Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Merkintäoptio / ostotarjous

Inderes Q&A 15.06.2017 14:28

Hei! Mieltäni on askaruttanut seuraava kysymys: Oletetaan, että minulla on yhtiön Y merkintäoptioita x kappaletta ja optiot oikeuttavat minut merkitsemään yhtiön osakkeita 1 euron kappalehintaan syyskuussa. Yhtiöstä tehdään ostotarjous kesäkuussa tuntuvalla preemiolla jolloin osakkeen hinta toki nousee suuresti, mutta mitä tapahtuu kyseisessä tilanteessa omistamilleni merkintäoptioille; kuuluvatko myös optiot ostotarjouksen piiriin vai muuttuvatko ne arvottomiksi jos yhtiön osto tapahtuu ennen syyskuuta?

Answer 

Hei.

Optiot kuuluvat myös ostarjouksen piiriin. Optioille määritetään aina myös tarjoushinta samalla kun yhtiöstä tehdään julkinen ostotarjous. esimerkiksi PKC:n tilanteessa tarjous näytti tältä:

    The offer price is EUR 23.55 in cash for each share in PKC (the “Share Offer Price”);
    The Share Offer Price represents a premium of:
        51.1 percent to the closing price of PKC share on Nasdaq Helsinki Ltd (“Nasdaq Helsinki”) on January 19, 2017, i.e. the last day of trading before the announcement of the Tender Offer; and
        53.1 percent to the three month volume-weighted average price on Nasdaq Helsinki up to and including January 19, 2017. 
    The offer price is EUR 6.90 in cash for each outstanding 2012B stock option and EUR 0.27 in cash for each outstanding 2012C stock option.