Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

F-Secure

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

31.08.2021 - 11:30

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
1.9.
2021

F-Securen eilisen CMD:n ja uusien keskipitkän aikavälin tavoitteiden perusteella yhtiön liiketoiminta etenee kaikilla alueilla odotetusti eteenpäin. Eilisen mielenkiintoisin uutinen oli F-Securen kuluttajatietoturvaliiketoiminnan mahdollinen listaaminen omaksi pörssiyhtiöksi, jonka osalta arviointiprosessi toteutetaan H1’22:n loppuun mennessä. Näkemyksemme mukaan kuluttaja- ja yritystietoturvan todennäköinen eriyttäminen tuo huomattavaa terävyyttä F-Securen strategiaan ja selkeyttää myös osakkeen arvonmuodostusta. 

Inderes analyysi
15.7.
2021

F-Securen Q2-raportti ei tarjonnut suurempia yllätyksiä ja yhtiön tänä vuonna piristyvä kasvunäkymä on ennallaan. Liiketoiminnan hyvä rahavirta ja vahvistunut tase mahdollistaisi nykyisen vakaan kasvun kiihdyttämisen jälleen myös yritysostoin, joiden arvioimme kuuluvan yhtiön työkalupakkiin myös elokuun lopussa julkaistavassa uudessa strategiassa. Kaiken kaikkiaan F-Securen liiketoiminta etenee oikeaan suuntaan, mutta tämä heijastuu myös jo vahvasti osakkeen arvostukseen.

Inderes analyysi
30.4.
2021

F-Securen Q1-raportti oli kasvun osalta odotettu, mutta tuloksen osalta hieman odotuksiamme parempi. Yhtiö piti näkymänsä odotetusti ennallaan ja tänä vuonna kaikkien liiketoimintojen odotetaan kasvavan. Kaiken kaikkiaan yhtiön asteittain piristyvä kasvunäkymä on ennallaan ja yhtiön ohjelmistoliiketoiminta kulkee vakaasti eteenpäin. Osakemarkkinoilla F-Securen vakaata kasvuprofiilia arvostetaan tällä hetkellä myös korkealle.

Inderes analyysi
10.2.
2021

F-Securen kuluttajatietoturvan hyvä suoritus paikkasi viime vuonna koronasta kärsineen yritystietoturvan kasvua. Tänä vuonna yhtiö ennakoi odotetusti paluuta kasvuun kaikissa liiketoiminnoissa, mikä näkyy myös kannattavuudessa kasvavina tuotekehitys- ja myyntipanostuksina. Paluu vakaalle kasvupolulle heijastuu myös jo osakkeen arvostukseen (2021e P/E 37x) ja puoltaa mielestämme lievää varovaisuutta. 

Inderes analyysi
30.10.
2020

Q3:n vahvan tuloskehityksen perusteella olemme nostaneet selvästi lähivuosien tulosennusteitamme. Samalla viimeisen kuukauden aikana sentimentti teknologiayhtiöiden ympärillä on piristynyt entisestään, mikä tukee myös verrokkeihin nähden matalalla liikevaihtokertoimella (2020e: EV/S 2,5x) hinnoitellun F-Securen arvostusta. Tuloskertoimilla (2020e P/E 34x) arvostus näyttää kuitenkin edelleen kireältä ja mielestämme yhtiön vakaa kasvunäkymä on jo hinnoiteltu osakkeeseen.

Inderes analyysi
23.9.
2020

F-Secure on investoinut viimeiset 5 vuotta merkittävästi yritystietoturvaan, ja uusien tuote- ja palvelualueiden hedelmät alkavat olla kypsiä poimittaviksi kiihtyvän kasvun muodossa koronatilanteen hellittäessä. Kuluttajatietoturvan tasainen tuloskehitys antaa samalla selkänojaa jatkaa investointeja yrityspuolen kasvualueille, ja kokonaisuutena yhtiön vakaa ja jatkuvaluonteinen ohjelmistoliiketoiminta tasaa riskejä koronan kohottaessa edelleen epävarmuutta lyhyellä aikavälillä.

Inderes analyysi
17.7.
2020

Korona jarrutti odotetusti F-Securen kasvua Q2:lla, mutta samaan aikaan alaspäin joustanut kulurakenne siivitti yhtiön tuloksen reilusti yli ennusteista. Tulevina neljänneksinä kulutason pitäisi kuitenkin normalisoitua, kun yhtiö tavoittelee paluuta kasvupolulle. Koronan vaikutukset F-Securelle näyttävät alkuvuoden perusteella jäävän konsultointia lukuun ottamatta pieniksi vakaan ohjelmistoliiketoiminnan ja hyvän rahoitusaseman ansiosta. Mielestämme yhtiön tulevien vuosien vakaa kasvunäkymä on kuitenkin jo hinnoiteltu osakkeen arvostukseen.

Inderes analyysi
4.5.
2020

Yhtiön Q1-tulos ei sisältänyt suurempia yllätyksiä ja koronan vaikutukset olivat odotetusti vielä rajallisia. Tulevina neljänneksinä korona iskee erityisesti konsultointiliiketoimintaan, mutta kokonaisuutena arvioimme F-Securen selviävän koronakriisistä suhteellisen vähin vaurioin vakaan ohjelmistoliiketoiminnan sekä hyvän rahoitusasemansa ansiosta. Sektorin kasvuyhtiöiden lokeroon ponnistaminen näyttää kuitenkin haastavalta ja osakkeen arvostuksen nousu vaatisi vahvempaa kasvunäkymää.

Inderes analyysi
7.4.
2020

F-Securen vakaa ja pääosin jatkuvaluonteinen ohjelmistoliiketoiminta tasaa huomattavasti koronan vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan, mutta korona vaikuttaa silti yhtiön kasvunäkymiin erityisesti konsultointiliiketoiminnan ja uusmyynnin heikentymisen kautta. Osakkeen arvostus näyttää nykyisellä kasvunäkymällä neutraalilta, emmekä näe siinä perusteltua nousuvaraa lyhyellä tähtäimellä.

Inderes analyysi
12.2.
2020

Q4-raportin perusteella F-Securen strategia ottaa askelia oikeaan suuntaan, mutta yritystietoturvan orgaaninen kasvunäkymä on hieman aiempia odotuksia hitaampi. Nykyisellä kasvunäkymällä osakkeen arvostus näyttää neutraalilta emmekä näe siinä perusteltua nousuvaraa lyhyellä aikavälillä.

F-Secure

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas