Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Miten näette riskin sille, että Huawei tekee verkoissa Nokialle saman tempun kuin Apple teki puhelimissa 10 vuotta sitten?

Answer 

Hei,

Tämä vaatisi sitä, että markkinoille tulee disruptiivinen murros, johon Nokia ei pysty reagoimaan. Tällaisen murroksen ajurina ovat usein muut kuin vakiintuneet toimijat. Huawei on kova kilpailija hinnassa ja yhä enemmän myös teknologiassa, mutta merkittävänä disruptiivisena kilpailu-uhkana sitä on vaikea nähdä. Tämä uhka tulee enemmänkin ohjelmistoyhtiöistä ja siellä todennäköisesti pienemmistä toimijoista: tietoliikenneverkkojen virtualisoitumisessa on vastaavaa analogiaa kuin älypuhelinmarkkinan muutoksessa (arvo siirtyy laitteista ohjelmistoihin ja platformeihin).

Tässä esimerkki pienestä toimijasta, joka ”uhoaa” korvaavansa 110 000 työntekijän Ericssonin: http://www.lightreading.com/mobile/fronthaul-c-ran/startup-could-replace...

“That a startup with just a handful of employees could represent a serious alternative to a giant such as Ericsson would have been unthinkable only a few years ago and illustrates the dramatic impact that software and "cloud" technologies are having on the market.“

Nämä uudet, vielä todella pienet,  disruptiiviset toimijat tulee ottaa vakavasti – harva suuri ja toimialansa johtava yritys on tänä päivänä suojassa digitaaliselta disruptiolta.

T. Mikael