Caverion

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Hyvä kasvupotentiaali, vähän pääomaa sitova liiketoimintamalli ja kannattavuuden parannuspotentiaali
Suhdanneriskit, projektijohtaminen, tehokkuushaasteet ja väärinkäytösten mahdolliset korvaukset
Käänneyhtiö, matala volyymipohjainen arvostus ja hyvä osinkovirta

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
8.2.
2017
Alaotsikot:
 • Kemira Q4 - odotetun mukainen raportti
 • Fiskars Q4 - raportti ylitti markkinaennusteet
 • Tuloskommenteissa myös Neste, Caverion ja Cramo

Cargotec julkaisi aamulla ristiriitaisen Q4-raportin.

Tyyppi: company_report
8.2.
2017

Caverion julkisti ennakkotietojen ansiosta odotetun operatiivisen Q4-tuloksen. Tulosohjeistus vuodelle 2017 ennakoi odotetusti voimakasta tuloskasvua surkean vuoden 2016 tuloskehityksen jälkeen, mutta absoluuttisesti tulosodotukset olivat selvästi ohjeistusta korkeammat. Markkinalla tuntuu olevan kärsivällisyyttä odottaa käännettä ja luottoa selvästi korkeampaan tulostasoon ensi vuonna, sillä osake nousi yli 4 % raportin jälkeen. Positiivista näkymistä huolimatta näemme Caverionin arvostustason vaativana.

Tyyppi: morning_review
17.1.
2017
Alaotsikot:
 • Punta painui ennen Mayn puhetta, huhut linjan koventumisesta lisääntyneet
 • Martela päivitys - osakekurssi on laskenut houkuttelevalle tasolle
 • Caverion päivitys - tuloslasku odotettua syvempi

Konecranesin MHPS-järjestely on saatu valmiiksi ja edessä on pitkä integraatioprosessi. Viimeaikaiset tiedot järjestelyyn liittyen ovat olleet rohkaisevia ja synergiaedut realisoituvat ilmeisesti ennakoimaamme nopeammin. 

Tyyppi: company_report
17.1.
2017

Toistamme Caverionin vähennä-suosituksen ja laskemme osakkeen tavoitehinnan 7,2 euroon (7,40 euroa) tulosvaroituksen jälkeen. Ennustamme tuloksen paranevan selvästi kuluvana vuonna, mutta toistamme arviomme, että yhtiö ei pääse vielä lähellekään täyteen potentiaaliin. Negatiivisten ennustemuutosten jälkeen osakkeen arvostustaso ei houkuttele, ja heikon läpinäkyvyyden sekä Saksan väärinkäytösepäilyjen vuoksi osakkeen riskitaso on edelleen koholla.  

Tyyppi: morning_review
13.1.
2017
Alaotsikot:
 • Kiinan viennissä heikko vuosi 2016, protektionismi varjostaa kuluvaa vuotta
 • Case: IT-palvelu -sektorin konsolidaatio jatkunee
 • Indonesia keventää raakamalmin vientirajoituksia

Aktan uskoo, että pitkässä juoksussa myös iso osa erikoissairaanhoidosta tulee valinnanvapauden piiriin. 

Tyyppi: company_report
13.1.
2017

Ennustamme yhtiön tuloksen paranevan selvästi kuluvana vuonna. Yhtiö ei pääse vielä täyteen potentiaaliin, sillä toistuvien projektiongelmien vuoksi yhtiö on hyvin valikoiva tarjouksissa ja nykyisen tilauskannan rakenne ei ole optimaalinen. Osakkeen arvostustaso on normalisoitunut, mutta heikon läpinäkyvyyden ja Saksan väärinkäytösepäilyjen vuoksi osakkeen riskitaso on yhä koholla.

Tyyppi: morning_review
12.12.
2016
Alaotsikot:
 • Panostaja Q4 - osinkopettymys painoi kurssia
 • Osakemarkkinalla vahva viikko, Federal Reserven korkoennusteissa nousupaineita
 • Finnairin matkustajakäyttöasteen lasku tasoittui marraskuussa

Arvioimme, että Caverionin akuuteimmat operatiiviset ongelmat ovat jo takana ja operatiivinen tulos paranee ensi vuonna selvästi.

Tyyppi: company_report
12.12.
2016

Yhtiön tehostus- ja rakennemuutosohjelma käyttöaste- ja projektiongelmien ratkaisemiseksi lähestyy loppusuoraa ja uusi johtoryhmä on aloittanut pääosin työnsä. Arvioimme, että akuuteimmat operatiiviset ongelmat ovat jo takana ja operatiivinen tulos paranee ensi vuonna selvästi. Kaikki epävarmuustekijät eivät ole kuitenkaan vielä realisoituneet, sillä projektinjohto-ongelmat eivät tyypillisesti ratkea nopeasti ja Saksan väärinkäytöksiin liittyy merkittävä tulosriski. Caverionin arvostustaso on painunut jo niin matalaksi, että se houkuttaa riskinottokykyisiä sijoittajia, mutta jäämme odottamaan vielä vahvistusta korjaustoimien tehokkuudelle ja näkyvyyden parantumista.

Caverion

ISIN: 
FI4000062781
Caverion lyhyesti

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle.

Palveluita käytetään muun muassa toimistoissa ja liikekiinteistöissä, asunnoissa, julkisissa rakennuksissa, infrastruktuurissa sekä teollisuuslaitoksissa. 

Yhtiön vahvuuksia ovat tekninen osaaminen sekä ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistön ja teollisuuslaitoksen koko elinkaaren ajan. 

Vuoden 2013 liikevaihto oli noin 2,5 miljardia euroa. Caverionilla on 13 toimintamaassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa yhteensä noin 17 700 työntekijää. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja Caverionin osake (CAV1V) noteerataan Helsingin pörssissä.

Caverion sijoittajasivut