Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: Rovio
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 7.50 EUR
Kurssi: 8.50 EUR
Kurssi hetkellä: 7.2.2023 - 5:15 Analyysi päivitetty: 23.1.2023

Rovio tiedotti maanantaina aloittavansa strategisen selvityksen ja aloittavansa alustavat, ei-sitovat keskustelut eräiden tahojen kanssa liittyen mahdolliseen Rovion osakkeita koskevaan ostotarjoukseen. Tiedotteen mukaan Rovio on vastaanottanut Playtikan ostotarjouksen lisäksi muitakin yhdeydenottoja ja alustavia, ei-sitovia ehdotuksia koskien Rovion ulkona olevien osakkeiden ostamista.  

Rovion hallitus jatkaa huolellisuus- ja lojaliteettivelvollisuuksiensa mukaisesti kaikkien strategisten vaihtoehtojensa selvittämistä saavuttaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen Rovion ja sen osakkeenomistajien kannalta. Tiedotteen mukaan tässä kohtaa ei ole mitään varmuutta siitä, että strateginen selvitys ja alustavat, ei-sitovat keskustelut johtavat käteis- tai muuhun ostotarjoukseen tai mihinkään muuhun transaktioon, eikä myöskään tällaisen mahdollisen transaktion hinnoittelusta. Rovio julkistaa lisätietoja asianmukaisena hetkenä. 

Tiedotteen pohjalta mahdollisen ostotarjouksen toteutuminen on jonkin verran todennäköisempää, sillä Playtikan tarjoukselle ei annettu suoria rukkasia, ja keskusteluja käydään myös muiden kiinnostuneiden tahojen kanssa. Todennäköisyyksien määrittäminen ostotarjouksen läpimenolle on kuitenkin äärimmäisen vaikeaa, sillä loppupeleissä kaikki on kiinni siitä, onko jokin taho valmis lyömään tiskiin tarjouksen, joka on riittävä kääntämään Hedien päät puoltamaan järjestelyä. Playtikan kyseenalainen maine huomioiden emme usko edelleenkään yhtiön tekemän 9,05 euron tarjouksen olevan riittävä, mutta jonkin toisen ”pehmeämmän” ostajan (esim. Disney tai Netflix) tekemää tätä korkeampaa tarjousta voisi olla vaikea sivuuttaa.  

Rovion ja mobiilipelimarkkinan fundamentteja tarkastellen nykyinen näkemyksemme osakkeesta on mielestämme edelleen perusteltu. Ostotarjouksen luoma erikoistilanne tulee varmasti tilanteen ratkeamiseen asti aiheuttamaan Rovion osakkeeseen volatiliteettia sen mukaan, näyttääkö Rovion myynti tapahtuvan vai ei. Tarkastelemme näkemystämme seuraavan kerran Rovion torstaina julkaistavan Q4-raportin jälkeen. Aiemmat kommenttimme Rovion erikoistilanteeseen liittyen ovat luettavissa täältä ja täältä

Käy kauppaa. (Rovio)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2022e 2023e 2024e
Liikevaihto 320,6 324,1 349,1
- kasvu-% 12,0% 1,1% 7,7%
Liikevoitto (EBIT) 33,9 40,1 43,5
- EBIT-% 10,6% 12,4% 12,4%
EPS (oik.) 0,46 0,41 0,44
Osinko 0,12 0,12 0,12
P/E (oik.) 16,5 18,4 17,2
EV/EBITDA 8,7 7,8 7,1
Osinkotuotto-% 1,6% 1,6% 1,6%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Rovio on vuonna 2003 perustettu mobiilipeleihin keskittyvä peliyhtiö. Rovio luo ja kehittää mobiilipelejä free-to-playmallilla. Pelit pohjautuvat yhtiön Angry Birds - brändiin sekä muihin yhtiön omiin uusiin pelibrändeihin. Valmiin pelin yhtiö julkaisee itse digitaalisissa jakelualustoissa (App Store, Google Play). Lisäksi yhtiö lisensoi Angry Birds -brändiä kuluttajatuotteisiin, elokuviin, animaatioihin ja muuhu viihteeseen. Valtaosa yhtiön liikevaihdosta tulee peliliiketoiminnasta ja loput brändilisensoinnista. Maantieteellisesti Rovion liiketoiminnan painopiste on länsimarkkinoilla.