Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Innofactor ja markkinatilanne

Inderes Q&A 21.02.2018 14:38 Innofactor

Hei, Puhutte useassa InderesTV:n videossa ja aamuraporteissa Innofactorin vaikeuksista ja siitä, kuinka hyvä markkinatilanne kuitenkin on Microsoft-pohjaisille ratkaisuille. Jos Innofactor ei hyödynnä tätä markkinatilannetta niin kuinka kauan mielestänne tämä hyvä markkinatilanne voi jatkua ja missä vaiheessa Innofactorille tulee myös huonontuneen markkinatilanteen kautta vaikeuksia saada toimintaansa tarpeeksi kannattavaksi?

Answer 

Hei,

Suotuisan markkinatilanteen pituutta ja Microsoftin kilpailukyvyn säilymistä hyvänä on vaikea tarkalleen arvioida pidemmässä juoksussa. Nyt kuitenkin vaikuttaa, että moderni digitalisaatioon liittyvä IT-palvelumarkkina tulee kasvamaan vielä useamman vuoden ajan. Perinteinen IT-palvelu tulee varmasti edelleen isossa kuvassa jatkamaan hidasta heikkenemistään. Microsoftiin osalta tilanne vaikuttaa suhteellisen kilpailukykyiseltä ainakin jos katsotaan lähivuosia. Tämän pitäisi teoriassa tukea yhtiön kehitystä. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa, että yhtiöllä on ollut ei niin lyhytaikaisia sisäisiä ongelmia.

Tavallaan sisäiset ongelmat ovat paremmat kuin ulkoiset, koska näihin yhtiö itse voi helpommin vaikuttaa. Nyt meillä ei kuitenkaan ole varmuutta minkä tyyppisiä ongelmia viimeisimmän tulosvaroituksen takana on. Yhtiö tulee varmasti avaamaan kyseisiä syitä paremmin Q4-tulosjulkistuksen yhteydessä 6. maaliskuuta.

Lyhyt vastaus kysymykseesi on, että näkemyksemme mukaan yhtiöllä ei ainakaan seuraavaan pariin vuoteen ole näkyvissä suurempia vastatuulia markkinoilta.

T. Joni