Copyright © Inderes 2011 - present. All rights reserved.
  • Uusimmat
  • Pörssi
    • Aamukatsaus
    • Osakevertailu
    • Pörssikalenteri
    • Osinkokalenteri
    • Analyysi
    • Artikkelit
    • Sisäpiirin kaupat
  • inderesTV
  • Mallisalkku
  • Foorumi
  • Premium
  • Femme
  • Opi
    • Sijoituskoulu
    • Q&A
    • Analyysikoulu
  • Meistä
    • Seurantayhtiöt
    • Tiimi

Mikaelin supertaikina ja jääpalapizza

Ainesosalaskuri Supertaikinalle

7 kpl

Supertaikina (noin 7 pizzaa)

  • 1050 g Jauhoja (noin 60 % Ramlösa Tipo-00 ja noin 40 % Ramlösa Manitoba)
  • 6 dl Kylmää vettä
  • 6 g Tuorehiivaa
  • 23 g Suolaa
  • 12 g Oliiviöljyä

Valmistusohje Supertaikinalle

  1. Sekoita vesi ja suola. Lisää öljy ja liuota hiiva veteen.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita.
  3. Vaivaa noin 20 min kunnes pinta sileää ja taikina ei tartu enää pöytään.
  4. Muotoile taikina sileäksi isoksi palloksi ja anna kohota kostean liinan alla tunnin.
  5. Tee taikinasta 220-230 gramman palloja. Jauhota pallot ja ilmatiiviiseen suljettuun rasiaan pallot kohoamaan jääkaappiin 2-3 vuorokauden ajaksi.
  6. Ota taikinapallot jääkaapista noin 3 tuntia ennen paistoa.

Focaccia Supertaikinasta

  1. Levitä taikina reilusti oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Levitä ja painele reilusti oliiviöljyä taikinaan. Lisää haluamasi mausteet tai raaka-aineet.
  2. Anna levätä pari tuntia
  3. Paista uunissa kunnes pinta rapea (noin 15-25 min)

Leipätikut Supertaikinasta

  1. Leikkaa taikinasta pitkiä siivuja ja asettele oliiviöljyllä voidellulle uunipellille. Lisää sormisuolaa tai mausteita makusi mukaan.
  2. Paista tikkuja kunnes ne ovat kovan rapeita. Anna jäähtyä ja kosteuden haihtua ritilän päällä.

Napolilaistyylinen pizza Supertaikinasta

  1. Muotoile pizza hyvin jauhotulla alustalla
  2. Lisää täytteet
  3. Paista uunin maksimilämmöllä (<400 asteen pizzauunissa 60-90 sekuntia)
Sähköuunissa voit paistaa ensin 3 minuuttia pelkän tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen täytteiden kanssa loppuun.

Leipä Supertaikinasta

  1. Muotoile taikinasta uusi pallo ja anna kohota liinan alla 2-3 tuntia
  2. Tee muutama viilto ja laita leipä uunin jälkilämpöön paistumaan
  3. Paista kunnes leipä saanut hyvin väriä ja rapean kuoren (vähintään 40 min)

Jälkiruokapizza Supertaikinasta

  1. Muotoile pizza hyvin jauhotulla alustalla
  2. Kostuta käsin pizzapohjaa hieman sen pinnalta
  3. Paista uunissa rapeaksi (jos käytät pizzauunia älä paista täydellä lämmöllä jos haluat rapean pohjan jälkiruokaan)
  4. Lisää täytteet paiston jälkeen (esim Nutellaa, marjoja, minttua)

Inderes Out of Office: Roomalainen levypizza kodin sähköuunissa á la Mikael Rautanen

Aineslaskuri roomalaiselle levypizzalle ja napolilaiselle pizzalle

2 kpl

2 peltiä roomalaista levypizzaa

  • 4 dl Ensimmäinen vesi
  • 0.90 dl Toinen vesi
  • 660 g 00-jauhoja
  • 14 g Suolaa
  • 10 g Hunaja
  • 1 g Kuivahiiva

