Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Vinkkilista sijoituspalveluista

Blogi 10.07.2017 14:41 Sijoituskoulu

Sijoittajien yleisimpiä kysymyksiä on, mihin sijoittaa nyt. Sijoittamisesta on saatavilla tätä nykyä valtavasti tietoa virallisemmista uutislähteistä ja analyysipalveluista, sosiaalisesta mediasta sekä yhtiöiltä itseltään helposti nettisivuilta ladattavana. Twitterissä esitettiin toive, että kasaisimme listan kätevistä appseista tai palveluista, joissa voi hankkia helposti tietoa osakesijoittamiseen liittyen. Sijoituskoulu listaa tähän lyhyen listan meidän näkemyksen mukaan kätevistä sivuista ja palveluista, joista on helppo seurata sijoituksia tai vaihtaa näkemyksiä. Lista on siis hyvin subjektiivinen ja mikäli jotain jää omasta mielestäsi puuttumaan, älä epäröi kysyä ja ehdottaa Inderes Q&A:ssa tai [email protected].

1. Oma osakevälittäjäsi

Oma osakevälittäjä on sijoittajalle usein vierailluimpia paikkoja, sillä sitä kautta itse kaupankäynti suoritetaan. Eri pankeilla on myös omia markkinakatsauksiaan tarjolla, joten joka-aamuisen kurkkauksen sijoitusmaailman pystyy periaatteessa osin hoitamaan välittäjän sivuilla käymällä välittäjän tarjoamasta riippuen.
 

2. inderes.fi

Senkin uhalla, että lukija kokee tämän mainostamiseksi, emme malta olla kirjoittamatta hieman inderes.fi:stä. Pyrimme tarjoamaan sijoittajille täyden työkalupakin sijoitusideoiden etsimiseen ja osakkeiden jatkuvaan seuraamiseen. Inderes on myös ainoa pankeista riippumaton analyysipalvelu, joka tuo syvällisen ja perusteellisen osakeanalyysin kaikkien sijoittajien ulottuville. Analyysin lisäksi Inderes tarjoaa pörssin kattavimman aamukatsauksen melkein 100 pörssiyhtiöstä, noin 25 % vuosittain tuottaneen mallisalkun, Inderes Osakevertailun missä voi laittaa yhtiöitä paremmuusjärjestykseen omien kriteerien mukaan, InderesTV:n jossa voi kuluttaa analyysia ja osakesijoittamista videoina sekä Inderes Q&A:n, jossa analyytikoilta voi kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä.
 

3. Kauppalehti

Kauppalehti tarjoaa monipuolisesti taloutta ja sijoittamista koskevaa uutisointia. Kauppalehden pörssi-osio on edelleen monelle pääkallopaikka seurata päivittäisiä pörssikurssien liikkeitä ja Kauppalehden forum taitaa olla Suomen suosituimpia sijoitusforumeitakin. Kauppalehden lehtipainos on varmasti tuttua luettavaa useimpien työpaikkojen kahvioissa. Kauppalehden kanssa suomalaista talousmediakenttää on jakamassa mm. Taloussanomat, Talouselämä sekä Arvopaperi.
 

4. Bloomberg

Bloomberg tarjoaa luotettavaa ja laadukasta talous- ja sijoitusuutisointia globaalisti, mikäli vain englanti lukijalta taipuu. Bloombergin kautta pystyy vilkaisemaan myös globaalisti yhtiöiden tunnuslukuja. Ammattimaiseen käyttöön on erikseen maksullinen Bloomberg Terminal, jota monet sijoitusammattilaiset käyttävät yhtiöiden tunnuslukujen kaivamiseen. Tähän käytämme Inderesillä Reutersia, joka vastaavalla tavalla tarjoaa laadukasta uutisointia maailmanmenosta tietoa janoavalle sijoittajalle. Bloombergin saa myös appsina puhelimeen. 
 

5. Seeking Alpha, blogit, forumit ja muut sijoitussivut

Näiden virallisempien lähteiden lisäksi viime vuosina sijoittamisen ympärille on syntynyt oikea sosiaalinen verkko erilaisia forumeita, blogeja ja yhteisöjä joissa sijoittajat vaihtavat näkemyksiään osakkeista ja eri sijoitusluokista. On tärkeä tiedostaa, että näissä palveluissa ei näkemyksiä välttämättä kirjoita ammattilaiset tai kirjoittajilla ei ole omaa nahkaa pelissä nimimerkkien takaa kirjoittaessa.   

Yhdysvalloissa näkyviä toimijoita on esimerkiksi Seeking Alpha, jossa on blogimaisia ja analyysimäisiä kirjoituksia yhtiöistä sekä mahdollisuus kasata seuraamistaan yhtiöistä listoja sekä seurata tiedotefeediä. Kätevä Yhdysvaltoihin sijoittaville.

Sosiaalisen sijoittamisen muodossa käteviä palveluita on esimerkiksi Nordnetin Shareville, jossa käyttäjät jakavat salkkunsa yleensä nimimerkin takaa kaikkien nähtäväksi (ei kuitenkaan euromääräisiä summia). Keskustelu voi olla räiskyvää, mutta hyviä tuottoja saaneita sijoittajia on mielenkiintoista seurata.

Appseista Twitterin voi jalostaa omaksi sijoitusfeediksi seuraamalla sijoittamisesta twiittaavia toimijoita (Twitteristä löytyy esimerkiksi talousmediat, Inderes ja eri sijoitussivut kuten Sijoitustieto. Aktiivisia henkilöitä sijoittamisen saralla ovat esimerkiksi @JuhaSahlgren, @EsaHakarauta, @JarmoFriman, @Okahkonen tai Inderesin @SauliVilen).  

Facebookin Sijoituskerhossa puhutaan laajasti sijoittamisesta, rahasta ja säästämisestä. Inderesin Yu ja Verneri perustivat tänään Facebookiin myös ryhmän Osakesijoittaminen, joka on kaikille avoin ja keskittyy puhtaasti osakesijoittamiseen.

 

Sen lisäksi sijoittamisen teemojen ympärille on kehittynyt useita nettisivuja, kuten sijoittaja.fi, sijoitustieto.fi ja salkunrakentaja.fi, jotka käsittelevät uutismaisesti talousilmiöitä, rahaa tai henkilökohtaista taloutta ja joissa on vierasblogeja sekä muita palveluita sijoittajille.

Ylläolevien lisäksi Suomessakin on viime aikoina sijoitusaiheiset blogit yleistyneet. Kasaamme tähän loppuun esimerkkilistan blogeista, jotka käsittelevät esimerkiksi taloudellista riippumattomuutta ja muita osakesijoittamiseen läheisesti liittyviä aiheita:

Nordnetblogi

Osinkokuningas.com

Osinkosijoittaja.fi

Matkallavaurauteen.com

Saveitlikejasmin.com
 

Lista on ehdottomasti vain esimerkki, ja jos lukija kokee, että listaan pitäisi ehdottomasti lisätä jotain, älkää epäröikö ehdottaa kuten yllä todettu.

 

Inderes.fi:n saa äppimäisesti omaan puhelimeen, opastusvideo kuinka nähtävissä täältä https://www.inderes.fi/videot/miten-saa-mobiiliystavallisen-inderesfi-pa....

Verneri Pulkkinen