Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Incap
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 20.50 EUR
Kurssi: 23.00 EURKurssi hetkellä: 6.11.2019 - 9:03

Incap julkaisi Q3-raporttinsa tänään aamulla. Yhtiön vauhti hidastui alkuvuodesta merkittävästi ja sekä kasvu että kannattavuus alittivat ennusteemme selvästi. Syyskuussa nostetun ohjeistuksensa yhtiö teknisesti toisti, mutta käytännössä tarkennukset rajasivat kuluvan vuoden numerot selvästi ennusteidemme alapuolelle. Johdon kommenttien perusteella toimintaympäristössä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia, mitä peilaten loppuvuoden kysyntänäkymä vaikuttaa yhä melko suotuisalta. Odotamme Incapille tänään selkeästi negatiivista kurssireaktiota suhteessa yleiseen markkinaan odotuksiamme selvästi heikompaa Q3-raporttia ja viime aikoina nousussa ollutta arvostustasoa heijastellen.

Incapin liikevaihto kasvoi kausiluontoisesti hiljaisella Q3:lla 14 % 17,6 MEUR:oon. Liikevaihdon kasvun taustalla oli sekä vakiintuneiden asiakkaiden osalta suotuisasti kehittyneet tilausmäärät että hyvin jatkuneen uusasiakashankinnan myötä alkaneet asiakasprojektit. Uusista asiakkaista suurimman tilausvirran on arviomme mukaan tuonut Corvus Energy, mutta uskomme yhtiön voittaneen Q3:lla keskeisimpien kilpailuetujensa (mm. nopea päätöksenteko ja ketterä toimintamalli) turvin myös pienempiä asiakkaita etenkin IoT- ja startup-kentästä. Lisäksi arvioimme Q3:n myyntiputkeen osuneen yksittäisiä projektien kaltaisia toimituksia, jotka ovat tukeneet kasvua.

Incapin liikevoitto laski Q3:lla 8 % 2,2 MEUR:oon, mikä vastaa toimialalle suhteutettuna yhä varsin hyvää 12,5 %:n liikevoittomarginaalia. Liikevoitto alitti ennusteemme. Tämä oli arviomme mukaan seurausta odotuksiamme alemmasta volyymitasosta, mutta Q3:n liiketoimintakatsauksen suppean luonteen takia näkyvyys eri kulurivien muodostumiseen on hyvin rajallinen. Arvioimme yhtiön kyenneen ylläpitämään molempien tuotantolaitostensa tuottavuuden hyvällä tasolla sekä yleiskulut maltillisella tasolla. Lisäksi vertailukauteen nähden liikevoittoa painoi myös ajoitusero Intian valtion vientitukien tuloutuksessa.  Valuuttakursseilla ei sen sijaan ollut merkittäviä vaikutuksia Q3-lukuihin. Yhtiön osakekohtainen tulos oli 0,41 euroa ja alitti ennusteemme odotuksiamme heikompaa operatiivista tulosta heijastellen.

Incap toisti teknisesti syyskuussa nostetun ohjeistuksensa, jonka mukaan liikevaihto ja liikevoitto kasvavat tänä vuonna selvästi (olettaen, että valuuttakursseissa tai komponenttien saatavuudessa ei tapahdu muutoksia). Incap kuitenkin tarkensi ohjeistustaan antamalla kuluvalle vuodelle numeeriset ennustehaarukat. Incap odottaa nyt liikevaihdon olevan 70-72 MEUR ja liikevoiton 9,5-10,5 MEUR. Odotuksiamme vaisumman Q3-raportin sekä ohjeistushaarukan tarkennuksen myötä kuluvan vuoden ennusteisiimme kohdistuu selkeää laskupainetta, sillä olimme ennen raporttia odottaneet Incapin yltävän koko vuoden osalta 77 MEUR:n liikevaihtoon ja 12 MEUR:n liikevoittoon. Kokonaisuudessaan raportti oli meille selkeä pettymys, vaikka toimialan luonteeseen peilattuna erittäin hyvällä suhteellisella tasolla säilynyt kannattavuus osoittikin jälleen yhtiön liiketoimintamallin keskeisimpien kilpailuetujen vahvuuden.

Käy kauppaa. (Incap)

Incap tarjoaa elektroniikan sopimusvalmistuspalvelua (EMS). Yhtiöllä on valmistustoimintaa Intiassa ja Virossa sekä hankintayksikkö Hongkongissa. Ammattitaitoinen ja osaava tiimi panostaa erityisesti asiakaspalveluun. Yhtiö on toiminut pitkään elektroniikan sopimusvalmistuksessa ja se tunnetaan korkeasta laadusta. Incap on vuosien kuluessa oppinut, että EMS-toimialan perustarpeiden – toimitusvarmuuden, laadun ja kustannustehokkuuden – lisäksi asiakkaat odottavat, että heidän kumppaninsa pystyvät sopeutumaan jatkuvaan muutokseen. 

inderesTV

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 59,0 77,1 84,0
- kasvu-% 21,5% 30,7% 8,9%
Liikevoitto (EBIT) 8,6 12,0 12,8
- EBIT-% 14,6% 15,5% 15,3%
EPS (oik.) 1,34 2,05 2,11
Osinko 0,00 0,55 0,60
P/E (oik.) 5,4 11,2 10,9
EV/EBITDA 3,8 7,7 7,1
Osinkotuotto-% 0,0% 2,4% 2,6%
Uusimmat ennusteet