Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Inderesin mallisalkun kehitys

Inderes Q&A 25.04.2017 10:48 Mallisalkku

Voiko mainittu 300% tuottokehitys perustua yksistään tehtyyn analyysiin, vai vaikuttaako taustalla myös Inderes salkun antama malli kasvavalle sijoittajayhteisölle, mistä aiheutuu analyysista riippumaton nousupotentiaali. Voidaanko analyysia ja tällaista sekoittavaa nousupotentiaalia ylipäätään erottaa toisistaan.

Answer 

Hei. Kuten tässäkin videossa toteamme, https://www.inderes.fi/videot/inderesin-mallisalkku-300 niin mallisalkun kehitystä on vaikea selittää muulla kuin että analyysi ja poiminnat ovat osuneet oikeaan: kehitystä ei selitä yksittäinen osake tai poiminta tai jollain tietyllä toimialalla ratsastaminen. Vaikka monesti osakkeet nousevat (tai laskevat) jonkin verran kun niitä ostetaan mallisalkkuun tai myydään sieltä, niin esimerkiksi 5 % ensimmäisen päivän nousu ei voi selittää vuosia sen jälkeen jatkunutta nousua. 

Mallisalkku on menestynyt hyvin koska analyysi yhtiöistä ja niiden kehityksestä on osunut oikeaan, ei siksi että mallisalkkua seuraa monet sijoittajat (mikä on järkevääkin). Kursseja ei voi puhua ylös jos yhtiön fundamentit sojottavat kaakkoon.