mielestämme nousuvaraa.

Analyysi
26.2.
2021

Yhtiön Q4-tulos oli odotetun heikko koronan runnoman vuoden viimeisellä kvartaalilla. Alkuvuoden aikana toimintaympäristöön ei ole luvassa merkittävää parannusta ja todennäköisesti myös vuosi 2021 tulee olemaan yhtiöllä vielä heikko tuloksellisesti. Vuonna 2022 odotamme jo selkeää palautumista rokotteiden avulla, johon nähden arvostus myös tarjoaa mielestämme nousuvaraa.

Analyysi
4.12.
2020

Yhtiö on yksi koronapandemian isoimmista kärsijöistä, minkä vuoksi liiketoiminnan tulos tulee jäämään tappiolle tänä vuonna. Koronan toinen aalto ja liiketoiminnan palautumisen nopeus luovat epävarmuuksia lyhyellä aikavälillä, mutta ensi vuonna nykytiedoin laajasti käytössä oleva rokote, yhtiön tehostunut organisaatio ja tehdyt rahoitusjärjestelyt vähentävät osakkeen ympärillä olevia riskejä. Tämän vuoksi katseita voi jo siirtää kohti normaalimpaa tulostasoa vuonna 2022, jolloin arvostuksessa alkaa myös olla pientä nousuvaraa.

Analyysi
6.11.
2020

Yhtiön toimintaympäristö on jälleen heikentynyt koronan toisen aallon myötä. Kysynnän palautuminen normaaleille tasoille tulee viemään vielä vuosia epävarmuuden leijuessa sumuna meren yllä. Taloudellinen tilanne on pysynyt yhtiön säästötoimenpiteiden myötä kohtuullisella tasolla, mutta tarvitsee pidemmällä aikavälillä kipeästi myös parempaa toimintaympäristöä. Lähivuosien heikkoon tulostasoon nähden arvostus on korkealla tasolla eikä mielestämme ole riskit huomioiden vielä tarpeeksi houkuttelevalla tasolla.

Analyysi
6.10.
2020

Tallink julkaisi maanantaina syyskuun liikenneraporttinsa, joka oli hieman odotuksiamme heikompi matkustajamäärien jäädessä aavistuksen ennusteistamme. Loppujen lopuksi Q3:n matkustajamäärät olivat noin 15 % alle ennusteemme, mutta tärkeimmällä Viro-Suomi reitillä lähes täsmälleen odotuksiemme mukaisesti noin 40 % alle vertailukauden.

Analyysi
7.8.
2020

Yhtiön toimintaympäristö on kärsinyt koronasta merkittävästi, mikä näkyi myös yhtiön tuloskehityksessä. Taloudellinen tilanne pysyi yhtiön säästötoimenpiteiden sekä valtion tukipakettien myötä hyvällä tasolla. Epävarmuus tilanteen kehityksestä painaa kuitenkin lähiaikojen näkymiä merkittävästi. Kuluvana vuonna tulos tulee yhtiöllä painumaan tappiolle ja kysynnän palautuminen ennalleen vie arviomme mukaan aikaa. Arvostus on tulospohjaisesti korkea ja osinkotuotto on lähivuodet ennusteillamme nollissa, mikä tekee tuotto/riskisuhteen mielestämme vielä epäedulliseksi.

Analyysi
11.5.
2020

Yhtiön Q1-tulos oli odotuksiamme hieman heikompi ja koronavirus vaikutti jo yhtiön alkuvuoden liiketoimintaan, mutta kovin koettelemus on mielestämme vielä yhtiöllä edessä. Laivaliikenteen rajoituksia pikku hiljaa puretaan, mutta välttämättömän matkustamisen salliminen on laiha lohtu yhtiölle, kun turismimatkoja ei epävarmuuden ja rajoitusten takia tehdä. Matka selville vesille tulee olemaan myrskyinen eikä matkalipun hinta mielestämme vielä kompensoi kaikkia riskejä, jotta voisimme suositella laivaan astumista.

Analyysi
6.5.
2020

Tallink julkistaa Q1-tuloksensa torstaina 7.5.2020. Koronavirus on iskenyt yhtiön alkuvuoden matkustajavolyymeihin ja liiketoimintaan, mutta kovin koettelemus on mielestämme vielä edessä. Yhtiö eilen julkistaman huhtikuun liikenneraportin myötä laskimme ennusteitamme kuluvalle vuodelle heijastamaan lähes pysähtynyttä laivaliikennettä Itämeren alueella. Paluu entisille tasoille vie arviomme mukaan aikaa, kun epävarmuus jatkuu rajoitusten purkujen jälkeenkin. 

Tallink

ipo