Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Hei, Kysymykseni koskee teidän Aspocompille antamia tavoitehintoja lokakuussa (17.10). ja joukukuussa (21.12.). Lokakuussa Aspocomp antoi positiivisen varoituksen ja ennustivat tuloksen olevan n. 2 miljoona euroa ja liikevaihdon kasvavan n.15% vuoteen 2017 verrattuna. Tällöin annoitte osakkeelle tavoitehinnan 4,2 euroa. Nyt joulukuun 21. päivä tuli jälleen positiivinen varoitus jossa Aspocomp ennusti liikevaihdon kasvavan 20 % ja voiton olevan n. 2,5 miljoonaa. Nyt asetitte tavoitehinnan 4 euroon. Odotatte vuonna 2019 liikevaihdon ja -voiton olevan joulukuun raportissanne suurempi kuin lokakuun raportissa. Mistä siis johtuu 5% pienempi tavoitehinta joulukuun raportissa verrattuna lokakuun raporttiin?

Inderesin kommentti 

Hei,

Raporteissa pitäisi olla tuhdit perustelut tavoitehinnan muutoksille. Avaan nuo molemmat poikkeuksellisesti nyt, niin pääsee kaikki lukemaan. Huomaa myös, että näiden välissä on tullut monta muutakin päivitystä. Kattavimmat perustelut löytyvät tietysti laajasta raportista, joka on vapaasti luettavissa täältä https://www.inderes.fi/fi/aspocomp-yhtioraportti-noussut-kurssitaso-vaat...

Viimeisin eli joulukuun 21. päivän raportti: https://www.inderes.fi/fi/tulosvaroitus-tukee-myos-nakymia

Lokakuun rapsa: https://www.inderes.fi/fi/tulosvaroitus-vahvisti-vakevan-tuloskehityksen

Juha kommentoi myös, että hyvin tiivistettynä Aspocomp ei elä tyhjiössä ja markkinan että verrokkien kurssit ja arvostustasot ovat laskeneet reippahasti.

Ystävällisin terveisin,

Verneri