Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
SSH
2410 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.00 ALIN 0.00 VAIHTO (KPL) 0
MYYNTI 0.00 YLIN 0.00 VAIHTO (VAL) 0,000 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola
+358 44 593 4500

Tulevat tapahtumat

21
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
14.5.
2020

SSH:n osake on noussut 59 % edellisestä päivityksestämme (24.4.) ilman olennaisia muutoksia yhtiön fundamenteissa. Tänä vuonna osakekurssia ovat ajaneet pienet signaalit yhtiön pitkän aikavälin potentiaalista, kuten USA:n patentin myöntäminen, toimialaraportin arviot sekä saadut julkiset avustukset. Jotta nykyistä kurssitasoa voidaan pitää kestävänä, on yhtiön pystyttävä pikaisesti näyttämään myös kovia lukuja kasvun ja kannattavuuden realisoitumisesta.

Tyyppi: company_report
24.4.
2020

SSH:n alkuvuosi sujui täysin odotustemme mukaisesti, mutta epävarmuus loppuvuoden suhteen pysyy korkeana. Arvioimme SSH:n selviävän koronakriisistä suhteellisen kuivin jaloin vahvan kassan, tehokkaan kulukurin sekä jatkuvien tuottojen ansiosta. Tämä vuosi menee kuitenkin koronan iskujen tylsyttämisessä ja paluu kasvupolulle tapahtuu aikaisintaan ensi vuonna. Siten vielä ei ole optimaalinen hetki innostua yhtiön pitkän aikavälin kasvutarinasta, kun lisäksi osakkeen arvostuksen (2020e 2,7x EV/S) perusteella sijoittajat odottavat yhtiöltä edelleen liian paljon ja liian nopeasti.

Tyyppi: company_report
24.3.
2020

SSH veti eilen pois aiemman ohjeistuksensa koronaviruksesta johtuen. Epävarmuus heijastuu nyt yhtiön asiakaskysyntään, mutta uskomme SSH:n selviävän kriisin läpi suhteellisen kuivin jaloin. Tätä tukee se, että yhtiöllä on vahva kassa, kustannustehokkuus on viime vuosina saatu kuntoon, jatkuvat tuotot tuovat selkänojaa ja SSH pystyy pyörittämään normaalisti ydintoimintojaan myös kriisin aikana. Lisäksi kyberturvallisuuden toimialana pitäisi kestää kohtalaisen hyvin taantumaolosuhteita.

Tyyppi: company_report
16.2.
2020

SSH:n vuosi 2019 jäi heikoksi, mihin nähden yhtiön kuluvan vuoden kasvuohjeistus (10-15 %) tuntuu vaatimattomalta. Yhtiö odottaa kasvun kiihtyvän uusien tuotteiden (PrivX ja NQX) avulla vuoden 2020 jälkeen, mutta luottamuksemme kasvun realisoitumisen suhteen on vielä hatara. Kovaa kasvua odottavista ennusteistamme huolimatta osakkeen arvostus näyttää korkealta.

Tyyppi: company_report
14.11.
2019

SSH antoi tiistaina illalla tulosvaroituksen, missä yhtiö laski selvästi näkymiään vuoden 2019 liikevaihdon osalta. Tulosvaroituksen myötä lähivuosien liikevaihtoennusteemme laskivat selvästi. Tulosvaroitus on osaltaan muistutus, että SSH:n uusiin tuotteisiin nojaavan kasvustrategian tulosten realisoituminen vie vielä aikaa ja vaatii sijoittajilta kärsivällisyyttä. Yhtiön lähivuosien kasvu- ja kannattavuusnäkymiin peilattuna osakkeen arvostus näyttää korkealta ja mielestämme nykyisen arvostustason perusteleminen vaatisi taakseen huomattavasti enemmän näyttöjä kiihtyvästä kasvusta.

Tyyppi: company_report
24.10.
2019

Q3-liikevaihto alitti selvästi odotuksemme ja Q4:llä yhtiön tulee yltää myynnin osalta ennätyssuoritukseen, jotta ennallaan säilynyt ohjelmistoliiketoiminnan kasvuohjeistus (>10 %) toteutuu. Vaikka yhtiö yltäisi ohjeistukseensa, näyttää osakkeen arvostus silti korkealta suhteessa yhtiön lähivuosien kasvu- ja kannattavuusnäkymiin. 

Tyyppi: company_report
18.7.
2019

Q2-liikevaihto oli linjassa odotuksiin ja H2:lla kasvun pitää kiihtyä vielä selvästi, jotta ohjelmistoliiketoiminnan kasvuohjeistus (>10 %) toteutuu. Q2:n kannattavuus oli odotuksiamme parempi ja sen myötä nostimme lähivuosien tulosennusteita. Kasvu on kuitenkin osakkeen tärkein arvoajuri ja lähivuosien kasvunäkymät ovat ennallaan Q2-raportin perusteella. Osakkeen arvostus näyttää mielestämme yhä korkealta suhteessa lähivuosien kasvu- ja kannattavuusnäkymiin.

Tyyppi: company_report
18.4.
2019

Heikko liikevaihto Q1:llä menee osin lisenssikauppojen rajun kvartaaliheilunnan piikkiin, mutta se samalla kasaa paineita loppuvuodelle, jotta yhtiön ohjelmistoliiketoiminnan vuoden 2019 kasvuohjeistus (>10 %) kestää. Osakkeen arvostus (2019e EV/S: 2,9x) näyttää yhä korkealta suhteessa lähivuosien kasvu- ja kannattavuusnäkymiin. 

Tyyppi: company_report
11.3.
2019

Kyberturvayhtiö SSH on uuden johdon alaisuudessa rakentanut reilut kaksi vuotta hyvää perustaa pitkäaikaiselle kestävälle kasvustrategialle sen jälkeen, kun yhtiö ajautui kannattavuuskriisiin vuonna 2016. Yhtiöllä on nyt terve kustannusrakenne, useita kypsän vaiheen saavuttaneita vahvan kassavirran tuotteita sekä kaksi uutta investointeja edellyttävää tuotetta, joissa onnistuminen on pitkällä aikavälillä kriittistä. Uuden strategian tulosten realisoituminen vie kuitenkin vielä aikaa ja vaatii sijoittajilta kärsivällisyyttä.

SSH

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

SSH Communications Security

SSH.COM auttaa yrityksiä hallitsemaan ja turvaamaan digitaalista ydintään – kriittistä dataa, sovelluksia ja pal­veluita. Yli 3000 asiakkaamme joukossa on 40% Fortune 500 -yrityksistä, monet maailman johtavista rahoitusalojen yrityksistä ja johtavia yrityksiä monilta muilta toimi­aloilta. Autamme asiakkaitamme menes­ty­mään pilviaikakaudella tarjoamalla kitkattomia pääsynhallintaratkaisuja, jotka minimoivat pääsyoikeuksiin liittyvät riskit. SSH.COM myy sovelluksiaan maailmanlaajuisesti verkossa, toimipisteiden kautta sekä kat­tavan myynti­partneri­verkoston avulla. Yhtiön osakkeet (SSH1V) on listattu Helsingin pörssissä. Lisätietoja meistä löydät Internet-osoitteestamme www.ssh.com.