Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fortumin osinko

Inderes Q&A 20.09.2017 16:15 Fortum

Hei, Miten arvioisitte mahdollisen Uniper kaupan vaikuttavan Fortumin osinkoon? Pystyykö Fortum pitämään osinkonsa samalla tasolla ja sitä kautta säilyttämään osakekurssinsa lähellä nykyistä tasoa?

Answer 

Fortumin tuleva osinko on vahvasti riippuvainen siitä, minkälaisen osuuden yhtiö ostaa Uniperista. Ylittäessään 30 %:n rajan ostamalla EONin vajaan 47 %:n osuuden joutuisi se tarjoamaa kaikille osakkeenomistajille vastaavaa tarjousta. On mahdotonta arvioida, kuinka moni tähän tilaisuuteen tarttuu. Mitä suuremman osuuden yhtiö ostaa sitä enemmän se joutuu käyttämään velkaa sen rahoittamiseen ja sen velkaantuneisuus kasvaa. Suurempi velkaantuneisuus taas johtaisi siihen, että yhtiö joutuisi allokoimaan enemmän rahavirtaa velan lyhennyksiin. Toistaiseksi ensi vuoden osinkoennusteemme on 1,10 euroa.

Lähtökohtaisesti Fortumin kurssikehitykseen tulee vaikuttamaan moni muukin asia kuin osingonmaksu. Yksi merkittävistä tekijöistä on esimerkiksi sähkön hintakehitys, mikä on keskeisessä roolissa Fortumin tuloksenteon osalta.