Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli kesäkuussa noin 107 MEUR ja se laski 21,5 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Koko toimialan kehitys on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluihin, jotka vastasivat 86 %:a alan liikevaihdosta kesäkuussa. Kesäkuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli noin 93 MEUR ja se laski reilu 21 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.


Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto laski kesäkuussa vajaa 2 % edellisestä kuukaudesta 1246 MEUR:oon. Vastaavasti vuoden ensimmäisen puoliskon kokonaisliikevaihto (H1’20: 552 MEUR) laski lähes 15 % vertailukauden tasosta.


20 suurimman yhtiön kesäkuun liikevaihdon luvut olivat yllätyksettömät ja kokonaiskuvan kannalta niiden merkitys on tässä vaiheessa hyvin pieni, sillä esimerkiksi Eezy on jo raportoinut Q2’20-luvut. HPL:n katsauksessa vastaajat arvioivat kuluvan neljänneksen liikevaihdon laskevan noin 19 % vuoden takaiseen verrattuna. Rajoitustoimien päättymisestä ja talouden asteittaisesta elpymisestä huolimatta näin suuri lasku Q3’20:lla ei olisi yllätys, sillä etenkin Horeca-sektorilla elpyminen Q2’20:n äkkijarrutuksen aiheuttamasta kysynnän romahduksesta on ollut käsityksemme mukaan maltillista. Vertailukaudella Horecan osuus 20 suurimman toimijan kokonaisliikevaihdosta oli reilut 12 %.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.