Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Virala Acquisition Company (VAC) sijoituskohteena

Suomen ensimmäinen yritysostoyhtiö Virala Acquisition Company on listautumassa Helsingin pörssiin ja keräämässä sijoittajilta paukkuja yritysostoon. Toimitusjohtaja Johannes Schulman kommentoi Suomen ensimmäistä SPACia Vernerin haastattelussa. Kysymykset kellotettuna alla.

-Videon aiheet-

00:00 Aloitus
00:15 Johannes, kerrotko hieman itsestäsi?
02:45 Virala AC on yritysostoyhtiö: mistä Suomen ensimmäisessä SPACissa on kyse?
04:04 Miksi juuri SPAC? Varmasti halutaan tehdä rahaa, mutta onko takana myös näkemystä nykyisen listautumisprosessin kankeudesta, pääomamarkkinan puutteista yms.? Miksi yksityissijoittajille suodaan moinen mahdollisuus? 07:40 Mitä hyötyä VACista on vuorostaan kohdeyhtiölle tai -yhtiöille?
10:11 Minä kokoinen osakeanti on?
12:30 Minkälaisia ostokohteita VAC on etsimässä? Miksi ei tarkemmin kerrota spesifiä toimialaa?
19:40 Osinkopolitiikka?
20:40 Yhdysvalloissa on vallinnut oikea SPAC-kuume viimeiset pari vuotta, joka on kuitenkin jo laantumaan päin. Keskimäärin SPACit ovat tuottaneet heikosti yhdistymisen jälkeen ja noin 20 % sponsorin osuutta on kritisoitu. Miten VAC eroaa Yhdysvaltalais-SPACeista?
24:50 F-osakkeet
27:00 Yhdysvaltalais-SPACissa yleensä melkein 100 % rahoista menee suljetulle tilille, mutta Viralan tapauksessa vain 90 %. Miksi 90 %, miksi ei 100 %?
29:10 Miksi yksityissijoittajan kannattaisi osallistua osakeantiin ja maksaa 10 euroa 9 eurosta? Voihan osaketta ostaa myöhemmin pörssistäkin.
32:40 Yhdysvaltalais-SPACeilla on aikaa 24kk löytää ostokohde, mutta Viralalla 36 kuukautta. Miksi näin pitkä aikajänne? Vaikka kuinka elämme nollakorkoaikaa, eikö 36kk ole melko pitkä aika makuuttaa rahoja Viralan nollakorkotilillä ja pahimmillaan saada vain 90 % niistä takaisin?
36:00 VACissa on mukana useita nimekkäitä sijoittajia, mutta ankkurina on tietysti itse Virala. Sijoittajat antavat käytännössä shekin Viralalle, jolle jää viime käden vastuu saada nämä rahat poikimaan hyvin. Minkälaista historiallista tuottoa Virala on aiemmin saanut? ​

Purmo Group on maailmanlaajuisesti yksi suurimmista sisäilmaratkaisujen tarjoajista. Yhtiö tarjoama jakaantuu karkeasti radiaattoreihin (pattereihin) ja sisäilmaratkaisuihin (Indoor Climate System, ICS). Keskiössä on etenkin sisäilman lämmitys- ja jäähdytysratkaisut, joissa yhtiöllä on vahva markkina-asema. Euroopassa Purmo Group on radiaattoreissa yhtiön tiedon mukaan markkinajohtaja ja yksi johtavista toimijoista sisäilmaratkaisuissa.