Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Company: Next Games
Recommendation: Reduce
Target price: 1.30 EUR
Share price: 1.39 EUR
Date: 26.10.2021 - 4:57

Next Games tiedotti maanantaina julkaisseensa pitkään odotetun Stranger Things -pelin maailmanlaajuisesti. Peli on nyt ladattavissa ilmaiseksi Applen App Storesta ja Google Playsta. Samalla yhtiö kertoi sopineensa 3 MEUR:n lainasta Next Gamesin suurimman omistajan, Jari Ovaskaisen kanssa, pelin kasvun tukemiseksi. Yhtiö piti myös yli 40 MEUR:n liikevaihtoa ennakoivat näkymänsä ennallaan, mikä vaatii hurjaa kasvua vuoden viimeisiltä kuukausilta. Maanantaiaamuna julkaistussa päivityksessä laskimme kuluvan vuoden ennusteemme selvästi alle ohjeistuksen. Emme tee ennusteisiimme tai näkemykseemme muutoksia ennen kuin Stranger Thingsin julkaisun edistymisestä saadaan tarkempia tietoja.

Next Gamesin mukaan Stranger Things -pelin varhaiset pelaajan sitoutumista ja tuottoa ennakoivat tunnusluvut näyttävät lupaavilta ja ovat linjassa yhtiön odotusten kanssa. Todellinen testi on kuitenkin näkemyksemme mukaan luvassa nyt, kun pelin pelaajamääriä lähdetään kasvattamaan käyttäjähankintainvestointeja lisäämällä. Pelin tunnusluvuissa voi tapahtua muutoksia koemarkkinointivaiheeseen nähden, kun päivittäisten pelaajien määrää pyritään nostamaan tuhansista pelaajista satoihin tuhansiin. Next Gamesin kommenttien perusteella peliä on edelleen tarkoitus skaalata asteittain ylöspäin, eikä luvassa ole massiivista kertapanostusta, kuten aikanaan Our Worldin kanssa tehtiin. Tunnettu brändi generoi pelille myös hyvin orgaanisia latauksia ja Netflixiltä on odotettavissa markkinointiin vetoapua. Sijoittajien onkin syytä seurata pelin sijoitusten trendiä lataus- ja tuottolistoilla hieman pidemmällä perspektiivillä, jolloin suunnan pitäisi olla asteittain ylöspäin. Yksittäisten päivien kohdalla sijoituksissa voi tulla heiluntaa esimerkiksi erilaisten käyttäjähankinta- tai markkinointikampanjoiden seurauksena.

Ovaskaisen antama laina on Next Gamesin nostettavissa osissa tai kokonaisuudessaan 31.10.2021 alkaen. Viimeinen erä on nostettava 30.11.2023 mennessä. Laina-aika on enintään kahdeksan vuotta ensimmäisestä mahdollisesta nostopäivästä lukien, ja se on maksettava kokonaisuudessaan takaisin 1.12.2029 mennessä. Lainan vuosikorko on kuusi prosenttia, mikä on Next Gamesin riskiprofiili huomioiden mielestämme kohtuullinen taso. Laina tuo huomattavaa joustoa Stranger Things -pelin skaalaamiseen, sillä pelkällä Next Gamesin kesäkuun lopun kassalla (4,9 MEUR) liikkumavara olisi huomattavasti rajallisempi. Next Gamesilla on myös käytettävissä vajaan 1 MEUR:n suuruinen luottolimiitti. Kokonaisuutena Stranger Thingsiä voidaan nyt lähteä kasvattamaan käyttäjähankinnalla selvästi aiempaa nopeammassa tahdissa, jos vain pelin tunnusluvut tukevat panostusten kasvattamista.

Next Gamesin yli 40 MEUR:n liikevaihto-ohjeistukseen yltäminen vaatisi H2:lla vähintään 116 %:n kasvua vertailukauteen nähden. Stranger Things ja Blade Runner Rogue eivät ole arviomme mukaan tuoneet lokakuuhun mennessä vielä olennaista liikevaihtoa, joten kasvuodotukset on ladattu täysin marras-joulukuulle. Laskelmiemme mukaan uusien pelien pitäisi tuoda loppuvuodesta vielä yli 15 MEUR liikevaihtoa, jotta Next Games yltäisi ohjeistukseensa. Kasvu täytyisi myös saavuttaa heti alkuvaiheessa kannattavasti, jotta koko vuoden käyttökate säilyisi positiivisena. Usein uudet pelit ovat alkuvaiheessa kannattavuudeltaan tappiollisia suuremmista käyttäjähankintapanostuksista johtuen. Lisäksi käyttäjähankinnan hinta voi myös muuttua skaalausvaiheessa, millä on vaikutusta kannattavuuslaskelmiin. Kaiken kaikkiaan ulkopuolelta tarkasteltuna Next Gamesin ohjeistuksen saavuttaminen vaikuttaa nykytiedon valossa hyvin haastavalta. Yksi vaihtoehto kuitenkin on, että yhtiöllä onkin loppuvuoteen vielä jokin merkittävää liikevaihtoa tuottava ässä hihassaan. Tällainen voisi teoriassa olla esimerkiksi jonkin tyyppinen alihankintasopimus uuden mobiilipelin kehittämisestä Netflixin kanssa, joka on parhaillaan myös laajentumassa mobiilipelien puolelle.

 

Trade. (Next Games)

Analyst/Author

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Read more
Key figures 2020 2021e 2022e
Turnover 27,2 31,9 51,0
Growth rate -21,5% 16,9% 60,1%
EBIT -3,4 -3,2 -0,9
EBIT margin -12,4% -9,9% -1,7%
Adjusted EPS -0,14 -0,10 -0,04
Dividend 0,00 0,00 0,00
Adjusted P/E -14,9 -13,6 -39,3
EV/EBITDA 112,7 34,2 12,5
Dividend yield 0,0% 0,0% 0,0%
More details

inderesTV