Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Heeros

Inderes Q&A 10.04.2017 22:19 Heeros

Milla todennakoisyydella Heeroksen Euroopan valloitus voisi onnistua ? Tuote on varmaan kunnossa, mutta jokaisella maalla on omat kirjanpitolait. Valloitus vaatii varmaan jokaisessa maassa luotettavat ja sitoutuneet yhteistyokumppanit. Onkohan tuo Hollannin konttori avattu markkinoiden haisteluun isommille kentille ? Mika on analyytikon arvio asteikolla 1-10, alkaako kassavirtaa tulla Suomen ulkopuolelta ja milloin ?

Answer 

Kysytään noita Matti Latulta ensi torstain ROASTissa. 

Meillä ei ennusteissa odoteta merkittävää liikevaihtoa ulkomailta lähivuosille. Hollannissa Heeroksella on vielä haasteita skaalautuvuuden kanssa, koska tilitoimistot eivät ole tottuneet ohjelmistojen yhteyskäyttöön asiakkaan kanssa vastaavasti kuin Suomessa. Hollannissa Heeros joutuu käyttämään huomattavan määrän resursseja loppuasiakkaiden avaamiseen. Yhtiö odottaa tämän asian korjautuvan ajan
myötä, kun käytännöt tilitoimistojen kanssa alkavat vakiintua. Hollannissa valtio on pakottamassa organisaatioita sähköiseen laskutukseen 2017, mikä tukee tämän markkinan kehittymistä.

 

Heeroksen Hollannin toiminnot tekivät vuonna 2014 0,35 MEUR tappion ja 0,23 MEUR tappion vuonna 2015. Yhtiön haasteena Hollannissa on ollut skaalautuvuus, sillä paikalliset tilitoimistot eivät ole tottuneet tarjoamaan ohjelmistoja asiakkailleen, jolloin loppukäyttäjien aktivointi Heeroksen käyttäjiksi on vaatinut Heerokselta lisätyötä. Emme odota Hollannin toimintojen nousevan voitolliseksi ainakaan lyhyellä aikavälillä. Maassa taloushallinnon digitalisoitumista edistää kuitenkin valtion pakottama sähköiseen laskutukseen siirtyminen 2017.