Uponor
1398 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
16.97 EUR -0.06%
OSTO 16.91 ALIN 16.84 VAIHTO (KPL) 74 841
MYYNTI 16.94 YLIN 17.13 VAIHTO (VAL) 1,268 Milj. EUR
KURSSI
16.97 EUR -0.06%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva tuoteportfolio ja markkina-asema, tuotantorakenteen tehostus ja kannattavuuden parantaminen, USA:n vahva kasvu
Euroopan heikot näkymät, Infran tehostusohjelman onnistuminen
Houkutteleva arvostus, kun tehostustoimien hyödyt lyövät läpi. Kohtuullinen osinkotuotto.

Pörssikalenterin tapahtumat

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Tyyppi: stock_exchange_release
13.12.
2017

Tyyppi: stock_exchange_release
13.11.
2017

Tyyppi: stock_exchange_release
27.10.
2017

Tyyppi: company_report
24.2.
2017

Päätämme Uponorin seurannan. Odotamme Uponorilta vahvaa tuloskasvua lähivuosille päämarkkinoiden positiivisen kysynnän, uusien tuotteiden ja rakennemuutosohjelman myötä kasvavan tehokkuuden ansiosta. Osakkeen arvostustaso on lähellä pitkän aikavälin keskiarvoa sekä linjassa vertailuryhmän keskiarvoihin. Kun myös riskitaso on näkemyksemme mukaan hieman laskenut vakaampien markkinanäkymien ja hyvin etenevän tehostusohjelman kautta, pidämme osakkeen arvostustasoa neutraalina. 

 

Tyyppi: company_report
3.11.
2016

Uponorin Q3-tulos jäi selkeästi ennusteiden alapuolelle sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Pitkään vahvalla tuloskasvu-uralla ollut Talotekniikka Pohjois-Amerikan liiketulos jäi jo toistamiseen selvästi odotuksien ja vertailukauden alle, mikä herättää huolia yhtiöltä odotetun vahvan tuloskasvuvauhdin hiipumisesta. Osakkeen arvostustaso on ennustettuun vahvaan tuloskasvuun nähden mielestämme neutraali ja suhteellinen arvostus maltillinen, mutta emme näe osakkeessa nousupotentiaalia ennen kuin ennusteet kääntyvät jälleen kasvuun.

Uponor

ISIN 
FI0009002158
Exclude from ranking 
Top 3 
Not under coverage 
Uponor lyhyesti

Uponor on yksi johtavista asumisen ja rakentamisen järjestelmätoimittajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sekä markkinajohtaja yhdyskuntatekniikan putkijärjestelmissä Pohjoismaissa. Päätuotteitamme ovat lattialämmitys- ja käyttövesijärjestelmät niin asuin- ja liikerakentamiseen kuin julkiseen rakentamiseenkin. 

Uponorin vahvuus perustuu laajaan maantieteelliseen toimintaan, pitkään kokemukseen asiakaspalvelusta julkisessa ja asuin- ja liikerakentamisessa sekä yhdyskuntatekniikassa, kuten myös yhtiön kykyyn täyttää asiakkaiden vaatimukset ammattitaidolla.

Uponorin laajalla ammattilaiskumppanien verkostolla on syvälle menevää osaamista mitä erilaisimmista asiakastarpeista. Tämän ansiosta Uponor-verkosto kykenee tarjoamaan osaamista ja palvelua, joka hakee vertaistaan ja johon asiakkaat voivat luottaa. 

Yhteistyössä muiden rakennusalan ammattilaisten – suunnittelijoiden ja asentajien – kanssa Uponor pyrkii luomaan parempia elinympäristöjä. 

Uponorin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Uponorin sijoittajasivut