Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 9.00 EUR
Kurssi: 7.52 EUR
Kurssi hetkellä: 5.8.2022 - 5:51 Analyysi päivitetty: 22.6.2022

NoHo Partners julkistaa Q2-tuloksensa tiistaina 9.8 noin 08:15. Yhtiö tekee Q2:lla historiansa parhaan kvartaalituloksen vahvan kysyntäympäristön vetämänä. Q2-raportti on yhtiölle kannattavuuden osalta tärkeä näytön paikka sen tulospotentiaalista, ja kannattavuuden osalta tilaa selityksille ei Q2:lla ole. Numeroiden lisäksi näkymät ovat raportissa suurennuslasin alla, sillä kuluttajan selvästi heikentyvä tilanne tulee väistämättä heijastumaan ravintolamarkkinaan vuoden jälkipuoliskolla. NoHon tuloslive on katsottavissa 08:00 alkaen InderesTV:ssä.

Ravintolapalveluiden vahva kysyntä tukee ennätyskorkeaa kannattavuutta

NoHon toinen kvartaali on sujunut erittäin vahvasti, kun ravintolamarkkina on jatkanut koronarajoitusten purkautumisen jälkeistä elpymistään. Lisäksi liikevaihto sai merkittävää tukea jääkiekon MM-kisoista, yritysmarkkinan patoutuneesta kysynnästä sekä kevään hyvistä sääoloista. Ennakkotietojen perusteella liikevaihto tulee olemaan noin 90 MEUR ja selvästi yhtiön historian korkein kvartaalitaso.

Myös liikevoitossa yhtiö laittaa ennätykset uusiksi ja ennustamme hurjaa 13,5 MEUR:n liikevoittoa. Liikevoitto saa huomattavaa tukea Suomen valtion koronatuista (4,3 MEUR), mutta myös tämä oikaistuna liikevoitto on erittäin vahva 9,2 MEUR. Valtion tuista oikaistu liikevoittomarginaali on hieman yli 10 % ja ensimmäistä kertaa yhtiön tavoitetasolla. Kysyntäympäristö on katsauskaudella ollut poikkeuksellisen suotuisa ja Q2:lla yhtiön pitääkin todistaa, että kulutehokkuus on noussut koronakriisin aikana tehtyjen säästöjen myötä uudelle tasolle. Kannattavuuden osalta tilaa selittelyille ei ole ja yhtiön pitää tehdä erinomainen kannattavuus valtion tuista oikaistuna, jotta sen tavoittelemaa erittäin kunnianhimoista 10 %:n marginaalia voidaan pitää uskottavana. Kannattavuuden osalta on myös mielenkiintoista nähdä minkälaiseen kannattavuuteen yhtiön Kansainvälinen toiminta yltää normaaleissa olosuhteissa.

Rahoituspaketin uudelleenneuvottelu on vain ajan kysymys

Yhtiön operatiivinen kassavirta on katsauskaudella ollut erittäin vahva yli 18 MEUR. Lisäksi yhtiö konvertoi 10 MEUR:n lainan osakkeiksi toukokuussa. Yhtiö kertoi Q1-raporttinsa yhteydessä, että loppuvuoden kassavirrat käytetään pitkälti velan lyhentämiseen ja nettovelan tulisikin laskea selvästi Q2:lla. Laskelmiemme mukaan nettovelkojen tulisi Q2:n lopussa olla alle 130 MEUR (Q1’22: 149 MEUR) ja Eezyn omistus huomioiden nettovelka on noin 100 MEUR:n tasolla, joka alkaa olla lähellä neutraalia tasoa. Arviomme mukaan taseen nopea tervehtyminen yhdessä vahvan kassavirran kanssa mahdollistavat korona-aikaisen rahoituspaketin uudelleenneuvottelun tulevien kuukausien aikana ja odotammekin yhtiön antavan tästä lisätietoa.

Emme odota ohjeistukseen muutosta

NoHo antoi kesäkuussa positiivisen tulosvaroituksen (liikevaihto noin 300 MEUR ja Ravintolat-liiketoiminnan liikevoittomarginaali +8 %) ja yhtiö tulee varmuudella toistamaan ohjeistuksensa. Johdon kommentit näkymiin liittyen ovatkin yksi raportin kiinnostavimpia asioita, sillä kuluttajaluottamuksen romahdus ja heikentyvä ostovoima ovat toistaiseksi näkyneet yllättävän vähän ravintolamarkkinassa. Mielestämme on kuitenkin selvää, että markkina tulee heikentymään loppuvuoden aikana ja kysymys onkin lähinnä kuinka paljon.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 186,1 303,5 335,0
- kasvu-% 18,7% 63,1% 10,4%
Liikevoitto (EBIT) -0,9 26,7 30,7
- EBIT-% -0,5% 8,8% 9,2%
EPS (oik.) -0,55 0,44 0,64
Osinko 0,00 0,20 0,35
P/E (oik.) -13,8 16,9 11,7
EV/EBITDA 9,6 5,5 5,3
Osinkotuotto-% 0,0% 2,7% 4,7%
Uusimmat ennusteet

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 Noho Partners oli ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö. Konsernilla on ravintoloita Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.