Caverion
KURSSI
7.04 EUR -0.98%
OSTO 6.98 ALIN 6.98 VAIHTO (KPL) 166 057
MYYNTI 7 YLIN 7.1 VAIHTO (VAL) 1,165 Milj. EUR
KURSSI
7.04 EUR -0.98%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Hyvä kasvupotentiaali, vähän pääomaa sitova liiketoimintamalli ja kannattavuuden parannuspotentiaali
Suhdanneriskit, projektijohtaminen, tehokkuushaasteet ja väärinkäytösten mahdolliset korvaukset
Käänneyhtiö, matala volyymipohjainen arvostus ja hyvä osinkovirta

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: company_report
21.7.
2017

Caverion julkisti selvällä marginaalilla odotukset alittaneen Q2-tuloksen, mutta yhtiö toisti tulosohjeistuksensa. Yhtiö kärsii edelleen ennen uudelleenjärjestelyjä ja organisaatiomuutoksia syntyneen projektikannan heikkoudesta, joka aiheuttaa merkittäviä alaskirjauksia ja heikentää kassavirtaa. Odotamme tuloskuopan pohjan olevan kuitenkin nyt ohitettu ja tuloksen kääntyvän jälleen kasvuun H2:lla, vaikka kaikki projektiriskien kustannukset eivät ole vielä realisoituneet.

Tyyppi: news
12.6.
2017

Caverion tiedotti perjantaina laskevansa liikkeelle 100 MEUR:n hybridilainan (oman pääoman ehtoinen joukkovelkakirjalaina). Erinomaisen kysynnän vuoksi lainamäärää korotettiin alkuperäisestä 80 MEUR:sta 100 MEUR:oon.

Tyyppi: news
6.6.
2017

Caverion tiedotti eilen, että yhtiö harkitsee 80 MEUR:n hybridilainan liikkeelle laskua. Hybridilainan varoista käytettäisiin 40 MEUR olemassa olevan rahoituksen takaisinmaksuun ja loput varoista käytettäisiin yleisiin liiketaloudellisiin tarpeisiin.

Tyyppi: company_report
2.5.
2017

Caverion julkisti odotuksiemme mukaisesti heikon Q1-tuloksen, joka alitti kuitenkin markkinaodotukset. Yhtiö kärsii edelleen aiemman projektikannan heikkoudesta, joka aiheuttaa yhä alaskirjauksia ja heikentää kassavirtaa. Erinomainen markkinaympäristö näyttää kuitenkin mahdollistavan liikevaihdon ja tilauskannan kasvun jo kuluvana vuonna, mikä oli positiivinen yllätys. Caverionin arvostustaso on vuoden 2018 kertoimilla kohtuullinen, mutta jäämme odottamaan vielä vahvistusta korjaustoimien tehokkuudelle ja näkyvyyden parantumista.

Tyyppi: news
22.3.
2017

Rakennussektori oli vuonna 2016 Suomen talouskasvun veturi noin 7 %:n volyymikasvulla ja pääosin myös muut pörssin rakennussektorin yhtiöille tärkeät markkinat kasvoivat vahvasti (mm. Ruotsi, Norja, keskinen Itä-Eurooppa, Saksa). Kasvua ajoi pääasiassa asuinrakentaminen, jota tukivat mm.

Sivut

Caverion

ISIN: 
FI4000062781
Caverion lyhyesti

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle.

Palveluita käytetään muun muassa toimistoissa ja liikekiinteistöissä, asunnoissa, julkisissa rakennuksissa, infrastruktuurissa sekä teollisuuslaitoksissa. 

Yhtiön vahvuuksia ovat tekninen osaaminen sekä ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistön ja teollisuuslaitoksen koko elinkaaren ajan. 

Vuoden 2013 liikevaihto oli noin 2,5 miljardia euroa. Caverionilla on 13 toimintamaassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa yhteensä noin 17 700 työntekijää. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja Caverionin osake (CAV1V) noteerataan Helsingin pörssissä.

Caverion sijoittajasivut