Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli elokuussa 141 MEUR ja se kasvoi 3,5 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli kuitenkin vain 1,3 %. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi 86 %:sta alan liikevaihdosta elokuussa. Elokuun henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 121 MEUR ja se kasvoi 3 % vuoden takaisesta.

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi vajaan 1 %:n edelliskuukaudesta 1 295 MEUR:oon.

20 suurimman yhtiön elokuun liikevaihdon luvut olivat mielestämme neutraalit suhteessa odotuksiimme vuoden aikana hidastuvasta markkinakasvusta ja koko vuoden noin 0 %:n kokonaismarkkinan kasvun ennusteesta. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä VMP:lle ja Enersenselle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla. Kommentoimme kokonaismarkkinaa edellisen kerran tiistaina Tilastokeskuksen tilastojulkistuksen myötä täällä.

VMP on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. VMP auttaa yrityksiä ja ihmisiä menestymään muuttuvassa työelämässä.