Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Enersense
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 10.50 EUR
Kurssi: 9.72 EUR
Kurssi hetkellä: 7.6.2021 - 5:48

Enersense tiedotti perjantaina, että yhtiön 25.2. tiedottaman suunnitellun siirtymän pörssin päälistalle osalta valmistelut ovat edenneet suunnitelman mukaisesti ja tänään maanantaina yhtiö tiedottikin jo hakevansa osakkeidensa listausta pörssin päälistalle. Lisäksi yhtiö kertoi perjantaina, että listasiirtymän yhteydessä se suunnittelee toteuttavansa noin 15 MEUR:n osakeannin. 

Osakeanti aiotaan suunnata instituutioille, yleisölle Suomessa ja yhtiöön tai sen konserniyhtiöihin työsuhteessa olevalle henkilöstölle Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Ranskassa sekä hallituksen ja johtoryhmän jäsenille. Yhtiö ja henkilöstöantiin osallistuvat sitoutuisivat suunnitellun osakeannin yhteydessä tavanomaisiin luovutusrajoituksiin. Enersensen hallitus päättää osakeannin ehdoista ja aikataulusta arviolta kesäkuun aikana, varsinaisen yhtiökokouksen 19.3.2021 antaman osakeantivaltuutuksen perusteella.

Osakeannissa Enersense pyrkii keräämään noin 15 MEUR:n bruttovarat ennen päälistalle listautumisen ja osakeannin kuluja. Enersensen mukaan osakeannin tavoitteena on edistää yhtiön kykyä toteuttaa sen orgaaniseen ja epäorgaaniseen kasvuun tähtäävää strategiaa sekä tuoda taloudellista joustavuutta liiketoiminnan kehittämiseen, konsernin vakavaraisuutta kasvattamalla. Lisäksi annilla tavoitellaan omistuspohjan laajentamista uusilla institutionaalisilla ja muilla sijoittajilla. Osakaskuntaa laajentamalla Enersense pyrkii laajentamaan rahoituspohjaansa strategiansa mukaisen kasvun tukemiseksi sekä nyt että tulevaisuudessa. Lisäksi yhtiö arvioi osakkeen hinnanmuodostuksen tehostuvan yleisön hallussa vapaasti vaihdettavissa olevien osakkeiden määrää kasvattamalla. Henkilöstöannin tarkoituksena on sitouttaa ja kannustaa henkilöstöä.

Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas, Nidoco AB, Aurator Varainhoito Oy ja Verman Group Oy ovat sitoutuneet tulemaan suunnitellun annin ankkurisijoittajiksi. Ankkurisijoittajat ovat kukin erikseen sitoutuneet merkitsemään osakkeita lopulliseen merkintähintaan suunnitellussa osakeannissa tietyin tavanomaisin edellytyksin, yhteensä noin 8,3 MEUR:n edestä. Yhtiö järjestää virtuaalisen yhtiöesittelytilaisuuden 14.6. klo 17.

Päälistalle siirtyminen eteni varsin odotetun aikataulun mukaisesti, mutta siirtymisen yhteydessä suunniteltu osakeanti tuli meille yllätyksenä, sillä yhtiö keräsi vastikään maaliskuussa suunnatussa annissa 15 MEUR varoja (kommenttimme luettavissa täällä). Viimeaikaista tuloskäännettä sekä taseen vahvistamistoimia peilaten yhtiöllä oli Q1’21:n lopussa 3,5 MEUR:n nettokassa. Näin ollen taloudellisen aseman puolesta annille ei ole tarvetta. Arviomme mukaan yhtiö pyrkiikin vahvistamaan epäorgaanisen kasvun edellytyksiä keräämällä lisää pääomia ja pidämme todennäköisenä, että yhtiö tavoittelee yritysostoja jo lyhyellä aikavälillä.

Otsikkoa ja tekstiä muokattu 7.6. klo 8.35

 

Käy kauppaa. (Enersense)

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 147,5 234,1 237,6
- kasvu-% 153,8% 58,8% 1,5%
Liikevoitto (EBIT) 4,8 8,2 11,9
- EBIT-% 3,2% 3,5% 5,0%
EPS (oik.) 0,68 0,43 0,76
Osinko 0,00 0,15 0,25
P/E (oik.) 12,2 22,7 12,8
EV/EBITDA 7,3 5,5 4,3
Osinkotuotto-% 0,0% 1,5% 2,6%
Uusimmat ennusteet

Enersense on vuonna 2005 perustettu suomalainen, kansainvälisesti toimiva päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja. Yhtiön päätoimialoja ovat teollisuus, rakentaminen, energia ja tietoliikenne. Enersense tukee palveluillaan ja osaamisellaan pohjoismaisten ja kansainvälisten teollisuus-, energia-, tietoliikenne- ja rakennusalan yhtiöiden siirtymistä kohti päästötöntä tulevaisuutta. Enersensen monipuoliset palvelut pitävät sisällään projektien elinkaaren eri vaiheet suunnittelusta ja toteutuksesta kunnossapitoon ja huoltoon.