Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli heinäkuussa 136 MEUR ja se kasvoi 6 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli vastaavasti lähes 5 %. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi lähes 89 %:sta alan liikevaihdosta heinäkuussa. Heinäkuun henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 121 MEUR ja se kasvoi 6 % vuoden takaisesta.

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi 1 %:n edelliskuukaudesta 1 285 MEUR:oon.

20 suurimman yhtiön heinäkuun liikevaihdon luvut olivat suhteellisen vahvat ottaen huomioon selvästi hidastuneen talouskasvun. Kuukausitasolla luvut voivat kuitenkin heilahdella melko voimakkaasti ja siten yhden kuukauden luvuista ei mielestämme voi vielä tehdä johtopäätöksiä kasvutrendin käänteestä. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä VMP:lle ja Enersenselle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.