Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli elokuussa 141 MEUR ja se kasvoi 3,5 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli kuitenkin vain 1,3 %. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi 86 %:sta alan liikevaihdosta elokuussa. Elokuun henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 121 MEUR ja se kasvoi 3 % vuoden takaisesta.

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi vajaan 1 %:n edelliskuukaudesta 1 295 MEUR:oon.

20 suurimman yhtiön elokuun liikevaihdon luvut olivat mielestämme neutraalit suhteessa odotuksiimme vuoden aikana hidastuvasta markkinakasvusta ja koko vuoden noin 0 %:n kokonaismarkkinan kasvun ennusteesta. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä VMP:lle ja Enersenselle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla. Kommentoimme kokonaismarkkinaa edellisen kerran tiistaina Tilastokeskuksen tilastojulkistuksen myötä täällä.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.