Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Telesten näkymät

Inderes Q&A 22.11.2017 21:11 Teleste

Networks tehnyt huonoja sopimuksia ja syönyt osakkeenomistajan tuottoja. Tulosvaroituskin tuli aivan liian myöhään siihen nähden että tappioista oli johdolla jo tieto keväällä 2017 (todennäköisesti silloin kun osakepalkkio-ohjelmasta 2017-2019 päätettiin. Miksi uskotte että tilanne korjaantuu jos liiketoimintajohtoa ei vaihdeta uusiin kyvykkäämpiin tekijöihin? Timo Miettinen erosi hall pj paikalta, mutta ongelma ei taida Ervin nimityksellä ratketa jos liiketoimintajohtoa ei myös rankalla kädellä uudisteta. Miten perustelette ettei yhtiö ole laskevan liikevaihdon ja kannattavuuden kriisiyhtiö, joka kaipaa nopeasti uusia liiketoiminta-avauksia toimintansa kasvattamiseksi kun kilpailuun tulossa uusia toimijoita?

Answer 

Odotamme Telesten palveluliiketoiminnan käännettä ensi vuodelle, sillä ongelmallinen kolmevuotinen sopimus Vodafone Kabel Deutchlandin kanssa päättyy ensi vuonna ja neuvottelut sen jatkosta ovat parhaillaan käynnissä. Emme usko, että Teleste jatkaisi sopimusta, jos sitä ei saada neuvoteltua kannattavaksi. Yhtiöllä on muutenkin käynnissä tehostamistoimia palveluliiketoiminnan kannattavuuden parantamiseksi, mutta niiden onnistumiseen liittyy vielä epävarmuutta.

Lisäksi nykyinen ennätyksellisen vahva tilauskanta VBS-segmentissä antaa luottamusta siihen, että yhtiö palaa kasvuun ensi vuonna. Pitkällä aikavälillä Telesten tuoteliiketoimintoja (verkkolaitteet, video- ja informaatioratkaisut) tukevat megatrendit ovat selkeitä ja näemme verkkotuotteiden laajentumisen Yhdysvaltoihin mielenkiintoisena optiona. Tuleva teknologiamurros verkkolaitteissa ja Telesten onnistuminen siinä luo kuitenkin epävarmuutta tuleville vuosille.

Olemme juuri julkaisseet laajan yhtiöpäivityksen Telestestä, jossa käymme tarkemmin näitä asioita läpi. Raportti on luettavissa maksutta täältä: https://www.inderes.fi/edessa-merkittavia-strategisia-valintoja