Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Analytikkojen suositukset

Inderes Q&A 23.01.2018 12:14

Hei,

Oletteko analysoineet teidän analyytikkojen suositusten tai tavoitehinnan korrelaatiota osakkeen todellisen kurssikehityksen välillä?

Muutamaan artikkeliin törmänneenä vaikuttaa että kehitys olisi ollut parempi "vähennä" suosituksella kuin "lisää" tai "osta". (esim. https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005530554.html). Mitä mieltä tästä ilmiöstä?

Answer 

Hei,

Tarkoittanet varmaan, että osuvatko meidän analyytikkojen suositukset oikeaan ja kannattaako niitä kuunnella?

Yhtiöraporteista löytyy analyytikon suositushistoria yhtiökohtaisesti. Olemme saaneet vuosittain Pohjosimaissa Starmine-palkintoja, ja ottaen huomioon että, vaikka olemme suurin analyytikkotiimi Suomessa, on Pohjoismaissa huomattavasti suurempia analyytikkotiimejä. Näin ollen uskomme, että palkinnot ovat löytäneet tiensä tänne ei sattuman, vaan laadukkaan työn ja osuvien suositusten kautta. Kaikki palkintomme löytyy täältä analyytikkosivulta analyytikkokohtaisesti https://www.inderes.fi/analyytikot tai koottuna täältä https://www.inderes.fi/inderes

Sen lisäksi analyysin laadusta puhuu Mallisalkkumme, joka jonka sijoitusideat kumpuavat päivittäisestä analyysista täällä.

Inderes on informaatiobisneksessä, eli olemme linkki sijoittajien ja pörssiyhtiöiden välillä. Emme tienaa transaktioilla eli osakekaupalla, kuten perinteiset pankit tekevät. Meidän analyytikkomme voivat siis keskittyä puhtaasti itse analyysiin, ei kaupankäynnin generoimiseen osakkeilla, kuten muilla. Meidä ainoa intressimme on mahdollisimman laadukas osaketutkimus, joka tuottaa sijoittajille ylituottoa suhteessa vertailuindeksiin.