Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli heinäkuussa 136 MEUR ja se kasvoi 6 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli vastaavasti lähes 5 %. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi lähes 89 %:sta alan liikevaihdosta heinäkuussa. Heinäkuun henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 121 MEUR ja se kasvoi 6 % vuoden takaisesta.

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi 1 %:n edelliskuukaudesta 1 285 MEUR:oon.

20 suurimman yhtiön heinäkuun liikevaihdon luvut olivat suhteellisen vahvat ottaen huomioon selvästi hidastuneen talouskasvun. Kuukausitasolla luvut voivat kuitenkin heilahdella melko voimakkaasti ja siten yhden kuukauden luvuista ei mielestämme voi vielä tehdä johtopäätöksiä kasvutrendin käänteestä. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä VMP:lle ja Enersenselle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla.

VMP on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. VMP auttaa yrityksiä ja ihmisiä menestymään muuttuvassa työelämässä.