Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Nordea Bank

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
29.4.
2021

Sammon osakkuusyhtiö Nordea raportoi aamulla hyvän ja konsensusodotuksia vahvemman Q1-tuloksen. Vahva Q1-tulos on luonnollisesti positiivista myös Sammon kannalta, sillä se tukee Nordean kurssikehitystä ja helpottaa Sammon aloittamaa irtaantumista Nordea-omistuksestaan.

Analyytikon kommentti
4.2.
2021

Sammon osakkuusyhtiö Nordea raportoi tänään konsensusodotuksia paremman Q4-tuloksen. Nordean liiketoiminnan tuotot kasvoivat Q4:llä vertailukaudesta 4 %:lla 2219 MEUR:oon, mikä ylitti lievästi 2184 MEUR:ssa olleen Bloombergin konsensusennusteen.

Analyytikon kommentti
17.12.
2020

Nordea kertoi eilen illalla noudattavansa EKP:n pitkittynyttä voitonjakorajoitusta (eilinen kommenttimme luettavissa täältä).

Analyytikon kommentti
16.12.
2020

Euroopan keskuspankki kertoi eilen päätöksestään jatkaa pankkien voitonjakorajoituksia. Vaikka kyseessä on virallisesti suositus, niin todellisuudessa kyse on määräyksestä ja pankeilla on äärimmäisen korkea kynnys toimia EKP:n suositusta vastaan.

Analyytikon kommentti
26.11.
2020

Financial Times uutisoi eilen sisäisiin lähteisiin vedoten, että EKP olisi luopumassa pankkien voitonjakokiellosta ensi vuoden alusta alkaen.

Analyytikon kommentti
11.11.
2020

Sampo tiedotti eilen illalla myyneensä nopeutetussa tarjousmenetttelyssä 162 miljoonaa Nordea-osaketta instituutionaalisille sijoittajille. Vaikka Nordea-omistuksen osittainen myynti näin nopealla aikataululla oli meille yllätys, suhtaudumme uutiseen positiivisesti, sillä se vie Sammon sijoittajatarinaa pohjoismaisesta finanssikonsernista kohti puhdasta vakuutusyhtiötä ja fokusoituminen vakuutusliiketoimintoihin on keskeistä nykyisen monialayhtiöalennuksen purkaantumiselle. Uskomme myös osakemarkkinoiden ottavan uutiseen vastaan myönteisesti ja odotamme Sammon osakkeen reagoivan tiedotteeseen positiivisesti.

Analyytikon kommentti
21.9.
2020

Bloomberg uutisoi perjantaina nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että EKP on harkitsemassa pankeille voitonjaon sallimista vuoden 2021 alusta alkaen.

Analyytikon kommentti
11.9.
2020

Sammon osakkuusyhtiö Nordea kertoi torstai-iltana noudattavansa EKP:n suositusta ja lykkäävänsä osingonjakoaan (0,40 euroa/osake) 1.1.2021 saakka.

Analyytikon kommentti
29.7.
2020

Euroopan keskuspankki tiedotti tiistaina pidentävänsä pankkien voitonjakokieltoa loppuvuoteen. Voitonjakokielto koskee sekä osinkoja että omien osakkeiden ostoja.

Analyytikon kommentti
29.4.
2020

Sammon osakkuusyhtiö Nordea julkaisi tänään Q1-tuloksensa, joka oli selvästi markkinaodotuksia parempi.

Nordea Bank