Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Piippo

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Thomas Westerholm

Thomas Westerholm

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

inderesTV
7.6.
2023

Kuluva vuosi on Piipon syömähampaana toimivan Agri-segmentin kannalta jäämässä välivuodeksi, mikä korkean varastotason ja velkaisen taseen vuoksi aiheuttaa yhtiölle lyhyen aikavälin haasteita.

Analyysi
6.6.
2023

Kuluva vuosi on Piipon syömähampaana toimivan Agri-segmentin kannalta jäämässä välivuodeksi, mikä korkean varastotason ja velkaisen taseen vuoksi aiheuttaa yhtiölle lyhyen aikavälin haasteita. Yhtiön on vapautettava käyttöpääomaa liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi ja lyhyellä aikavälillä painopiste onkin tuotannon sijaan puhtaasti myynnissä. Osakkeen tulospohjainen arvostus on korkea, mikä yhdessä kohollaan olevan taseriskin kanssa johtaa mielestämme heikkoon riski/tuotto-suhteeseen. 

Analyytikon kommentti
6.6.
2023

Kuluva vuosi on Piipon syömähampaana toimivan Agri-segmentin kannalta jäämässä välivuodeksi, mikä korkean varastotason ja velkaisen taseen vuoksi aiheuttaa yhtiölle lyhyen aikavälin haasteita. Yhtiön on vapautettava käyttöpääomaa liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi ja lyhyellä aikavälillä painopiste onkin tuotannon sijaan puhtaasti myynnissä. Osakkeen tulospohjainen arvostus on korkea, mikä yhdessä kohollaan olevan taseriskin kanssa johtaa mielestämme heikkoon riski/tuotto-suhteeseen. Toistamme 2,2 euron tavoitehintamme ja myy-suosituksemme.

Analyysi
26.5.
2023

Piipon H1-liikevaihto heikkeni odotuksiamme jyrkemmällä kulmakertoimella, mikä johti ennusteitamme heikompaan tulokseen. Heikon myynnin seurauksena yhtiön käyttöpääoma pääsi paisumaan ja rahavirta jäi raskaasti negatiiviseksi. Yhtiöllä on käynnissä merkittävät sopeuttamistoimet vastatakseen laskeneisiin myyntivolyymeihin, mutta velkainen tase ja heikko tuloskunto pitävät yhtiön riskiprofiilin korkeana. 

Tiedotteet
25.5.
2023

(tilintarkastamaton)

H1 2023 PÄÄKOHDAT

Agrisesonki alkaa vuosittain lokakuussa ja päättyy seuraavana vuonna syyskuun lopussa. Yhtiön uusi tilikausi vastaa agrisesonkia.

Lokakuu 2022 – maaliskuu 2023 yhteenveto (lokakuu 2021 – maaliskuu 2022):

Yhteenveto

(1 000 euroa)

Analyytikon kommentti
23.5.
2023

Arviomme mukaan katsauskausi on ollut yhtiölle haastava menetetyn Venäjän myynnin ja agrituotteiden jakelijoiden korkeiden varastotasojen vuoksi. Arviomme mukaan ensimmäinen vuosineljännes saa vielä lievää tukea yhtiölle kannattavalta Venäjän myynniltä, mutta markkina-alueen korvaaminen on ollut odotuksia haastavampaa, minkä seurauksena yhtiö laski tammikuun lopussa ohjeistustaan.

Tiedotteet
9.5.
2023
Analyytikon kommentti
14.4.
2023

Piippo tiedotti torstaina, että Mikko Anttila (eMBA ja MMM) on nimetty yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Anttila aloittaa tehtävässään myöhemmin erikseen sovittavana ajankohtana.

Tiedotteet
13.4.
2023

Mikko Anttila (eMBA ja MMM) on nimitetty Piippo Oyj:n toimitusjohtajaksi. Anttila aloittaa tehtävässään myöhemmin erikseen sovittavana ajankohtana.

Anttila siirtyy Piipolle Vilomix Finland Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Hänellä on pitkä ja laaja-alainen kokemus maatalouden toimialalta.

HALLITUS
PIIPPO OYJ

Piippo

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas