Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Negarin ajoitus

Inderes Q&A 03.01.2018 15:26

Moro! Ihan käytännön kysymys. Jos laskelmoi jonkun yhtiön kohdalla niin, että jos ei tule negatiivista tulosvaroitusta ennen osavuosi- tai vuosikatsausta, niin ostaisi sitä ennen tulosjulkistusta olettaen että tulosjulkistuksen jälkeen kurssi nousee. Miten lähellä osavuosi- tai vuosikatsauksen julkistusta tulosvaroitus voi vielä tulla? Oliko tarpeeksi monimutkaisesti kysytty?

Answer 

Hei,

Finanssivalvonta määrittelee tulosvaroituksen antamista seuraavasti http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Listayhtiolle/Tiedonantovelvollisuus/J...

"Liikkeeseenlaskijan on annettava tulosvaroitus, jos yhtiön tulos tai taloudellinen asema kehittyy ennakoitua paremmin tai huonommin tai jos yhtiön tulevaisuudennäkymät muuttuvat aiemmin ennakoidusta.

Tulosvaroitus on julkistettava ilman aiheetonta viivytystä. Se tulee siis julkistaa sen jälkeen, kun muutos on käynyt todennäköiseksi."

---

Näin ollen säädöksien osalta on mahdollista, että tulosvaroitus jää osavuosikatsauksen julkistuksen kanssa samalle päivälle. Esimerkiksi SRV Yhtiöt julkaisi tulosvaroituksen (20.7.2017) puoli tuntia ennen osavuosikatsauksen julkistusta.

Spekuloimiseen emme luonnollisesti ota kantaa. Yleisellä tasolla on hyvä tiedostaa, ettei ohjeistuksen antamiselle ole standardoitua linjaa, vaan ne ovat toisinaan tulkinnanvaraisia. Tällaisia tulkinnanvaraisia tilanteita ovat esimerkiksi yhtiön ilmoittaessa liikevaihdon nousevan tai laskevan 'selvästi' edellisestä vuodesta.