Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Search
User account

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Log in

SRV:n ennusteet vuodelle 2019

Inderes Q&A 13.03.2018 13:26 SRV Yhtiöt

Pisti silmään SRV:n fundamentit vuodelle 2019. P/E-kerroin ja osinkotuottoprosentti olivat molemmat 5,57. Onkohan SRV kaappaamassa monopoliaseman tulevissa rakennusprojekteissa vai mihinkä tuollaiset lukemat perustuvat ? Voitteko hiukan valottaa, mitä erinomaista SRV:lle on tapahtumassa vuoden tai parin sisällä ?

Answer 

Hei,

SRV:ltä odotetaan merkittävää tuloskäännettä ensi vuodelle. Voimakas tuloskäänne perustuu kolmeen tekijään 1) heikkojen projektien päättyminen kuluvana vuonna (esim. REDI:n rakentamisvaiheen päättyminen) 2) SRV:n omistamien kauppakeskusten tuottojen kasvu, joka kirjataan suoraan liikevoittoon 3) omaperusteisten asuntojen myynnin merkittävä kasvu (esim. REDI:n ensimmäisen tornitalon valmistuminen)

Lisäksi tulokseen ei pitäisi enää ensi vuonna vaikuttaa Venäjän ruplan kurssimuutokset, jotka ovat aiheuttaneet merkittäviä laskennallisia heikennyksiä SRV:n tulokseen. Tuloskäännettä voi peilata SRV:n omiin pitkän aikavälin tavoitetasoihin, joissa liikevoittomarginaalin osalta tavoitteeksi on määritelty 8 %. Tästä tavoitteesta noin 2 %-yksikköä tulee kauppakeskusomistusten tuloksien kautta ja loput rakennustoiminnasta. Suhteessa tähän ennusteemme ovat huomattavan paljon varovaisempia. Viime vuosien heikon tuloskehityksen valossa SRV:llä on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että näkyvyys ja luottamus tuloskäänteeseen vahvistuu.

Osinkotuoton toteutuminen vaatii myös tuloskäänteen toteutumisen ja ilman tuloskäännettä yhtiöllä ei ole tähän perusteita.

Terveisin,
Petri Aho