Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Ajatus Inderesin listautumisesta heitettiin sisäisesti ilmoille ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten. Olemmehan yritys, jonka liiketoiminta rakentuu pörssiekosysteemin ympärille. Ajatus rakentaa aktiivisen sijoittajayhteisön omaa yritystä, jonka työ on palvella sijoittajia, on ollut innostava. Olimme kuitenkin tuolloin vielä liian pieni. Rajalliset markkinat ja lähinnä vain yksi päätuote. Ei vielä konkretiaa tuleviin kasvupolkuihin. Suuri henkilöriippuvuus.

Yrityksen täydellinen listautumiskypsyys on kuitenkin myytti. Listalle mennään pienenä, jotta siellä voi kasvaa isoksi. Olisi hienoa saada Suomeen enemmän pieniä listayhtiöitä. Yritys ei koskaan ole täydellinen ja aina on valtava määrä asioita, mitä voisi ja pitäisi tehdä paremmin.

Flik-yrityskaupan sekä viimeisimpien laajennustemme jälkeen koemme olevamme hommaan valmiita, vaikka yrityksemme on melko nuoressa kehitysvaiheessa. Liikevaihtomme kasvoi 76 % vuonna 2020 ja oli 8,7 miljoonaa euroa. Kasvuamme vauhditti etenkin Flik-yrityskauppa. EBITA-liikevoittomme oli 1,7 miljoonaa euroa eli 20 % liikevaihdosta. Liiketoimintamme muodostuu kolmesta kasvavasta pääliiketoiminnasta: analyysipalvelut, virtuaalitapahtumat (Flik) sekä IR-ratkaisut.

Kaikki liiketoimintomme keskittyvät tehostamaan tiedonkulkua pörssiyhtiöiden ja sijoittajien välillä. Pystymme nyt tarjoamaan hyvin kattavan kokonaisuuden pörssiyhtiön sijoittajaviestinnälle, joka on palveluidemme pääasiallinen ostaja. Laajentumalla tässä asiakaskunnassa pystymme tarjoamaan sijoittajayhteisöllemme entistä parempia palveluita sekä edistämään tavoitettamme demokratisoida tieto finanssimarkkinoilla.

Listautumisen yhtenä tavoitteena on laajentaa omistajapohjaamme Inderes-yhteisöön, joka on mahdollistanut menestyksemme. Listautumisessa tarjottavat osakkeet suunnitellaan kohdennettavan Inderes-yhteisön jäsenille, riippumatta onko Free- tai Premium-jäsen. Tavoitteemme on saada yhtiöllemme mahdollisimman laaja yhteisöomistus, minkä takia emme suunnittele instituutioantia. Inderesillä on yli 50 henkilöstöosakasta, ja henkilöstö ei myy omistuksiaan listautumisessa.

Toinen tavoitteemme on kerätä pääomaa sekä luoda paremmat edellytykset kasvuinvestointeihin. Investoinnit voivat tarkoittaa laajentumista uusiin kohdemarkkinoita laajentaviin palveluihin, yritysostoja, omien teknologia-alustojen tuotekehitystä sekä uusia Inderes-yhteisölle kehitettäviä palveluita. Olemme strategiassamme panostaneet historiassa onnistuneesti kuhunkin näistä osa-alueista, minkä johdosta näemme perusteltuna näiden panostusten asteittaisen ja hallitun kasvattamisen.

Kolmas tavoitteemme on osana omaa listautumistamme standardoida kasvuyrityksen First North -listautumisen prosessia yhdessä kumppaneidemme kanssa. Tavoitteemme on tehdä esimerkki Suomen tehokkaimmasta listautumisprosessista sekä monistaa toimiviksi todetut käytännöt muiden kasvuyrittäjien käyttöön. Näin pystymme toivottavasti auttamaan muitakin yrittäjiä listautumisen polulla sekä alentamaan Suomen liian korkeaa listautumiskynnystä.

Virallisin termein sanottuna: yhtiömme selvittää parhaillaan mahdollisuuksia hakea yhtiön osakkeet kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle (First North).

Hankkeemme on hyvällä mallilla. Tekemistä on paljon etenkin talouspuolella, mutta listautuminen ei ole rakettitiedettä, kun tekijöinä on tehokas ja kompakti tiimi. Keskustelua Inderesistä sijoituskohteena voi jatkaa Sijoitusfoorumilla. Palaamme suunnitelmiemme tarkempiin yksityiskohtiin, kun on niiden aika. Sitä ennen muistetaan nauttia kesästä!

Mikael Rautanen