Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fortum Q3’21: Vahvaa kehitystä poikkeuksellisessa markkinassa

Fortumin kehitys jatkui myönteisenä energiamarkkinan poikkeuksellisen myllerryksen keskellä. Tase on vahvistunut merkittävästi. Toimitusjohtaja Markus Rauramo kommentoi kuulumisia Verneri Pulkkisen haastattelussa.

Fortum -analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/fortum -

Videon aiheet-

00:00 Pääkohdat viime aikojen kehityksestä?
02:30 Sähkömarkkinan myllerrys Q3:lla, miten Fortum suhtautui tilanteeseen?
04:32 Miten tämä näkyi Generationin suojaustasoissa ja -hinnoissa?
05:43 Sähkömarkkinan tunnelma
08:30 Uniperin suojauslaskennan ulkopuoliset erät: mistä on kyse, miten riskejä hallitaan?
14:25 Uniperin määräysvallan hankinnan jälkeen Fortum sitoutui olemaan tekemättä Saksan lainsäädännön mukaista määräysvaltasopimusta Uniperin kanssa tai lunasta vähemmistöosakkeita ainakaan vuoden 2021 loppuun mennessä. Nyt tuo aika alkaa olla ummessa. Ette oletettavasti spekuloi mahdollisella vähemmistön lunastamisella, mutta voisitteko kertoa, mitä hyötyjä Fortum voisi saavuttaa, jos Uniper olisi yhtiön 100 % omistama tytäryhtiö?
16:25 Fortumin tase on nyt vahvistunut merkittävästi. Oletteko tyytyväisiä miten tase makaa tänään ja mitä merkittäviä investointeja voisi olla kiikarissa?
17:45 Fortumin muut liiketoiminnat ovat jääneet mahdollisesti Uniperin ja Generationin varjoon: miten kuvailisit muiden liiketoimintojen kehitystä ja tärkeimpiä tulosajureita eteenpäin?
19:18 Glasgow’n ilmastokokous päättyy tänään, mikä sen anti on toistaiseksi? Mikä on muuttuu, jos mikään?

Käy kauppaa. (Fortum)

Fortum Oyj on vuonna 1988 perustettu suomalainen energiayhtiö, joka on kooltaan pohjoismaiden suurin. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön ja lämmön tuotanto sekä myynti, voimalaitosten käyttö- ja kunnossapitopalvelut, ja muut palvelut. Fortum tarjoaa myös kierrätys- ja jätepalveluita. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltian maihin, Venäjälle, Puolaan ja Intiaan.