Nokia

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Nokiasta voi kuoriutua rakennemuutoksen ja Alcatel-Lucent -fuusion jälkeen erittäin vahva yhtiö
Verkkolaitemarkkinan syklit ja kilpailutilanne. Alcatel-Lucent kauppa nostaa riskejä.
Arvostus on maltillinen 2018 tulosnäkymän valossa

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: video
28.4.
2017

Inderesin Rautanen avaa Nokian asemaa verkkomarkkinoilla

Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen avaa videolla selkeästi kuinka Nokia positioituu verkkomarkkinoilla. Ericssonilla on pakka sekaisin, joten Nokia on hyvin asemoitunut kasvuun kun sykli näyttää nyt pohjaavan. Nokia lisättiin myös Inderesin seurattuun TOP3-listaan.

Tyyppi: morning_review
28.4.
2017
Alaotsikot:
 • Nokia korvaa Telian TOP3-listalla
 • Verkkokauppa.com Q1 - vahva osoitus liiketoimintamallin toimivuudesta
 • Aamun tuloksissa myös eQ, Martela, Stockmann, Oriola ja Tecnotree

Kun markkinanäkymät alkavat vähitellen piristyä, Nokian asema kilpailussa vahvistuu ja yhtiön vahva kannattavuuskehitys jatkuu.

Tyyppi: company_report
28.4.
2017

Odotamme osakkeen positiivisen vedon jatkuvan, kun markkinanäkymät alkavat vähitellen piristyä, Nokian asema kilpailussa vahvistuu ja yhtiön vahva kannattavuuskehitys jatkuu. Mikäli markkinaolosuhteissa ei tapahdu olennaisia muutoksia, tulee yhtiö arviomme mukaan lisäksi nostamaan verkkoyksikön ohjeistusta loppuvuonna. 

Tyyppi: video
27.4.
2017

Nokia Q1-tuloskommentit

Inderesin Mikael Rautanen kommentoi Nokian odotuksiin osunutta Q1-tulosta. EI ifrs-EBIT 341 MEUR vs. konsensus 334 MEUR. Verkkomarkkinan pohjat alkaa olla käsillä.

Tyyppi: morning_review
27.4.
2017
Alaotsikot:
 • Aamun tuloskommenteissa myös Scanfil, Huhtamäki, Qt ja YIT
 • Cargotec Q1 - vahvasta tuloskasvunäkymästä peruste suositusnostolle
 • SRV Yhtiöt Q1 - erittäin vahva alkuvuosi

Nokian aamulla julkaisema Q1-tulos osui pitkälti markkinoiden odotuksiin. 

Tyyppi: video
26.4.
2017

Nokian Q1 pre-tuloskommentit

Nokia-analyytikko Mikael Rautanen kommentoi tulosodotuksia Q1-raportista: tuttua tarinaa. Ericssonin heikko tulos ei vaikuta Nokian näkymiin, sillä heikkous selittyy pääosin Ercissonin sisäisillä ongelmilla. 

Tyyppi: morning_review
26.4.
2017
Alaotsikot:
 • UPM Q1 - tuloskone vääntää vakuuttavasti
 • Amer Sports Q1 huomenna - tuloksen odotetaan jäävän vertailukauden alapuolelle
 • Aamutuloksissa tänään Telia, Sanoma, Ahlstrom-Munksjö, Wärtsilä ja Kemira

Nokian Q1-raportin edellä verkkomarkkinoilla on nähtävissä pientä valoa tunnelin päässä, vaikka kausiluonteisesti Q1 on vuoden heikoin neljännes ja markkinatilanne on alkuvuoden pysynyt vaikeana.

Tyyppi: morning_review
4.4.
2017
Alaotsikot:
 • Globaali velkaantuminen uusiin ennätyksiin, op-indeksit vahvistivat teollisuuden hyvän Q1:n
 • Huawein tuloskasvu pysähtyi
 • Case: Helsingin pörssin kiinteistöyhtiöiden tuottovaatimuksissa on edelleen laskuvaraa

Vaikka kaivosinvestoinnit ovat neljän vuoden alamäen jälleen viriämässä, ovat markkinaodotukset tuloskasvusta mielestämme edelleen liian optimistiset.

Nokia

ISIN: 
FI0009000681
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Top 3 Case body: 
 • Nokian osakkeessa on lyhyellä tähtäimellä positiivisia ajureita, sillä yhtiön asema on kilpailussa vahvistunut, yhtiön kannattavuuskehitys on ollut vahvaa ja verkkomarkkinoilla on viimein nähtävissä pieniä piristymisen merkkejä. Lisäksi pidämme Nokian verkkoyksikön ohjeistuksen nostoa loppuvuonna mahdollisena, mikäli Q1:llä nähty positiivinen kehitys marginaaleissa jatkuu.
 • Nokia on todistanut Alcatel-Lucent -integraation onnistuneen ja kaupan olleen strategisesti järkevä, mikä on vahvistanut yhtiön asemaa kilpailussa. Odotamme markkinan luottamuksen Nokiaa kohtaan vahvistuvan yrityskauppaan liittyneiden riskien pienentyessä ja sen hyötyjen tullessa yhä vahvemmin esiin.
 • Markkina tulee hyväksymään Nokialle korkeamman arvostustason, kun katseet kääntyvät yhtiön vuosien 2018-2019 tuloskasvunäkymään. Nokian osaketta tukee ensi vuoden tuloksen valossa maltillinen tulospohjainen arvostus sekä hyvä osinkotuotto ja lähivuosina nouseva osinkovirta.
Date of top 3: 
Perjantai, huhtikuu 28, 2017
Price of top 3: 
5.19
Nokia lyhyesti

Nokia on globaali johtaja verkottuneen maailman teknologioiden kehittämisessä. Nokia Bell Labsin tutkimustyön ja innovoinnin vauhdittamana Nokia tarjoaa viestintäpalvelujen tarjoajille, viranomaisille, suuryrityksille ja kuluttajille toimialan kattavimman valikoiman tuotteita, palveluita sekä lisensointimahdollisuuksia. Nokia tuottaa tulevaisuuden teknologiaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin rakentamalla infrastruktuurin 5G-teknologialle ja esineiden internetille sekä kehittämällä uudenlaisia virtuaalitodellisuuden ja digitaalisen terveyden sovelluksia. Nokian henkilöstö koostuu 160:sta eri kansallisuudesta ja toimii yli sadassa maassa.