Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Hei, Pieni varmistus: täällä videolla https://www.inderes.fi/file/titanium-sijoituskohteena kohdassa 12:00-12:20 Sauli sanoo osapuilleen näin että "Titaniumin hoivakiinteistö-rahasto on yksi Suomen finanssisektorin kannattavimpia tuotteita". Tarkoittaako Sauli kommentillaan kannattavuutta Titaniumille vai kyseiseen rahastoon sijoittaneille Titaniumin asiakkaille :)

Kiitoksia laadukkaasta palvelustanne ja vastauksesta!

Answer 

Hei,

Kommentti koskee Hoivakiinteistö-rahastoa, josta mainittu Yhtiöraportissa sivulla 8 sanoin, "Korkeasta kulurakenteesta huolimatta rahaston tuotot sijoittajille ovat olleet sen perustamisesta asti hyvällä tasolla. Perustamisen jälkeen annualisoitu tuotto on ollut noin 10 %. "

Palkkiorakenteesta Titaniumin näkökulmasta: "Hoivakiinteistön palkkiorakenne on poikkeuksellisen houkutteleva rahastonhoitajan kannalta ja yhtiön hallinnointipalkkio omasta pääomasta on 2,95 %. Lisäksi yhtiö saa 20 %:n tuottosidonnaisen palkkion 7 %:n ylittävästä tuotosta. Merkintä ja lunastuspalkkiot ovat toimialalle tyypilliset 1-3 % riippuen sijoitusajan pituudesta. Yhtiö saa myös 2 %:n transaktiopalkkion kohteen hankintahinnasta kohteiden oston ja myynnin yhteydessä. Tämä on toimialalla varsin poikkeuksellinen palkkio ja vaikka tällä palkkiolla katetaankin osittain tiettyjä rahastonhoitoon liittyviä kuluja (mm. kiinteistöjen arvonmääritys), on selvää, että transaktiopalkkio on rahastonhoitajan kannalta erittäin houkutteleva ja se parantaa rahaston tuotekohtaista kannattavuutta merkittävästi. Rahasto on auki lunastuksille neljä kertaa vuodessa mikä parantaa pääoman pysyvyyttä ja laskee rahastonhoitajan riskiä."

Hoivakiinteistö-rahastoa olemme käsitelleet tarkemmin Titaniumin Yhtiöraportissa sivuilla 8-9 (https://www.inderes.fi/kurssinousu-korjasi-valuaation-neutraaliksi). 

Kiitokset kysymyksestäsi ja palautteesta! :)