Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: Huhtamäki
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 39.00 EUR
Kurssi: 33.70 EUR
Kurssi hetkellä: 21.10.2022 - 9:19 Analyysi päivitetty: 19.10.2022

Huhtamäki julkisti Q3-raporttinsa tänään kello 8:30. Huhtamäen operatiivinen Q3-tulos oli Elif-kaupan epäorgaanisen tuen ja hyvin onnistuneen kannattavuuden puolustamisen takia vertailukautta ja odotuksia korkeampi. Kuluvalle vuodelle yhtiö toisti odotetusti abstraktit näkymänsä, eikä markkinakommenteissakaan ollut isoja yllätyksiä. Odotamme tänään Huhtamäelle jossain määrin positiivissävytteistä kurssireaktiota suhteessa yleiseen markkinaan odotuksia vahvempien Q3-numeroiden ansiosta.  

Poikkeuksellisen kova raportoitu ja vertailukelpoinen kasvu jatkuivat Q3:lla

Huhtamäen liikevaihto kohosi Q3:lla 31 % 1178 MEUR:oon, mikä ylitti selvästi meidän ja konsensuksen ennusteet. Kasvusta merkittävä osa syntyi sinänsä odotetusti Elif-kaupan ansiosta ja myös valuutat tukivat edelleen yhtiön liikevaihtoa (Q3: vertailukelpoinen kasvu 17 %, kehittyvät markkinat 23 %). Päärooli vertailukelpoisen kasvun muodostumisessa oli täysin odotetusti hintojen korotuksilla. Arviomme mukaan volyymien kehitys oli sen sijaan melko vakaata, sillä marginaalien puolustaminen ja toimitusketjujen yhä epävakaa tilanne eivät tukeneet edelleenkään volyymikasvun hakemista konsernitasolla. Kaikki divisioonat Fiber Packagingia lukuun ottamatta pystyivät Q3:lla vertailukelpoiseen kasvuun.

Tulos ylitti ennusteet sekä operatiivisten että raportoitujen lukujen osalta

Oikaistua liikevoittoa Huhtamäki teki Q3:lla 102 MEUR. Huhtamäen oikaistu tulos kohosi vertailukaudesta 33 % ja ylitti meidän ja konsensuksen ennusteet noin 7 %:lla. Oikaistua tuloskasvua tuki luonnollisesti myös Elif-kauppa. Orgaanisestikin yhtiö kuitenkin onnistui mielestämme jälleen erittäin hyvin hinnoittelussa ja toiminnan jatkuvassa tehostamisessa, sillä marginaali pysyi voimakkaasta kuluinflaatiosta huolimatta konsernitasolla vakaana Q3:lla. Divisioonatasolla raportti oli kaksijakoisempi, sillä North American ja Food Service E-A-O:n huipputuloksien ja ennusteylityksien vastapainoksi Fiber Packaging ja Flexible Packaging jäivät ennusteiden ja normaalien tulostasojensa alapuolelle. Tuloslaskelman alariveillä Venäjältä vetäytymiseen liittyvät myyntivoitot olivat ennakkoarvioita jopa selvästi suuremmat, mitä odotuksia korkeammat rahoituskulut kompensoivat vain osin. PPA-poistoissa, veroissa ja vähemmistöosuuksissa ei ollut isoja poikkeamia suhteessa odotuksiin. Näin ollen Huhtamäen raportoitu EPS ylitti lopulta meidän ja markkinoiden ennusteet selvästi. Huhtamäen liiketoiminnan kassavirta oli inflaation takia Q3:lla edelleen heikko, kuten arvioimme jo ennakossamme.

Emme alustavasti odota raportin johtavan suuriin ennustemuutoksiin

Huhtamäki toisti Q3-raportissaan kuluvalle vuodelle antamansa näkymät, joiden mukaan yhtiön liiketoimintaedellytysten odotetaan paranevan tänä vuonna, vaikka toimintaympäristössä onkin edelleen epävakautta. Huhtamäen mukaan sen monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa liiketoiminnalle vakautta ja konsernin hyvä taloudellinen asema mahdollistaa kannattavien kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen. Tämä oli täysin meidän ja markkinoiden odotusten mukaista. Lisäksi yhtiö arvioi myös kustannusinflaation olevan osin rauhoittumaan päin, mutta arvioimme markkinoiden osanneen odottaa tätä myös kommenttia. Alustavan arviomme mukaan Q3-raportti ei tule aiheuttamaan merkittäviä muutoksia meidän ja konsensuksen ennusteisiin Huhtamäen lähitulevaisuudesta.

Käy kauppaa. (Huhtamäki)

Analyytikko / Kirjoittaja

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 3 574,9 4 407,0 4 345,0
- kasvu-% 8,3% 23,3% -1,4%
Liikevoitto (EBIT) 296,0 389,1 388,5
- EBIT-% 8,3% 8,8% 8,9%
EPS (oik.) 2,07 2,41 2,40
Osinko 0,94 0,97 1,00
P/E (oik.) 18,8 14,0 14,0
EV/EBITDA 11,9 8,5 8,3
Osinkotuotto-% 2,4% 2,9% 3,0%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Huhtamäki on vuonna 1920 perustettu maailmanlaajuisesti toimiva noutoruoka ja elintarvikepakkausratkaisujen toimittaja. Huhtamäki toimittaa ratkaisujaan kuluttajille ja yrityksille ympäri maailman. Huhtamäki tarjoaa käyttötarkoituksen mukaisesti suunniteltuja pakkauksia ruoalle ja juomalle, lemmikkieläinten ruoalle sekä hygienia- ja kodinhoitotuotteille.