Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Raute
3193 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 19.00 ALIN 19.00 VAIHTO (KPL) 1 989
MYYNTI 19.10 YLIN 19.25 VAIHTO (VAL) 0,038 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

23
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: video
29.4.
2020

Liikevaihto putosi merkittävästi vahvasta vertailukaudesta. Taustalla oli yhden ison projektin liikevaihdon lykkääntyminen sekä seurauksia koronapandemiasta. Kvartaalin aikana Kiinan tehdas seisoi useita viikkoja ja Suomessa huolto- ja asennustöiden pariin ei päästy enää maaliskuun alkupuolen jälkeen. Kysyntä on pysynyt toimitusjohtaja Tapani Kiisken mukaan kohtuullisena.

00:01 Q1:n pääkohdat
01:51 Uudet tilaukset ja koronapandemian vaikutukset
03:52 Tilauskanta
06:26 Tase ja likviditeetti
07:45 Koronapandemian vaikutukset pitkällä aikavälillä

Tyyppi: video
13.2.
2020

Rauten vaikea ympäristö jatkui loppuvuonna 2019. Kannattavuus on paineessa, kun samalla yhtiö panostaa uusiin asiakkuuksiin. Osinkoa nostettiin hieman silti. Toimitusjohtaja Tapani Kiiski kommentoi analyytikko Viljakaisen haastattelussa.

Rauten analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/etteplan

Kysymykset kellotettuna:

Tyyppi: video
15.1.
2020

Rauten suurin mahdollisuus nousta uuteen kokoluokkaan on Kiinassa, joka on maailman selvästi suurin vanerintuottajamaa. Yhtiön läpimurtoa Kiinassa on odotettu vuosia.

Aiheet kellotettuna:
00:20 Millainen yhtiö on Raute?
01:05 Rauten liiketoiminta on altis suhdannevaihteluille
01:40 Miten Raute suhteutuu kilpailijoihinsa
02:25 Miksi Raute ei ole pystynyt murtautumaan Kiinaan?
03:40 Raute sijoituskohteena tällä hetkellä?

Tyyppi: video
22.11.
2019

ROAST on siirtynyt! Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiski tulee Pulkkisen vieraaksi Inderes ROASTiin! Livelähetys 22.11.2019 noin kello 10 alkaen. Keräämme jälleen yleisökysymyksiä: mitä pahempia, sen parempi! 

Tyyppi: video
30.10.
2019

Rauten kolmas kvartaali oli haastava. Analyytikko Antti Viljakainen haastattelee toimitusjohtaja Tapani Kiiskeä tuloksesta, historiallisen suuresta tilauksesta, miten hidastuva talous vaikuttaa Rauten asiakkaisiin ja mitä ovat uuden strategian kulmakivet. Kysymykset kellotettuna alla.

Raute-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/raute

Tyyppi: video
31.7.
2019

Analyytikko Antti Viljakainen kommentoi Rauten Q2-tulosta, joka osui suhteellisen hyvin ennusteisiimme, vaikka liikevaihto putosi jo nyt selvästi. Tilaukset täsmälleen odotustemme mukaisesti 26 MEUR, tilauskanta yhä kohtuullinen 72 MEUR. Kommentit markkinoista olivat vähemmän yllättäen varsin varovaisia.

Q2-tiedote: https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/raute-oyj-puolivuosikatsaus-11-3062019
 

Tyyppi: video
14.12.
2018

Konepaja Raute valmistaa laitteita vaneri ja LVI-teollisuudelle. Yhtiöstä on julkaistu tuore laaja raportti, joka löytyy vapaasti luettavissa täältä https://www.inderes.fi/fi/suurin-huoli-syklin-kesto

Analyytikko Antti Viljakainen käy läpi Rautea sijoituskohteena. Rauten osinkotuotto on hyvä, mutta yhtiö on äärisyklinen.

Seuraa Rautea täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/raute

Tyyppi: video
27.6.
2018

Sauli ja Eki käsittelevät inderesPodin 11. jaksossa konepajasektoria. Millaisia kilpailuetuja alalla on ja mistä korkea alalletulokynnys rakentuu? Mitkä tekijät ovat keskiössä konepajayhtiöitä seuratessa?

Tyyppi: video
4.10.
2017

Aamukatsauslivessä puidaan Rautea, joka on yksi harvoja Helsingin pörssin pysyvän kilpailuedun yhtiöitä. Analyytikko Antti Viljakainen kommentoi yhtiötä sijoituskohteena markkinanäkymien, osinkoprofiilin ja riskien kautta. Yhtiöllö on dominantti positio fragmentoituneella markkinalla, mutta vaakakupissa painaa yhtiön syklinen liiketoiminta. Laaja raportti www.inderes.fi/nakyma-edelleen-suotuisa

Tyyppi: video
16.3.
2017

Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiski kertoi sijoittajille millä keinoilla yhtiö pyrkii luomaan omistaja-arvoa osakkeenomistajilleen. Rauten mukaan muun muassa selkeästi määritelty strategia, reagointi muuttuvaan markkinatilanteeseen ja trendeihin sekä pitkäjänteinen osinkopolitiikka muodostavat yhtiön kulmakivet omistaja-arvon luomiseen. Puun lisääntyvä käyttö, kehittyvien markkinoiden kasvava merkitys ja teknologiapalveluiden osuuden kasvu ovat alan trendejä, jotka tukevat Rauten liiketoimintaa tulevaisuudessa.

Raute

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin. Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rauten liikevaihto vuonna 2019 oli 151,3 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2019 lopussa oli 778. Lisätietoja yhtiöstä: www.raute.com.