Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Metsä Board

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

03.05.2022 - 14:45

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
9.9.
2020

Hei, Osaisitteko ehdottaa kirjallisuuslähdettä tai avata aihetta metsäyhtiöiden sykli ja metsäkonesykli jopa parilta eri kannalta? Materiaalienne mukaan vuosina 2017-2018 metsäyhtiöiden sykli oli huipussaan ja sen jälkeen ollut laskussa mm. sellun hinnan mukana. Vuoden 2019 lopussa analyytikko Vesola mainitsi metsäkonesyklin kääntyneen alaspäin. Yhteenvetoa metsäyhtiöiden ja Ponssen markkinan elpymisen funda-ajureihin ja syklidynaamiikkaan kaivataan. Kiitos

Inderes Q&A
14.10.
2019

Hei, Olette maininneet podissanne, että Helsingin pörssin metsäyhtiöt ovat hyvin samanlaisia ja vertailukelpoisia. Kuitenkin, yhtiöiden tuoteportfoliot etenkin kartongin osalta eroavat. Metsä Boardilla suuri paino kartongissa, Storalla kasvava paino ja UPM:llä ei ollenkaan kartonkia. Miten attraktiivisena näette juuri tämän kartonkimarkkinan, sillä se erottaa yllä mainittuja yhtiöitä toisistaa. Kuinka suuri markkina on ja onko se kasvava? Onko kartonki-portfoliossa esim. Storalla merkittäviä synergioita muihin tuotteisiin, esim. selluun? Kiitos paljon!

Inderes Q&A
13.9.
2019

Hei! Ensinnäkin kiitos kaikille erinomaisesta palvelukokonaisuudesta! Sitten asiaan. Metsäliitto osuuskunta on viimepäivinä ollut ostolaidalla Metsä Board B-osakkeessa. Pystyyttekö arvioimaan, löytyykö näiden kauppojen takaa jotain merkitykseltään suurempaa? Metsäliitolla on kuitenkin jo ennestään melko tukeva omistus muihin omistajiin verrattuna. Olette myös väläytelleet mahdollisuutta, tai ainakin mahdollista riskiä, osingon leikkaukseen, niin pystyykö näistä kaupoista tekemään mitään johtopäätöksiä, tai edes valistuneita arvauksia, tähän liittyen?

Inderes Q&A
16.7.
2019

Haluaisin oppia ymmärtämään sellun hinnan muodostumista ja sellun hinnan vaikutusta Helsingin pörssin metsäyhtiöiden tuloksiin.
1) 28.6 julkaisemassanne artikkelissa oli maininta että kustannuskäyrän häntäpää tekee jo negatiivista kassavirtaa. Minkä tyyppiset toimijat lukeutuvat tuonne häntäpäähän?
2) Eräässä Heikkilä ja Vilen videossa mainittiin Metsä Boardin kantavan selluriskiä. Eli sellun hinnan nousu olisi Boardille huono asia vaikka saman konsernin toinen yhtiö valmistaa sellua?

Inderes Q&A
29.5.
2019

Hei! Olen ihmetellyt muutaman päivä, miksi metsäyhtiöiden osakkeet, etenkin Stora Enso R ja Metsä Board B, sukeltavat juuri nyt päivästä toiseen? Vaikuttavatko molemmilta yhtiöiltä tulleet investointisuunnitelmat vai onko taustalta löydettävissä muita syitä, ja jos on niin mitä?

Inderes Q&A
6.5.
2019

Hei! Mikä painaa osakekurssia,vaikka yhtiö ilmoittaa investoimansa uuteen tehtaaseen 1,5 miljardia euroa,johtuuko ulkomaisista sijoittajista lasku,ettei heillä ole oikeaa tietoa metsä boardin investoinneista.

Inderes Q&A
8.2.
2019

Hei, Haluaisitteko selventää mitenkä sellun hinnan vaihtelu vaikuttaa konkreettisesti eri yhtiöihin. Esim.: UPM / STORA vs. AHLSTRÖM-MUNKSJÖ / HUHTAMÄKI(?) Onko hinnan vaihtelun vaikutuksella eroavaisuutta yhtiöittäin? Vaikuttaako lyhyt- tai pitkäkuituisen sellun hinta eritavoin eri yhtiöihin? Kuinka / mistä sellun hinnanvaihteluita voisi parhaiten seurata (indeksi tms.)? Onko joitakin muita merkittäviä (raaka-aine) tekijöitä, joita tulisi seurata? Kiitos.

Inderes Q&A
30.1.
2019

Kiinnostaisi kovasti kuulla kenellä näistä (Stora Enso, Upm ja Metsä Board) on parhaimmat tulevaisuuden näkymät?

Inderes Q&A
27.12.
2018

Mistähän johtuu kun A ja B osakkeen ero on lähes euron. Ja stora ensollakin näkyy olevan samanlaisia eroja osakesarjojen välillä?

Inderes Q&A
13.11.
2018

Hei, mistä johtuu Metsä Boardin B -osakesarjan yhtäkkinen osakkeen arvon lasku? Yrityksen arvosta katosi nopeasti aikamoinen siivu, ja vieläpä heti hyvän tilannepäivityksen jälkeen. Kuvittelin sijoittavani aika vakaaseenkiin kohteeseen, tuliko tehtyä virhe ja kannattaako osakkeet myydä heti pois, vai odotella parempia päiviä?

Metsä Board