Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Miten yhdistyminen vaikuttaa Teliaan?

Answer 

Hei,

Käsittelimme Tele2:n ja Com Hemin yhdistymistä tämän päivän aamukatsauksessa. :) https://www.inderes.fi/uutiset/ruotsalaiset-tele2-ja-com-hem-yhdistyvat

Ruotsalaiset Tele2 ja Com Hem kertoivat eilen yhdistyvänsä. Teleoperaattori Tele2 on vahva mobiiliratkaisuissa ja Com Hem vastaavasti laajakaistaliittymissä sekä TV-palveluissa. Fuusiossa Com Hem sulautetaan Tele2:een. Yhdistyminen vaatii vielä molempien yhtiökokousten sekä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Yhtiöt odottavat saavansa fuusion valmiiksi vuoden 2018 toisella puoliskolla. Yhdessä Tele2 ja Com Hem ovat Telian jälkeen Ruotsin toiseksi suurin mobiili- ja laajakaistatoimija sekä markkinajohtaja digi-TV:ssä.

Yhdistymistä voidaan pitää osittain odotettuna koska Kinnevik on suurin osakkeenomistaja molemmissa yhtiöissä. Lisäksi Com Hem on ymmärtääksemme halunnut päästä myös mobiilipuolelle. Odotamme molempien yhtiöiden yhtiökokousten sekä kilpailuviranomaisten hyväksyvän yhdistymisen. Kinnevik on kertonut äänestävänsä yhdistymisen puolesta molemmissa yhtiökokouksissa.

Arvioimme uuden fuusioituneen yhtiön kilpailukyvyn paranevan leveämmän tarjonnan myötä. Telian näkökulmasta, tämä tarkoittaa vahvempaa kilpailijaa Ruotsin markkinalla ja on Telialle lievästi negatiivista. Lyhyellä aikavälillä tämä ei kuitenkaan aiheuta muutoksia Telian ennusteisiimme. Huomioimme jatkossa vahvemmin Ruotsin kilpailutilanteen ja seuraamme uuden yhdistyneen yhtiön strategiavalintoja. Arvioimme Tele2 ja Com Hemin yhdistymisen myös vauhdittavan Telian omia toimia palveluportfolionsa kehittämisessä ja kilpailukyvyn vahvistamisessa.