Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Verotekniset kysymykset

Inderes Q&A 13.08.2021 11:35

Uusien sijoittajien tullessa markkinoille ja markkinoiden muuttuessa olisi hyvä, jos löytyisi jostain mitä veroteknisiä asioita on huomioitava osakkeiden myynnissä voitolla ja tappiolla. Meneekö esim. AOT tilillä verosaman tien osakkeiden myynnistä maksuun automaattisesti välittäjillä vai pitääkö se maksaa itse? Jos se pitää itse maksaa niin mihin se maksetaan? Sekä myös mitä kaikki verovähennys oikeuksia olisi tarjolla?

Inderesin kommentti 

Hei,

Arvo-osuustilillä myyntivoittoverot maksetaan myöhemmin "mätkyinä". Mätkyt ovat siis vallan positiivinen uutinen keväisin kun verottajalta tulee kirjettä postiluukusta. Ainakin Nordnet välittää tiedot automaattisesti verottajalle, mutta kannattaa tietysti tarkistaa onko osto- ja myyntihinnat yms. oikein.

Kotimaisista osingoista otetaan vero saman tien, minkä näet esimerkiksi salkun tapahtumissakin. 

Inderes ei valitettavasti ole veroasiantuntija. Sijoituskoulusta löytyy kuitenkin artikkelia aiheesta täällä https://www.inderes.fi/fi/mita-sijoittajan-kannattaa-tietaa-verotuksesta

Vero.fi:stä löytyy lisää tietoa verotusasioista, esimerkiksi täältä https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/sijoitukset/osakkeiden_myynt/

Verovähennyksissä voi kokeilla esimerkiksi kaikkea sijoitustoimintaan liittyvää, kuten kirjallisuutta, Inderes Premiumin tilauksen, kenties sijoittamiseen liittyvät laitteet yms. Mutta, näiden läpimenosta ei ole takeita!

Terveisin,

Verneri