Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Virala Acquisition Company (VAC) sijoituskohteena

Suomen ensimmäinen yritysostoyhtiö Virala Acquisition Company on listautumassa Helsingin pörssiin ja keräämässä sijoittajilta paukkuja yritysostoon. Toimitusjohtaja Johannes Schulman kommentoi Suomen ensimmäistä SPACia Vernerin haastattelussa. Kysymykset kellotettuna alla.

-Videon aiheet-

00:00 Aloitus
00:15 Johannes, kerrotko hieman itsestäsi?
02:45 Virala AC on yritysostoyhtiö: mistä Suomen ensimmäisessä SPACissa on kyse?
04:04 Miksi juuri SPAC? Varmasti halutaan tehdä rahaa, mutta onko takana myös näkemystä nykyisen listautumisprosessin kankeudesta, pääomamarkkinan puutteista yms.? Miksi yksityissijoittajille suodaan moinen mahdollisuus? 07:40 Mitä hyötyä VACista on vuorostaan kohdeyhtiölle tai -yhtiöille?
10:11 Minä kokoinen osakeanti on?
12:30 Minkälaisia ostokohteita VAC on etsimässä? Miksi ei tarkemmin kerrota spesifiä toimialaa?
19:40 Osinkopolitiikka?
20:40 Yhdysvalloissa on vallinnut oikea SPAC-kuume viimeiset pari vuotta, joka on kuitenkin jo laantumaan päin. Keskimäärin SPACit ovat tuottaneet heikosti yhdistymisen jälkeen ja noin 20 % sponsorin osuutta on kritisoitu. Miten VAC eroaa Yhdysvaltalais-SPACeista?
24:50 F-osakkeet
27:00 Yhdysvaltalais-SPACissa yleensä melkein 100 % rahoista menee suljetulle tilille, mutta Viralan tapauksessa vain 90 %. Miksi 90 %, miksi ei 100 %?
29:10 Miksi yksityissijoittajan kannattaisi osallistua osakeantiin ja maksaa 10 euroa 9 eurosta? Voihan osaketta ostaa myöhemmin pörssistäkin.
32:40 Yhdysvaltalais-SPACeilla on aikaa 24kk löytää ostokohde, mutta Viralalla 36 kuukautta. Miksi näin pitkä aikajänne? Vaikka kuinka elämme nollakorkoaikaa, eikö 36kk ole melko pitkä aika makuuttaa rahoja Viralan nollakorkotilillä ja pahimmillaan saada vain 90 % niistä takaisin?
36:00 VACissa on mukana useita nimekkäitä sijoittajia, mutta ankkurina on tietysti itse Virala. Sijoittajat antavat käytännössä shekin Viralalle, jolle jää viime käden vastuu saada nämä rahat poikimaan hyvin. Minkälaista historiallista tuottoa Virala on aiemmin saanut? ​

Virala Acquisition Company Oyj eli VAC on suomalainen yrityskauppojen toteuttamista varten perustettu yritysostoyhtiö eli SPAC. VACin perustajaosakas on teollinen omistajayhtiö Virala. Yhtiön tavoitteena on ostaa vahvat kytkökset Suomeen omaava kasvuyritys ja tuottaa osakkeenomistajillemme merkittävää tuottoa ja kohdeyritykselle pitkäaikaista arvonnousua.