Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Arvonluojien aatelia

Inderes analyysi 19.11.2020 7:34 Talenom

Talenomin jo aiemmin erinomainen sijoitustarina on saanut uutta potkua uskottavan kansainvälistymisstrategian, teknologian jatkuvan kehityksen sekä uudistuneen strategian mukana. Talenomin liiketoiminta on valtaosin jatkuvaa, defensiivistä, kannattavuus osin skaalautuvaa ja kilpailuedut vahvoja. Kun tähän lisätään uudet mahdollisuudet pienasiakassegmentissä (TiliJaska) ja kansainvälisillä markkinoilla, sijoitustarina on erittäin houkutteleva. Ainoa ongelma onkin rakettimaisesti noussut arvostustaso, joka on mielestämme huolestuttavalle tasolle. Talenom kuuluu Helsingin pörssin arvonluojien aatelistoon, mutta erittäin korkean arvostustason (2021e P/E 46x) ja hieman laskeneiden lähivuosien ennusteiden takia emme pidä osakkeen riskikorjattua tuotto-odotusta tällä hetkellä houkuttelevana.

Lahjoita tämä sisältö kaverillesi. Premium-jäsenenä voit lahjoittaa Premium-sisällön luettavaksi myös ilmaisjäsenelle! Kopioi tämä lahjalinkki ja jaa se:

Käy kauppaa. (Talenom)

Talenom on vuonna 1972 perustettu tilitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman tilitoimistopalveluja sekä muita sen asiakkaiden liiketoimintaa tukevia asiantuntijapalveluja. Yhtiöllä on omaa ohjelmistokehitystä ja se tarjoaa tilitoimistoasiakkailleen sähköisen taloushallinnon työkaluja. Talenom-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 58,0 miljoonaa euroa, ja liikevaihto kasvoi vuoteen 2018 verrattuna 18,6 %. Talenomin kasvuhistoria on ollut vahva - liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu oli noin 15,7 % vuosina 2005 - 2019.