Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Purmo Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
13.5.
2022

Yhtiön Q1-tulos oli odotuksiin nähden oikein hyvä, kun liikevaihto ja tulos ylittivät odotuksemme. Näkymät paranivat ohjeistuksen myötä myös selvästi ja kustannusten nousun sekä materiaalien saatavuushaasteiden kanssa yhtiö on pärjännyt toistaiseksi erinomaisesti. Vahvan kasvuvuoden jälkeen odotamme liikevaihdon kasvuun sekä tulokseen maltillistumista mm. geopoliittisten tilanteen, markkinakysynnän tasaantumisen sekä kustannusinflaation johdosta, mutta tulostaso pysyy ohjeistuksenkin mukaan oikein hyvällä tasolla.

Analyysi
13.4.
2022

Venäjän liiketoimintojen myyntiaikeet ja käsittely myytävänä olevana omaisuuseränä muutti hieman ennusteitamme yhdessä alkuvuonna nähtyjen hintojen nousun vuoksi. Purmon vahvan hinnoitteluvoiman vuoksi yhtiö saa arviomme mukaan hyvin siirrettyä nousseita kustannuksia hintoihinsa, mikä laskevillakin volyymeilla voi tarkoittaa nousevaa liikevaihtoa. Vahvan kasvuvuoden jälkeen odotamme kuitenkin edelleen liikevaihtoon sekä tulokseen maltillistumista mm. geopoliittisten epävarmuuksien, markkinakysynnän tasaantumisen sekä kustannusinflaation johdosta.

Analyysi
4.3.
2022

Yhtiön vuosi 2021 oli vahvan kasvun vuosi niin ylärivikin kuin tuloksenkin osalta. Vahvan kasvuvuoden jälkeen odotamme liikevaihdon sekä tuloksen kasvun maltillistuvan selkeästi lähivuosina mm. geopoliittisten epävarmuuksien, markkinakysynnän tasaantumisen sekä raaka-aineiden hintojen nousun johdosta. Arvostus on kuitenkin mielestämme nykyiseen tulostasoon ja potentiaaliin nähden jäänyt vielä maltilliseksi. 

Analyysi
5.1.
2022

Purmo valmistaa ja myy radiaattoreita sekä muita kestäviä sisäilmaratkaisuja asiakkailleen globaalisti. Strategiallaan yhtiö tavoittelee johtavan toimijan asemaa kestävissä sisäilmaratkaisuissa. Lähihistoriassa kasvu ja kannattavuus ovat olleet hyvin vahvalla tasolla, mutta näemme vauhdin nyt tasaantuvan lähivuosien aikana. Arvostus on kuitenkin mielestämme nykyiseen tulostasoon, verrokkeihin ja potentiaaliin nähden jäänyt vielä maltilliseksi. Arvostuksen nousuvaran ja osinkotuoton nojalla tuotto-odotus nousee osakkeessa mielestämme houkuttelevaksi.

Analyysi
8.9.
2021

Virala Acquisition Company (VAC), joka on ensimmäinen Helsingin Pörssin SPAC-segmentiin listattu yhtiö, ja Purmo Group solmivat tänään sulautumissopimuksen VAC:n ja Purmo Groupin yhdistämiseksi. Purmo on yksi johtavista kestävien sisäilmaratkaisujen kansainvälisistä toimittajista sekä perheomisteisen Rettig Groupin tytäryhtiö. Yhdistymisen täytäntöönpanon myötä uuden yhdistyneen yhtiön osakkeiden listaamista tullaan hakemaan Helsingin pörssilistalle ja sen odotetaan toteutuvan joulukuun 2021 loppuun mennessä. Sulautuminen arvostaa Purmo Groupin velattomaksi yritysarvoksi 685 MEUR (EV).

Purmo Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas