Uponor
Yhtiö ei ole Inderesin seurannassa tällä hetkellä. Paina "Seuraa yhtiötä", niin saat ilmoituksen, kun Inderes aloittaa seurannan. Katso kaikki yhtiöt tästä.
KURSSI
15.4 EUR -2.84%
OSTO 15.41 ALIN 15.37 VAIHTO (KPL) 169 972
MYYNTI 15.43 YLIN 15.85 VAIHTO (VAL) 2,644 Milj. EUR
KURSSI
15.4 EUR -2.84%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva tuoteportfolio ja markkina-asema, tuotantorakenteen tehostus ja kannattavuuden parantaminen, USA:n vahva kasvu
Euroopan heikot näkymät, Infran tehostusohjelman onnistuminen
Houkutteleva arvostus, kun tehostustoimien hyödyt lyövät läpi. Kohtuullinen osinkotuotto.

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: company_report
24.2.
2017

Päätämme Uponorin seurannan. Odotamme Uponorilta vahvaa tuloskasvua lähivuosille päämarkkinoiden positiivisen kysynnän, uusien tuotteiden ja rakennemuutosohjelman myötä kasvavan tehokkuuden ansiosta. Osakkeen arvostustaso on lähellä pitkän aikavälin keskiarvoa sekä linjassa vertailuryhmän keskiarvoihin. Kun myös riskitaso on näkemyksemme mukaan hieman laskenut vakaampien markkinanäkymien ja hyvin etenevän tehostusohjelman kautta, pidämme osakkeen arvostustasoa neutraalina. 

 

Tyyppi: company_report
3.11.
2016

Uponorin Q3-tulos jäi selkeästi ennusteiden alapuolelle sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Pitkään vahvalla tuloskasvu-uralla ollut Talotekniikka Pohjois-Amerikan liiketulos jäi jo toistamiseen selvästi odotuksien ja vertailukauden alle, mikä herättää huolia yhtiöltä odotetun vahvan tuloskasvuvauhdin hiipumisesta. Osakkeen arvostustaso on ennustettuun vahvaan tuloskasvuun nähden mielestämme neutraali ja suhteellinen arvostus maltillinen, mutta emme näe osakkeessa nousupotentiaalia ennen kuin ennusteet kääntyvät jälleen kasvuun.

Tyyppi: company_report
21.9.
2016

Nostamme Uponorin tavoitehinnan 15,5 euroon (aik. 15,0) ja suosituksen vähennä-tasolle (aik. myy). Odotamme Uponorilta edelleen vahvaa tuloskasvua päämarkkinoiden positiivisen kysynnän, uusien tuotteiden ja rakennemuutosohjelman myötä kasvavan tehokkuuden ansiosta. Osakkeen arvostustaso on lähellä pitkän aikavälin keskiarvoa sekä alle vertailuryhmän keskitason. Kun myös riskitaso on näkemyksemme mukaan hieman laskenut vakaampien markkinanäkymien ja hyvin etenevän tehostusohjelman kautta, emme näe osakkeessa tällä erää laskupainetta 

Tyyppi: company_report
29.7.
2016

Nostamme Uponorin tavoitehinnan 15,0 euroon (aik. 14,30 euroa), mutta laskemme suosituksen myy-tasolle (aik. vähennä). Uponor on pääsemässä tehostusohjelmien sekä Euroopan piristyvän markkinatilanteen ansiosta jälleen vahvaan tuloskuntoon ja Pohjois-Amerikan tuloskasvu jatkuu yhä vahvana.

Tyyppi: company_report
6.6.
2016

Toistamme Uponorin vähennä-suosituksen, mutta nostamme tavoitehinnan positiivisten ennustemuutosten myötä 14,20 euroon (aik. 13,90 euroa). Uponorin viime viikolla järjestämä pääomamarkkinapäivä vahvisti käsitystä yhtiön operatiivisen tuloksen paluusta kasvu-uralle tehokkuuden parantumisen ja päämarkkinoiden piristyneiden kasvunäkymien myötä. Osakkeen arvostustaso on lähellä pitkän aikavälin keskiarvoa ja alle verrokkien, mutta huomioiden rakennejärjestelyjen kulut ja syklin käänteen lähestyminen emme näe korkeampaa arvostustasoa toistaiseksi perusteltuna.

Tyyppi: company_report
3.5.
2016

Nostamme positiivisten ennustemuutosten myötä Uponorin tavoitehinnan 13,90 euroon (aik. 13,50 euroa), mutta kaventuneen nousuvaran takia laskemme osakkeen suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää). Q1-raportti vahvisti näkemystämme, että Euroopan vaisuna jatkuvasta markkinatilanteesta huolimatta Uponorilta voidaan odottaa vahvaa tuloskasvua lähivuosille. Tuloskasvun ajureina toimivat Pohjois-Amerikan toimintojen vahva kasvu ja yhtiön Euroopan toiminnoissa käynnissä olevat mittavat tehostustoimet ja kasvuhankkeet.

Tyyppi: company_report
15.2.
2016

Uponor julkaisi operatiivisen tuloksen osalta melko yllätyksettömän Q4-raportin, sillä
yhtiö antoi tammikuun lopulla ennakkotietoja tuloskehityksestään. Raportin tähtenä
loisti jälleen kerran Talotekniikka Pohjois-Amerikan toiminnot, joiden kasvu oli sekä
volyymin että kannattavuuden suhteen jälleen erittäin vahvaa. Raportin päähuomion
vei kuitenkin ohjeistus ja osinkoehdotus, jotka molemmat täyttivät ennakko-odotukset.
Nostamme osakkeen suosituksen lisää-tasolle (aik. vähennä) ja tavoitehinnan 13,5
euroon (aik. 13,0 euroa).

Tyyppi: company_report
27.11.
2015

Toistamme Uponorin vähennä-suosituksen, mutta nostamme tehokkuusohjelman myötä parantuvan pitkän aikavälin tuloskasvupotentiaalin ansiosta osakkeen tavoitehinnan 13,0 euroon (aik. 12,0 euroa). Uponor tiedotti eilen mittavan tehokkuusohjelman aloittamisesta, jolla tavoitellaan vuoden 2017 loppuun mennessä vähintään 25 MEUR:n säästöjä, lisää joustavuutta ja kannattavaa kasvua. 

Sivut

Uponor

ISIN: 
FI0009002158
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Not under coverage: 
Uponor lyhyesti

Uponor on yksi johtavista asumisen ja rakentamisen järjestelmätoimittajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sekä markkinajohtaja yhdyskuntatekniikan putkijärjestelmissä Pohjoismaissa. Päätuotteitamme ovat lattialämmitys- ja käyttövesijärjestelmät niin asuin- ja liikerakentamiseen kuin julkiseen rakentamiseenkin. 

Uponorin vahvuus perustuu laajaan maantieteelliseen toimintaan, pitkään kokemukseen asiakaspalvelusta julkisessa ja asuin- ja liikerakentamisessa sekä yhdyskuntatekniikassa, kuten myös yhtiön kykyyn täyttää asiakkaiden vaatimukset ammattitaidolla.

Uponorin laajalla ammattilaiskumppanien verkostolla on syvälle menevää osaamista mitä erilaisimmista asiakastarpeista. Tämän ansiosta Uponor-verkosto kykenee tarjoamaan osaamista ja palvelua, joka hakee vertaistaan ja johon asiakkaat voivat luottaa. 

Yhteistyössä muiden rakennusalan ammattilaisten – suunnittelijoiden ja asentajien – kanssa Uponor pyrkii luomaan parempia elinympäristöjä. 

Uponorin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Uponorin sijoittajasivut