Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
F-Secure
5286 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.09 ALIN 3.09 VAIHTO (KPL) 36 340
MYYNTI 3.12 YLIN 3.13 VAIHTO (VAL) 0,113 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola
+358 44 593 4500

Tulevat tapahtumat

16
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
4.5.
2020

Yhtiön Q1-tulos ei sisältänyt suurempia yllätyksiä ja koronan vaikutukset olivat odotetusti vielä rajallisia. Tulevina neljänneksinä korona iskee erityisesti konsultointiliiketoimintaan, mutta kokonaisuutena arvioimme F-Securen selviävän koronakriisistä suhteellisen vähin vaurioin vakaan ohjelmistoliiketoiminnan sekä hyvän rahoitusasemansa ansiosta. Sektorin kasvuyhtiöiden lokeroon ponnistaminen näyttää kuitenkin haastavalta ja osakkeen arvostuksen nousu vaatisi vahvempaa kasvunäkymää.

Tyyppi: company_report
7.4.
2020

F-Securen vakaa ja pääosin jatkuvaluonteinen ohjelmistoliiketoiminta tasaa huomattavasti koronan vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan, mutta korona vaikuttaa silti yhtiön kasvunäkymiin erityisesti konsultointiliiketoiminnan ja uusmyynnin heikentymisen kautta. Osakkeen arvostus näyttää nykyisellä kasvunäkymällä neutraalilta, emmekä näe siinä perusteltua nousuvaraa lyhyellä tähtäimellä.

Tyyppi: company_report
12.2.
2020

Q4-raportin perusteella F-Securen strategia ottaa askelia oikeaan suuntaan, mutta yritystietoturvan orgaaninen kasvunäkymä on hieman aiempia odotuksia hitaampi. Nykyisellä kasvunäkymällä osakkeen arvostus näyttää neutraalilta emmekä näe siinä perusteltua nousuvaraa lyhyellä aikavälillä.

Tyyppi: company_report
13.12.
2019

Yhtiön eilisen ohjeistuslaskun ja ensi vuoden näkymien perusteella yhtiön arvonluonnin kannalta keskeisen yritystietoturvan kasvunopeus jää lyhyellä tähtäimellä aiempia odotuksiamme hitaammaksi. Laskeneilla ennusteillamme osakkeen arvostus näyttää osien summa -laskelmamme perusteella ensi vuoteen katsottaessa neutraalilta ja arvostuksen nousu vaatisi kasvun kiihtymistä.

Tyyppi: company_report
31.10.
2019

Yhtiö teki Q3:lla hyvän perussuorituksen ja yhtiön tulevien vuosien arvonluonnin kannalta keskeiset MDR/EDR-ratkaisut vaikuttavat kilpailukykyisiltä viimeisimpien asiakasvoittojen ja testitulosten perusteella. Kokonaisuudessaan yhtiön yritystietoturvan kasvuun nojaava strategia eteni oikeaan suuntaan ja näemme osakkeessa edelleen nousuvaraa strategian edetessä. 

Tyyppi: company_report
22.7.
2019

Toistamme F-Securen positiivisen näkemyksemme kokonaisuudessaan odotusten mukaisen Q2-raportin jälkeen. MWR-kaupan myötä vahvistuneen tuoteportfolion ansiosta yhtiöllä on hyvät edellytykset jatkaa hyvää kasvua yritystietoturvassa tänä vuonna ja myös pidemmän aikavälin kasvuajurit ovat vahvoja. Osakkeen arvostus (2019e EV/Liikevaihto 1,9x) on sektorin kontekstissa ja historialliseen tasoon matala ja näemme arvostuksessa nousuvaraa yritystietoturvan kasvustrategian edetessä odotusten mukaisilla urilla.

Tyyppi: company_report
22.7.
2019

F-Secure tarjoaa mielestämme hyvin hallitun ja johdetun kokonaisuuden voimakasta kasvua tavoittelevaa investointivaiheessa olevaa liiketoimintaa  (yritystietoturva) sekä vankoille perustoille rakennettua vakaata liiketoimintaa. Yhtiö on käynyt viimeisen 5 vuoden aikana läpi merkittävän murroksen kuluttajavetoisesta päätelaitteiden suojausyhtiöstä yrityspuolen kyberturvayhtiöksi.

Tyyppi: company_report
9.5.
2019

F-Securen Q1-numerot olivat kokonaisuutena hyvin linjassa odotuksiimme ja yhtiön yritystietoturvan kasvuun nojaava strategia eteni alkuvuoden perusteella oikeilla raiteilla. MWR-kaupan myötä vahvistuneen tuoteportfolion ansiosta yhtiöllä on hyvät edellytykset kiihdyttää kasvua yritystietoturvassa tänä vuonna, mistä ensimmäiset merkit saatiin Q1:llä. Osakkeen arvostus (2019e EV/Liikevaihto 1,9x) on sektorin kontekstissa ja historialliseen tasoon matala ja näemme arvostuksessa nousuvaraa yritystietoturvan kasvustrategian edetessä odotusten mukaisilla urilla.
 

Tyyppi: company_report
14.2.
2019

Q4-raportti oli kokonaisuudessaan linjassa odotuksiin ja vahvisti yhtiön kuluvan vuoden kasvunäkymiä. Vuonna 2018 yhtiö investoi voimakkaasti yritystietoturvaan ja MWR-kaupan myötä vahvistuneen tuoteportfolion ansiosta yhtiöllä on hyvät edellytykset kiihdyttää kasvua yritystietoturvassa. F-Secure on uudistunut merkittävästi viime vuosien aikana ja strategia on nyt etenemässä kiihdytysvaiheeseen. Osakkeen arvostus (2019e EV/Liikevaihto 1,8x) on painunut sektorin kontekstissa ja historialliseen tasoon nähden hyvin matalalle.

Tyyppi: company_report
5.11.
2018

Q3-raportin perusteella F-Securen yritystietoturvan kasvuhaasteet eivät ole niin pahoja, kuin tulosvaroitus antoi aluksi ymmärtää. Epävarmuus on vielä lyhyellä aikavälillä koholla, mutta näemme varoituksen syyt tilapäisinä. F-Securen arvonluonnin kannalta keskeisen yritystietoturvan kasvunäkymä on edelleen hyvä yhtiön vahvistuneen tuoteportfolion ja MDR-tuotteiden tilausvirran myötä. Näemme yhtiön yritystietoturvaan nojaavan kasvustrategian kiinnostavana etenkin osakkeen rajusti painuneen arvostuksen (EV/S 2,0x) valossa.

F-Secure

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

F-Secure

F-Secure on ollut kyberturvallisuuden edelläkävijä jo kolme vuosikymmentä. F-Securen laaja palvelukokonaisuus ja palkitut tuotteet käyttävät patentoituja tietoturvainnovaatioita ja sofistikoitunutta uhkatietoa suojatakseen tuhansia yrityksiä ja miljoonia kuluttaja-asiakkaita. Yhtiön asiantuntijat ovat osallistuneet useampaan kyberrikoksen tutkintaan kuin mikään muu eurooppalainen yritys markkinoilla. F-Securen tuotteita myy maailmanlaajuisesti yli 200 operaattoria ja tuhannet jälleenmyyjät.