Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Purmo Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Rauli Juva

Rauli Juva

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
9.12.
2022

Arvioimme Purmon volyymien laskevan myös 2023 ja painavan sekä liikevaihdon että tuloksen pieneen laskuun. Uskomme yhtiön tehostamistoimien ja liikevaihdon elpymisen johtavan selvään tuloskasvuun 2024. Kertoimet ensi vuodelle ovat neutraalit tai pikemminkin korkeat, mutta 4 %:n osinkotuotto ja 2024 ennustettu tuloskasvu huomioiden näemmä osakkeen tuotto/riski-suhteen edelleen lievästi positiivisena. 

Analyysi
11.11.
2022

Yhtiön Q3-tulos oli ennakkotietojen valossa odotuksien mukainen. Tulos tulee tänä vuonna laskemaan heikentyneiden markkinanäkymien myötä, mutta yhtiön toimenpiteiden valossa tulokseen haetaan selvää parannusta lähivuosille.  Odotuksissamme on edelleen, että kova kasvuvauhti viime vuosilta tasaantuu kysynnän heikentymisen ja hinnankorotuksien vaikeutumisen myötä ja liikevaihto kääntyy ensi vuonna laskuun. Arvostus on kuitenkin jo nykyiseen tulostasoon nähden mielestämme maltillisesti hinnoiteltu, vaikka riskitekijät ovatkin kasvussa.

Analyysi
9.11.
2022

Purmo laski ohjeistustaan tuloksen osalta haastavan markkinaympäristön vuoksi. Kuluvan vuoden jo lähes varmaan tulostasoon nähden arvostus on kuitenkin mielestämme maltillinen, vaikka riskitekijät tuloskasvulle ovatkin kasvaneet. Purmo julkistaa Q3-tuloksensa huomenna torstaina 10.11.2022 noin kello 8.15.

Analyysi
12.8.
2022

Yhtiön Q2-tulos oli odotuksiin nähden oikein hyvä, kun liikevaihto ja tulos ylittivät odotuksemme. Näkymät olivat ennalleen jääneen ohjeistuksen myötä odotetut. Kustannusnousun sekä markkinahaasteiden kanssa yhtiö on pärjännyt toistaiseksi hyvin, vaikka näihin liittyy epävarmuuksia etenkin kolmannella kvartaalilla. Odotamme vahvan vuoden 2021 jälkeen liikevaihdon kasvuun sekä tulokseen maltillistumista mm. taloudellisen tilanteen, markkinakysynnän tasaantumisen sekä kustannusinflaation johdosta.

Analyysi
13.5.
2022

Yhtiön Q1-tulos oli odotuksiin nähden oikein hyvä, kun liikevaihto ja tulos ylittivät odotuksemme. Näkymät paranivat ohjeistuksen myötä myös selvästi ja kustannusten nousun sekä materiaalien saatavuushaasteiden kanssa yhtiö on pärjännyt toistaiseksi erinomaisesti. Vahvan kasvuvuoden jälkeen odotamme liikevaihdon kasvuun sekä tulokseen maltillistumista mm. geopoliittisten tilanteen, markkinakysynnän tasaantumisen sekä kustannusinflaation johdosta, mutta tulostaso pysyy ohjeistuksenkin mukaan oikein hyvällä tasolla.

Analyysi
13.4.
2022

Venäjän liiketoimintojen myyntiaikeet ja käsittely myytävänä olevana omaisuuseränä muutti hieman ennusteitamme yhdessä alkuvuonna nähtyjen hintojen nousun vuoksi. Purmon vahvan hinnoitteluvoiman vuoksi yhtiö saa arviomme mukaan hyvin siirrettyä nousseita kustannuksia hintoihinsa, mikä laskevillakin volyymeilla voi tarkoittaa nousevaa liikevaihtoa. Vahvan kasvuvuoden jälkeen odotamme kuitenkin edelleen liikevaihtoon sekä tulokseen maltillistumista mm. geopoliittisten epävarmuuksien, markkinakysynnän tasaantumisen sekä kustannusinflaation johdosta.

Analyysi
4.3.
2022

Yhtiön vuosi 2021 oli vahvan kasvun vuosi niin ylärivikin kuin tuloksenkin osalta. Vahvan kasvuvuoden jälkeen odotamme liikevaihdon sekä tuloksen kasvun maltillistuvan selkeästi lähivuosina mm. geopoliittisten epävarmuuksien, markkinakysynnän tasaantumisen sekä raaka-aineiden hintojen nousun johdosta. Arvostus on kuitenkin mielestämme nykyiseen tulostasoon ja potentiaaliin nähden jäänyt vielä maltilliseksi. 

Analyysi
5.1.
2022

Purmo valmistaa ja myy radiaattoreita sekä muita kestäviä sisäilmaratkaisuja asiakkailleen globaalisti. Strategiallaan yhtiö tavoittelee johtavan toimijan asemaa kestävissä sisäilmaratkaisuissa. Lähihistoriassa kasvu ja kannattavuus ovat olleet hyvin vahvalla tasolla, mutta näemme vauhdin nyt tasaantuvan lähivuosien aikana. Arvostus on kuitenkin mielestämme nykyiseen tulostasoon, verrokkeihin ja potentiaaliin nähden jäänyt vielä maltilliseksi. Arvostuksen nousuvaran ja osinkotuoton nojalla tuotto-odotus nousee osakkeessa mielestämme houkuttelevaksi.

Analyysi
8.9.
2021

Virala Acquisition Company (VAC), joka on ensimmäinen Helsingin Pörssin SPAC-segmentiin listattu yhtiö, ja Purmo Group solmivat tänään sulautumissopimuksen VAC:n ja Purmo Groupin yhdistämiseksi. Purmo on yksi johtavista kestävien sisäilmaratkaisujen kansainvälisistä toimittajista sekä perheomisteisen Rettig Groupin tytäryhtiö. Yhdistymisen täytäntöönpanon myötä uuden yhdistyneen yhtiön osakkeiden listaamista tullaan hakemaan Helsingin pörssilistalle ja sen odotetaan toteutuvan joulukuun 2021 loppuun mennessä. Sulautuminen arvostaa Purmo Groupin velattomaksi yritysarvoksi 685 MEUR (EV).

Purmo Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas