Fortum
KURSSI
14.07 EUR -0.57%
OSTO 14.02 ALIN 13.99 VAIHTO (KPL) 2 272 055
MYYNTI 14.03 YLIN 14.33 VAIHTO (VAL) 32,056 Milj. EUR
KURSSI
14.07 EUR -0.57%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Markkinat odottavat, miten yhtiö allokoi sähköverkkojen myynneistä kertyneet pääomat
Investoitavat varat eivät yllä hyvään pääoman tuottotasoon ja yhtiön tuloskehitys jää vaisuksi lähivuosina
Vahva osinkotuotto ja matala tasepohjainen arvostus antavat sijoittajille kärsivällisyyttä odottaa investointisuunnitelmien selkenemistä

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: company_report
21.7.
2017

Fortum julkaisi eilen Q2-tuloksensa, joka oli selkeä pettymys suhteessa markkinoiden odotuksiin. Tulospettymyksen taustalla oli pääasiassa Generationin maltillisia odotuksia selkeästi heikompi tuloskunto, joka oli seurausta etenkin alhaisesta vesivoiman tuotannosta. Muiden segmenttien yltäessä kohtuullisesti odotuksiin, jäi konsernitason tuloskunto heikoksi. Olemme tarkistaneet ennusteitamme kuluvan vuoden osalta alaspäin.

Tyyppi: company_report
4.7.
2017

Päättyneellä toisella kvartaalilla markkinakehitys oli pitkälti odotuksiemme mukaista, mutta öljyn hinnan laskun myötä selkeästi heikentynyt rupla on negatiivista loppuvuoden näkymille. Teimme pieniä ennustetarkistuksia kuluvalle vuodelle, missä pääosassa oli EUR/RUB -valuuttapari. Fortumin arvostus on kokonaisuudessa mielestämme melko neutraali, mutta osakkeelle on vaikea löytää selkeitä positiivisia ajureita.

Tyyppi: news
4.7.
2017

Toistamme Fortumin 14,0 euron tavoitehintamme, mutta laskemme suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää). Markkinakehitys oli pitkälti odotuksiemme mukaista Q2:lla, mutta öljyn hinnan laskun myötä selkeästi heikentynyt rupla on negatiivista loppuvuoden näkymille.

Tyyppi: news
3.7.
2017

Fortum tiedotti perjantaina, että Tukholman valitustuomioistuin on hylännyt tilikausia 2009-2012 koskevan valituksen tuloverotuksesta Ruotsissa. Valitus koskee Fortumin paikallisten tytäryhtiöiden välisten lainojen korkokulujen vähennyskelpoisuutta kyseisellä ajanjaksolla.

Tyyppi: video
1.6.
2017

Aamukatsauslivessä Fortumin Uniper-ostohuhukommentit

Uutistoimisto Bloomberg uutisoi eilen, että Fortum olisi ostamassa 47 %:n osuutta energiayhtiö Uniperista. Osuus vastaa saksalaisen EONin jäljelle jäänyttä omistusosuutta Uniperista, joka eriytettiin EON:sta ja pörssilistattiin viime vuonna. EON on aikaisemmin ilmoittanut, että se harkitsee eri vaihtoehtoja omistusosuuden myynnille ja on kertonut olevansa avoin neuvotteluille. Bloombergin mukaan Fortum tulisi myöhemmin lunastamaan myös loput 53 % Uniperistä.

Tyyppi: news
1.6.
2017

Uutistoimisto Bloomberg uutisoi eilen, että Fortum olisi ostamassa 47 %:n osuutta energiayhtiö Uniperista. Osuus vastaa saksalaisen EONin jäljelle jäänyttä omistusosuutta Uniperista, joka eriytettiin EON:sta ja pörssilistattiin viime vuonna.

Sivut

Fortum

ISIN: 
FI0009007132
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Fortum lyhyesti

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortum vastaa asiakkaiden tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluita. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Vuonna 2015 Fortumin liikevaihto oli 3,5 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 0,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 7 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Fortumin sijoittajasivut