Vincit vahvisti palvelumuotoilua pienellä yrityskaupalla

Julkaistu:

Yhtiö: Vincit Suositus: Lisää Tavoitehinta: 8.00 EUR Päätöskurssi: 7.34 EUR

Vincit tiedotti eilen ostaneensa Linja Designin koko liiketoiminnan. Kauppahinta on 0,9 MEUR ja mahdollinen lisäkauppahinta enintään 0,6 MEUR. Linja Design suunnittelee digitaalisia tuotteita ja palveluita teollisuudelle. Yhtiöllä on yhteensä kymmenen työntekijää Helsingissä ja Tampereella. Linja Designin liikevaihto oli noin 1,3 MEUR ja liikevoitto 0,2 MEUR viime kesänä päättyneellä tilikaudella.

Yritysosto on Vincitin mittakaavassa pieni (liikevaihtovaikutus noin 3 %), mutta vahvistaa yhtiön osaamista tärkeällä kasvavalla palvelualueella. Kaupan arvostus vastaa 0,7x-1,2x EV/liikevaihto ja 4,3x-7,2x EV/liikevoitto-kertoimia. Arvostus on maltillinen kuten pitääkin, koska kyseessä on pienen tiimin hankinta.

Palvelumuotoilu on nousevia osaamisalueita IT-sektorilla tällä hetkellä, ja siihen liittyvä osaaminen tukee luontaisesti ohjelmistokehityspalveluiden myyntiä. IT-palveluyhtiöt ovat viime vuosina tehneet aktiivisesti yritysostoja palvelumuotoilun ja designin alueelta tästä johtuen.

Realtime Chat 
0 0
Rate this news 
Ei äänestetty

Analyytikko / Kirjoittaja

Joni Grönqvist

Analyytikko

+358405153113

[email protected]

Vincit Group tuottaa IT-palveluita yritysasiakkaille ja julkisen sektorin toimijoille. Palvelut jakautuvat ohjelmistokehitykseen ja ICT-palveluihin. Ohjelmistokehitystä harjoitetaan Vincit Development Oy:ssä ja ICT-palvelut -toimintaa Vincit Services Oy:ssä.

  • Vahva kasvu ja kannattavuus osoituksena kilpailueduista. Lisäksi, markkinanäkymät Vincitin palvelualueilla ovat vahvoja.
  • Henkilöstön ja vahvan kulttuurin säilyttämisen lisäksi näemme Javerdel-fuusion melko riskisenä ja synergiat heikkoina.
  • Osake on noussut rajusti syksyn listautumisen jälkeen ja arvostus hinnoittelee nyt yhtiölle erittäin voimakasta tuloskasvua. Arviomme mukaan kannattavuus on kuitenkin huipputasolla, mikä rajaa tuloskasvupotentiaalia.