Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sotkamo Silverin rahoitus

Inderes Q&A 15.05.2017 10:41 Sotkamo Silver

Terve! Sotkamo Silveriltä tuli ilmoitus että rahoitssopimusneuvottelut viivästyy ja jäi vähän epämääräinen kuva missa mennään. Toukokuun aikana kuiteninkin oli tavoite saada soimus allekirjoitettua. Onko mielestäänne sopimuksen syntyyn tullu uusia uhkakuvia ja uskotteko soimuksen syntyvän toukokuun aikana. Osake on nyt ottanut tiedotuksen jälkeen ottanut vähän nokkiinsa ja siksi kysyisin olisiko aihetta huoleen? :):):)

Answer 

Kommentoimme sopimuksen etenemistä viimeisimmässä yhtiöpäivityksessä 11.5.:

 

Sotkamo Silver kertoi tammikuun lopussa saaneensa rahoituspaketin viimeset osat alustavasti sovittua luxemburgilaisen Traxysin kanssa. Yhtiöt neuvottelevat edelleen yhteensä 19,3 MEUR:n arvoisen ja kolmesta palasta koostuvan paketin sekä rahoituspakettiin liittyvän markkinointisopimuksen yksityiskohdista, sillä Traxysin neuvotteluiden yhteydessä tekemä tekninen tarkastelu päättyi huhtikuun lopussa. Lisäksi Hopeakaivosprojekti kilpailee pääomista Traxysin muiden projektien kanssa. Konkreettista uutta kerrottavaa rahoituspaketin etenemisestä Sotkamo Silverillä ei kuitenkaan ollut Q1-raportissa, mikä ei ollut keskeneräiset neuvottelut huomioiden erityisen yllättävää. Arviomme mukaan Sotkamo Silverillä on yhä edellytykset saada rahoituspaketin yksityiskohdat lukkoon toukokuun aikana, jolloin yhtiö voisi tehdä myös sitovan investointipäätöksen Hopeakaivoksen rakentamisesta. Tällä aikataululla kaivostoiminta Hopeakaivoksella voisi alkaa kesällä 2018. Riskit rahoituspaketin viimeisen osan suhteen ovat kuitenkin kiistatta kohollaan, sillä käytännössä näkyvyyttä neuvottelujen etenemiseen ei käytännössä ole, vaikka Trayxys onkin vahvistanut olevansa kiinnostunut hankkeesta. Traxys-neuvotteluiden kariutuminen johtaisi projektin viivästymiseen, sillä Sotkamo Silver joutuisi etsimään lisärahoitusta muualta.

Eli riskit pinnalla mutta uutisia ei ole vielä tihkunut. Arvioimme että edellytykset olisi olemassa paketin aikaansaamiseksi toukokuun aikana.