Nixu

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Uniikki asema ja vahvat kilpailuedut nopeasti kasvavalla markkinalla
Yrityskauppavetoisen kasvun onnistuminen, kilpailun kiristyminen
Preemiohinnoittelu muuhun IT-palvelusektoriin nähden perusteltua, osake neutraalisti arvostettu

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: company_report
13.4.
2017

Nixu julkaisi eilen vahvat liikevaihtoluvut. Nixu on nyt vahvalla kasvu-uralla, yhtiö on kyberpalvelumarkkinalla etumatkalla kilpailijoihin nähden ja markkinan kysyntäfundamentit ovat vahvat. Yhtiön houkuttelevasta tarinasta huolimatta emme näe osakkeessa nousuvaraa kohonneen arvostuksen takia.

Tyyppi: morning_review
13.4.
2017
Alaotsikot:
 • Nixu päivitys - yhtiöllä vahva startti vuoteen 2017
 • Valmet nosti melko odotetusti liikevaihto-ohjeistustaan kuluvalle vuodelle
 • Case: Pörssin kiinteistöyhtiöt eroavat riski/tuotto -profiililtaan toisistaan
Tyyppi: video
16.3.
2017

Inderes ROAST: vieraana Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen

Inderes ROASTissa toimitusjohtajat pääset grillattavaksi Inderesin Pulkkisen ja vapaasti somesta heitettävien yleisökysymysten ääreen. Ensimmäisenä vieraana kyberturvayhtiö Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen. Pulkkinen ja Kairinen keskustelevat johtajuudesta, kybeturvamarkkinoista, Nixun uhkista ja mahdollisuuksista sekä milloin sijoittajat pääsevät hillotolpan ääreen. 

Tyyppi: morning_review
16.3.
2017
Alaotsikot:
 • Sampo päivitys - vakaa osinkovirta ja yritysjärjestelyoptio kiinnostavat
 • Fed odotetulla korkouralla, Hollannin populistit joutuivat taipumaan
 • Zeeland Family päivitys - edessä vahvaa tuloskasvua

 Pidämme Nokian arvostusta yhä maltillisena ja näkyvyys siihen, että yhtiön tulos kääntyy kasvuun 2018, on parantunut. 

Tyyppi: morning_review
13.3.
2017
Alaotsikot:
 • Korko-odotukset alkavat painaa osakemarkkinalla
 • Zeeland Family H2 keskiviikkona - ohjeistuksen pitäisi ennakoida vahvaa tuloskasvua
 • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Investors Housen osake arvostetaan pörssissä tällä hetkellä noin 16 % alle osakekohtaisen NAV:in, mitä pidämme houkuttelevana arvostustasona huomioiden osakkeen odotettu tuottotaso ja riskiprofiili. 

Tyyppi: video
9.3.
2017

Nixu sijoituskohteena

Inderesin analyytikko Mikael Rautanen avaa kyberturvallisuusyhtiö Nixua sijoituskohteena. Nixu on it-palveluyhtiö ja kybverturvallisuusalan edelläkävijä Suomessa. Yhtiön sijoittajatarina on herkullinen, mutta Mikael kuvailee osakkeen arvostusta tällä hetkellä neutraaliksi. 

Tyyppi: morning_review
9.3.
2017
Alaotsikot:
 • EKP:n korkopäätös tänään, suurten keskuspankkien korkourat haarautuvat
 • Nixu päivitys - etumatkalla kasvumarkkinoilla

Suotuisat markkinanäkymät ja vahvistunut rahoitusasema mahdollistavat nyt Neo Industrialin keskittymisen liikevaihdon ja tuloksen kasvuun kaapelitoimialalla.

Tyyppi: company_report
9.3.
2017

Nixu on selkeä edelläkävijä houkuttelevalla kasvumarkkinalla. Yhtiön strategia vastaa hyvin kybermarkkinan trendeihin, ja samaan aikaan riskit ovat hallittuja. Yhtiö investoi nyt voimakkaasti liiketoimintamallin skaalautuvuuteen ja kasvuun, mikä kantaa hedelmää pitkällä aikavälillä. Nixun strategian onnistumiseen liittyvät riskit ja mahdollisuudet ovat mielestämme tasapainossa osakkeen nykyisellä arvostuksella.

Nixu

ISIN: 
FI0009008387
Market place: 
First North
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Nixu lyhyesti

Nixu on vuonna 1988 perustettu kyberturvallisuuspalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys. Yhtiön johdon käsityksen mukaan Nixu on suurin pohjoismainen kyberturvallisuuspalveluiden tarjoaja kyberturvallisuusasiantuntijoiden lukumäärällä mitattuna. Yhtiö työllisti 2016 lopussa 222 asiantuntijaa ja teki viime vuonna 21,6 MEUR liikevaihdon (+20 %). Nixu auttaa asiakkaitaan hankkeissa, joissa edellytetään tietoturvan suunnittelua, toteutusta tai tarkastusta. Tämän lisäksi yhtiö tarjoaa tietoturvaa jatkuvana palveluna.

Nixulla on pitkä historia IT-alan toimijana, mutta strateginen päätös keskittyä tietoturvaan tehtiin vuonna 2005. Tämän jälkeen yhtiö on poistunut muilta liiketoiminta-alueilta ja kasvanut voimakkaasti kyberturvaan keskittyvissä palveluissa. Yhtiö toimii pääasiassa Suomessa, mutta se on toteuttanut asiakasprojekteja 25 maassa. Vuonna 2015 yhtiö aloitti kansainvälistymisen laajentumalla avaamalla Hollantiin toimiston. Vuonna 2016 yhtiö laajentui Ruotsiin kahdella pienellä yritysostolla. Liikevaihdosta ulkomailta tulee tällä hetkellä lähes 30 %.

Monista tietoturvaratkaisujen tarjoajista poiketen Nixu on tietoturvaratkaisujen kokonaistoimittaja. Yhtiö ei siis ole ainoastaan tietoturvalaitteiden ja -teknologioiden jälleenmyyjä tai tietyille palvelualueille erikoistunut konsultti. Kyky tarjota kyberturvaa laaja-alaisina kokonaisratkaisuina on tärkeä erottava kilpailutekijä, sillä teknologiat ovat hyvin komplekseja ja uhkakuvat muuttuvat nopeasti.

Nixun sijoittajasivuille.