Valmistusohje roomalaiselle levypizzalle

  1. Sekoita jauho, kuivahiiva ja ensimmäinen vesi. Vaivaa noin 10 minuuttia kunnes taikina on saanut muodon.
  2. Lisää hunaja ja jatka vaivaamista.
  3. Lisää suola ja jatka vaivaamista.
  4. Lisää toinen vesi hitaasti ja jatka vaivaamista ainakin 15 minuuttia kunnes vesi on täysin imeytynyt taikinaan.
  5. Aseta taikina pöydälle, kastele käsiä ja venyttele taikina levyksi ja anna levätä 10 minuuttia.
  6. Muotoile taikinasta pallo. Öljyä oliiviöljyllä kohotusrasia ja laita pallo kohotusrasiassa jääkaappiin kohoamaan 2-3 vuorokaudeksi.
  7. Ota rasia huoneenlämpöön noin tunniksi.
  8. Anna taikinan valua pöydälle rasiasta itsekseen. Muotoile taikinasta pallo ja laita se takaisin kohotusrasiaan kohoamaan 3 tunniksi.
  9. Öljyä uunipelti oliiviöljyllä.
  10. Jauhota pöytä runsaalla jauholla ja anna taikinan valua itsekseen pöydälle kohotusrasiasta.
  11. Hellästi sormenpäillä painellen muotoile taikina pellin muotoon.
  12. Nosta taikina pellille ja levitä tomaattikastike.
  13. Paista 250-300 asteessa kunnes pohja tuntuu rapealta reunasta haarukalla nostaessa (noin 15 minuuttia).
  14. Lisää täytteet ja paista vielä 5 minuuttia.

Out of Office: Napolilainen pizza á la Mikael Rautanen

Aineslaskuri napolilaiselle pizzalle

2 kpl

2 napolilaista pizzaa

  • 350 g Vehnäjauhoja
  • 2 dl Kylmää vettä
  • 2 g Tuorehiivaa
  • 7.5 g Suolaa
  • 4 g Oliiviöljyä

Valmistusohje napolilaiselle pizzalle

  1. Sekoita vesi ja suola. Lisää öljy ja liuota hiiva veteen.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita.
  3. Vaivaa noin 20 min kunnes pinta sileää ja taikina ei tartu enää pöytään.
  4. Muokkaa taikina isoksi palloksi ja anna kohota kostean liinan alla tunnin.
  5. Tee taikinasta noin 230 gramman palloja. Jauhota rasia ja laita ilmatiiviiseen suljettuun rasiaan pallot kohoamaan jääkaappiin 2-3 vuorokauden ajaksi.
  6. Ota taikinapallot jääkaapista 3 tuntia ennen paistoa. Ota pallo varoen rasiasta jauhotetulle pöydälle ja muotoile pizza.
  7. Lisää täytteet, siirrä pizza jauhotetulle lapiolle ja paista uunin maksimiteholla. Sähköuunissa voit paistaa ensin 3 minuuttia pelkän tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen täytteiden kanssa loppuun.
Sosiaalinen media
  • Inderes Foorumi
  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
  • X (Twitter)
  • Tiktok
  • Linkedin
Yhteystiedot
  • info@inderes.fi
  • +358 10 219 4690
  • Porkkalankatu 5
    00180 Helsinki
Inderes
  • Meistä
  • Tiimi
  • Inderes sijoituskohteena
  • Palvelut pörssiyhtiöille
Sivusto
  • UKK
  • Käyttöehdot
  • Tietosuojaseloste
  • Vastuuvapauslauseke
Inderesin vastuuvapauslauseke löytyy täältä. Kunkin Inderesin aktiivisessa seurannassa olevan osakkeen tarkemmat tiedot löytyvät kunkin osakkeen omilta yhtiösivuilta Inderes-sivustolla. © Inderes Oyj. Kaikki oikeudet pidätetään.