Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sijoitusanalyytikoksi, haaveko vain..?

Inderes Q&A 02.05.2017 14:29

Hei, ensinnäkin keep up the good work, aivan huikeat sivut ja sisällöt! Etenkin tuottamastanne videosisällöstä saisi moni firma ottaa mallia. Näin kun ikää on tullut lisää (currently 33), on osakkeiden ihmeellinen maailma alkanut kiehtomaan enenevissä määrin ja kun nykyinen duuni on alkanut maistumaan jokseenkin petäjäiseltä, niin olen alkanut pohtimaan uran mahdollisia uusia suuntimia. Joten kysymykseen: onko yliopisto ja KTM-tutkinto ainoa polku sijoitusanalyytikoksi pääsemisessä? Vai tarjoaako AMK-puoli alalle sopivaa koulutusta? Nykyinen elämäntilanne kun ei salli pääsääntöistä opiskelua vaan omassa tapauksessa se tulisi tehdä työn ohessa. Joten yliopiston joustavista opiskelumahdollisuuksista minulla ei ole tietoa. AMK:ssa (riippuen laitoksesta) käsittääkseni voi opiskella tutkinnon pelkästään verkko-opintoina. Inderes on erittäin mielenkiintoinen yritys ja pöhinänne on loistavan raikasta. Juuri semmoista meininkiä missä itsekin haluaisi olla mukana. Oh well, ehkä joku päivä. Kiitos jo etukäteen vastauksestanne mikäli ehditte kynäillä moisen :) 

 

Answer 

Kiitos palautteesta!

Käsittelimme analyytikolta vaadittavia ominaisuuksia videolla täällä: https://www.youtube.com/watch?v=JR6iy3ruOx8&index=30&list=PLyaj31tIl1oui... ja rekryvideo täältä https://www.youtube.com/watch?v=NoQlhC9NTR8&t=3s

Työ siis vaatii melko laaja-alaista osaamista. KTM-tutkinto tuo mukanaan erityisesti tilinpäätösanalyysiin tarvittavan osaamisen sekä opettaa teoriatasolla, miten osakemarkkinat toimivat. Teorioiden osaaminen vaaditaan, mutta intohimosi ja käytännön kokemus osakemarkkinoista tuovat yhtälöön sen palasen, joka usein erottaa hyvän analyytikon. Uramahdollisuutesi paranevat huomattavasti, jos opinnot suuntautuvat kauppakorkean rahoitukseen tai tuotantotalouden diplomi-insinöörin opintoihin. Meidän tiimistämme löytyy lähinnä näitä kahta tutkintoa. Meillä ei ole tiettyä tutkintoa lähtökohtaisesti kriteerinä rekrytoinneissa, mutta kyllä hakijoiden joukosta on vaikea erottua AMK-tutkinnolla osakeanalyytikon tehtävässä.

Toivottavasti löydät työn, johon löytyy myös intohimo! Jos sijoitusanalyysistä ei tule uraa, niin toivottavasti siitä tulee sinulle vähintäänkin tuottoisa ja pitkäaikainen ”sivutyö”.

Terveisin,
Inderesin tiimi